Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Kommunistipankkiirien vuosisadan puhallus

Koko Euro-ongelman taustalla voi nähdä pankkiirien aggressiivisen ahneuden ja vallan halun. Nämä pankkiirit ja finanssisosialistit ovat jättämässä jäähyväisiä markkinataloudelle ja aidolle eurooppalaiselle yrittäjyydelle maksattamalla velkansa kaikilla eurooppalaisilla veronmaksajilla.
He osaavat arvostaa myös mustaa huumoria. He eivät vihaa mitään muuta yhtä paljon kuin sosialismia ja kommunismia eli valtion puuttumista yksityisten firmojen toimintaan. Nämä loiset ovat onnistuneet jymäyttämään meitä kaikkia: yleisöä, media, poliitikkoja ja valtioita.
Euroopan jättiläispankit ovat lainanneet rahansa löysästi ja vailla mitään kontrollia Kreikan kaltaisille junttimaille, joiden lainat pankkiirit ovat tietäneet riskisijoituksiksi jo antaessaan lainaa.

Koko jujun ideana onkin maksattaa muka "Kreikan apuun vaaditut sadat miljardit eurot hallintoalamaisillaan ja siirtää ne sitten jättiläispankkien takana piileskeleville vahvoille valtioille. Maksu halutaan hajauttaa mahdollisimman laajalle alueelle vedoten yhteisvastuuseen ja euron kaatumiseen. Nyt, kun suurten pankkien omat riskit ovat lauenneet, huudetaan apuun valtiota.

Mutta tarjoavako ne osakkeitaan tai osinkojaan vastineiksi tai vaihtokaupaksi valtioille. No eivät tietenkään. Eihän kommunismissa niin toimita! Uskomattominta on se, että ne vaativat rahansa ilmaiseksi ja vielä bonukset päälle. Tämän kaiken ovat mahdollistaneet eurooppalaiset tyhmät poliitikot ja päättäjät. Tämä kommunistinen pieni pankkiiriklikki on saanut uskoteltua kaikille, että sosialisoimalla omien pankkiensa tappiot veronmaksajien rahoilla on paras ratkaisu Euroopalle.

Nyt näyttää siltä, että tämä uhkaa onnistua. Euroopan unioni oli alun perin pelkkä valtioliitto, jonka tarkoituksena oli helpottaa kauppaa Euroopan ydinalueilla ja poistaa tullimuureja. Alun perinkään tarkoitus ei ollut ottaa vastuuta toistensa talouden pidosta, mutta vastoin sopimusta "enemmistö" eli Ranska ja Saksa alkoivat pitää selviönä, että jokainen eurovyöhykkeen valtio vastaa myös muiden euromaiden veloista. Nyt sitten siirretään kansallisvaltioiden omaisuutta ja verovaroja muille euromaille ilman vastiketta. Aiemmin tämänlaatuiset sopimusrikkomukset olisivat johtaneet sotiin, mutta nyt tälle kommunistiselle rahoitussektorille kumarretaan ja taputetaan käsiä ymmärtämättä sen tekopyhyyttä ja vilpillisyyttä. Euroopan vastuulliset poliitikot ovat pudonneet tähän pankkiirikommunistien ansaan yhtä kaikki ilman kritiikkiä.

Nykyinen taloudellinen tilanne Euroopassa johtuu velkasaturaatiosta eli siitä, että lainanhoitokulut syövät liikaa elämiseen jäävästä rahasta, eikä kukaan halua tai kykene ottamaan lisää velkaa. Valtiot ovat luovuttaneet rahan luontioikeuden yksityisille liikepankeille. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku on mennyt pankkiin ja lainannut sieltä. Pankki luo lainattavan pääoman laillisella kirjanpitomenettelyllä tyhjästä ja pankki lainaa vain lainasopimuksessa olevan pääoman summan. Pankkiin on palautettava enemmän rahaa kuin sieltä on lainattu, ja samalla tämä raha kuolettuu eli katoaa kierrosta. Finanssikommunistit kärkkyvät juuri tätä kierrosta katoavaa pääomaa.

Ihmettelen, miksi Suomelle nauretaan sen esittämästä pankkikritiikistä ja vastuista? Pankkiirikommunistien valta silti säilyy. Tavalliset eurooppalaiset ihmiset jäävät maksajan asemaan ja tekemään töitä rahalaitoksille kuin entisaikojen torpparit. Tämä puhallus on myös uskomattomin huijaus, jonka rahaeliitti on tehnyt. Nyt rahapiireissä voidaan jo nauraa demokratialle ja oikealle yrittäjyydelle. Vastikkeeton raha on helvetin helppo jakaa kommunistiselle eliitille; ihan kuin entisessä Neuvostoliitossa.

Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit