Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Vuoden uutissanapakina

Bandwagon-efekti

Suomea pitkään vaivannut kestävyysvaje ei ole ainakaan hottentottipolitiikan syytä. Vaikka meitä vaivaa digitaalinen jalanjälki ja AVI on tullut lääninhallitusten lakkauttamisten jälkeen turvaamaan kirkasvalokuulokkeiden avulla ja vaikka korppikotkarahasto on vienyt kaikki rahamme ja meitä uhkaa pysyvä tulilude, emme silti ole menettäneet uskoamme , sillä idänkulkusirkka ei vielä uhkaa direktiivilajejamme.

Ekovaltuutettumme syövät gojimarjoja ja kansalaispalvelu uhkaa suomalaista miestä, emme ole sortuneet Mikki Hiiren urapoluille, sillä maabrändimme on niin nututus sukupuolineutraalia. Meitä uhkaa narkolepsia, trikkaus, vihreä verotus sekä mummolaki, sillä apunamme on memristori ja mefedroni. Tarvitsemme torkkupeittoa, tabletteja seurantapantaa, sillä salafistit uhkaavat ja parabeeenit saavat meidät voimaan pahoin.
Tarvitsemme enemmän degrowthia ja valosaastetta selvitäksemme riskitesteistä ja elämäämme verkostomonopolissamme.

Suomeksi: 
Voittajien vankkureiden seuraaminen

Suomea pitkään vaivannut julkisen talouden velka ei ainakaan ole persujen syytä. Vaikka meitä vaivaa verkkonäkyvyys ja aluehallintovirastot ovat tulleet lääninhallitusten lakkautusten jälkeen turvaamaan masennusta vähentävillä kuulokkeilla elämäämme ja vaikka hedge-rahastot, jotka keinottelevat kehitysmaiden varoilla ja meitä uhkaa Venäjältä meille muuttanut ludelaji, emme ole menettäneet uskoamme, sillä kulkusirkka ei vielä uhkaa suojelussa olevia peruslajejamme.

Työpaikkamme ympäristövaltuutettumme syövät kiinalaisia voimamarjoja ja SDP:n ehdottama kansalaispalvelu varusmiespalveluun sijaan uhkaa suomalaisia. Emme ole sortuneet pätkätöistä rakentuville työurille, sillä maakuvamme on niin hyväntekeväisyysnuttujen neulomisen varassa ja sukupuoleton avioliittolakimme ei ole vielä voimassa.
Meitä uhkaa nukahtamistauti, itämaisia hyppyvoittoja korostava taistelulaji, ympäristöä huomioiva verotus sekä ulkomailta Suomeen muuttavien mahdollisuus tuoda isovanhempansa meille, koska apunamme on tietokoneen nopeuttava laite sekä amfetamiinia muistuttava muotohuume.

Tarvitsemme eduskunnan jäsenten päivänokosia varten mahdollistettua peittoa, uusia pientietokoneita sekä rikollisille tarkoitettuja valvontalaitteita, sillä islamilainen ääriliike uhkaa meitä ja homehiivojen lisäaineet, jotka saavat meidät voimaan huonosti. Tarvitsemme enemmän tuotannon vähentämiseen tarvittavaa kasvua sekä vähemmän turhaa valoisuutta selvitäksemme elämästämme verkostuneessa kaupunkimiljöössä.

Jussi Melanen
(suomeksi Juhani Melanen) 

 


Kolumnistin muut kolumnit