Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Kommunistipankkiirien vuosisadan puhallus

Koko Euro-ongelman taustalla voi nähdä pankkiirien aggressiivisen ahneuden ja vallan halun. Nämä pankkiirit ja finanssisosialistit ovat jättämässä jäähyväisiä markkinataloudelle ja aidolle eurooppalaiselle yrittäjyydelle maksattamalla velkansa kaikilla eurooppalaisilla veronmaksajilla.
He osaavat arvostaa myös mustaa huumoria. He eivät vihaa mitään muuta yhtä paljon kuin sosialismia ja kommunismia eli valtion puuttumista yksityisten firmojen toimintaan. Nämä loiset ovat onnistuneet jymäyttämään meitä kaikkia: yleisöä, media, poliitikkoja ja valtioita.
Euroopan jättiläispankit ovat lainanneet rahansa löysästi ja vailla mitään kontrollia Kreikan kaltaisille junttimaille, joiden lainat pankkiirit ovat tietäneet riskisijoituksiksi jo antaessaan lainaa.

Koko jujun ideana onkin maksattaa muka "Kreikan apuun vaaditut sadat miljardit eurot hallintoalamaisillaan ja siirtää ne sitten jättiläispankkien takana piileskeleville vahvoille valtioille. Maksu halutaan hajauttaa mahdollisimman laajalle alueelle vedoten yhteisvastuuseen ja euron kaatumiseen. Nyt, kun suurten pankkien omat riskit ovat lauenneet, huudetaan apuun valtiota.

Mutta tarjoavako ne osakkeitaan tai osinkojaan vastineiksi tai vaihtokaupaksi valtioille. No eivät tietenkään. Eihän kommunismissa niin toimita! Uskomattominta on se, että ne vaativat rahansa ilmaiseksi ja vielä bonukset päälle. Tämän kaiken ovat mahdollistaneet eurooppalaiset tyhmät poliitikot ja päättäjät. Tämä kommunistinen pieni pankkiiriklikki on saanut uskoteltua kaikille, että sosialisoimalla omien pankkiensa tappiot veronmaksajien rahoilla on paras ratkaisu Euroopalle.

Nyt näyttää siltä, että tämä uhkaa onnistua. Euroopan unioni oli alun perin pelkkä valtioliitto, jonka tarkoituksena oli helpottaa kauppaa Euroopan ydinalueilla ja poistaa tullimuureja. Alun perinkään tarkoitus ei ollut ottaa vastuuta toistensa talouden pidosta, mutta vastoin sopimusta "enemmistö" eli Ranska ja Saksa alkoivat pitää selviönä, että jokainen eurovyöhykkeen valtio vastaa myös muiden euromaiden veloista. Nyt sitten siirretään kansallisvaltioiden omaisuutta ja verovaroja muille euromaille ilman vastiketta. Aiemmin tämänlaatuiset sopimusrikkomukset olisivat johtaneet sotiin, mutta nyt tälle kommunistiselle rahoitussektorille kumarretaan ja taputetaan käsiä ymmärtämättä sen tekopyhyyttä ja vilpillisyyttä. Euroopan vastuulliset poliitikot ovat pudonneet tähän pankkiirikommunistien ansaan yhtä kaikki ilman kritiikkiä.

Nykyinen taloudellinen tilanne Euroopassa johtuu velkasaturaatiosta eli siitä, että lainanhoitokulut syövät liikaa elämiseen jäävästä rahasta, eikä kukaan halua tai kykene ottamaan lisää velkaa. Valtiot ovat luovuttaneet rahan luontioikeuden yksityisille liikepankeille. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku on mennyt pankkiin ja lainannut sieltä. Pankki luo lainattavan pääoman laillisella kirjanpitomenettelyllä tyhjästä ja pankki lainaa vain lainasopimuksessa olevan pääoman summan. Pankkiin on palautettava enemmän rahaa kuin sieltä on lainattu, ja samalla tämä raha kuolettuu eli katoaa kierrosta. Finanssikommunistit kärkkyvät juuri tätä kierrosta katoavaa pääomaa.

Ihmettelen, miksi Suomelle nauretaan sen esittämästä pankkikritiikistä ja vastuista? Pankkiirikommunistien valta silti säilyy. Tavalliset eurooppalaiset ihmiset jäävät maksajan asemaan ja tekemään töitä rahalaitoksille kuin entisaikojen torpparit. Tämä puhallus on myös uskomattomin huijaus, jonka rahaeliitti on tehnyt. Nyt rahapiireissä voidaan jo nauraa demokratialle ja oikealle yrittäjyydelle. Vastikkeeton raha on helvetin helppo jakaa kommunistiselle eliitille; ihan kuin entisessä Neuvostoliitossa.

Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit