Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile

Tanssii tähtien kanssa

Tanssi tähtien kanssa -mittelö huipentui siistiin päätökseen. Pohjalainen Jarppi Leppälä näytti tuomaristolle närhen munat, mutta koska yleisö valitsi lopulta voittajaksi tanssillisesti taitavamman parin, Viivi Pumpasen ja Matti Puron, sai kansalle edelliskierroksen äänestyskäyttäytymisestä kiukutellut Jorma Uotinenkin mielenrauhan.

Ohjelman kannalta oli silti hyvä muistutus, että tuomaristo sai edellisviikolla näpeilleen. Säännöissä sanotaan selvästi, että voittaja valitaan niin tuomari- kuin yleisöääntenkin perusteella. Puhelinäänten tärkeyttä korostetaan ohjelman mittaan koko ajan. Ja miksi ei korostettaisi, tuohan se ohjelmantekijöille silkkaa kahisevaa. Rehellisesti sanoen, ohjelman katsojaluvut putoaisivat jyrkästi, jos tuomariston suosikki ja paras tanssipari pääsisi automaattisesti jatkoon. Sen huomaa jo siitä, että mielenkiinto kotikatsomossa herpaantuu heti, kun julkkisparien suoritusten lomaan heitellään täytenumeroina joidenkin tanssiryhmien esityksiä.

Kiinnostaakseen viikosta toiseen tanssiohjelman pitää toisin sanoen sisältää muutakin draamaa kuin valssia ja sambaamista, ja sitä on onneksi Tanssi tähtien kanssa -kisassa vuosien saatossa riittänyt. Itse asiassa kilpailun säännöt ovat niin epäselvät, että ne jopa mahdollistaisivat pienen vehkeilyn. Virallista äänimäärää ei julkisteta missään vaiheessa, eikä kerrota, millainen painoarvo yleisön mielipiteellä on tarkalleen ottaen tuomarien näkemykseen verrattuna.

Totta kai yleisö jakelee auliisti sympatiaääniä ennakkoon heikompina pidetyille osanottajille. Miten köyhäksi olisi show aikoinaan jäänytkään, jollei kansa olisi suorastaan vaatinut Kanki-Kaikkosta ja Diili-Jethroa ja jatkamaan parketilla. Tänä vuonna parkettien paartovaahto-osastoa edusti maailmanmestariveskari Jukka Tammi. Huumorimiehenä tunnettu Simo Frangen ei taas saanut massoja tuekseen, vaan putosi pari vuotta sitten heti ensimmäisenä.

Draamaa isolla kirjaimella ja suurella sydämellä ovat tuoneet peliin mukaan Kristiina Elstelä ja Pirkko Mannola, joiden ammattitaito kantoi, auttoi kestämään raskaan surun ja koettelemukset sekä tanssimaan upeasti.

Duudson-hemmo Jarppi Leppälää monet pitivät varmaan alun alkaen yhtenä kisan heikoimmista lenkeistä. Hänet oltiin valmiit jopa leimaamaan jonkinlaiseksi riitasoinnuksi, häiriköksi tai ohjelman pakolliseksi pelleksi. Mies kuitenkin tanssi ja harjoitteli tosissaan. Kun jäljellä oli enää kolme tanssiparia, kyse ei ollut, etteikö tummaihoinen homoseksuaali ja vihreä kansanedustaja Jani Toivola olisi ollut tarpeeksi värikäs loppukilpailuun. Kahden mieskilpailijan finaali olisi ollut show mitä parhaimmasta päästä. Ilmeisesti kansa kuitenkin rankaisi Toivolaa "puoliammattilaisuudesta", siitä, että hänellä oli tanssitaustaa hankittuna jo ennen kilpailua. Samasta syystä Laura Voutilainen jäi viime vuonna kakkossijalle.

Koituiko Jarpin kohtaloksi loppukilpailussa kappalevalinta, australialaisen AC/DC-yhtyeen Thunderstruck? Myöskään Kuorosodan finaalissa ei tänä vuonna heavyllä pärjätty.

Niin tai näin, Tanssi tähtien kanssa ja Kuorosota olivat pienimuotoista näpertelyä, kun tammi-helmikuussa päästään presidentinvaaleissa totisemman äänestämisen makuun. Voittaako nyt ylivoimaisesti edustavin ehdokas vai kansan syvien rivien suosikki? SDP ainakin otti tietoisen riskin presidenttiehdokasta esitellessään. Puoluevaltuuston osoittaessa Paavo Lipposelle suosiotaan, taustalla kajahti soimaan nimenomainen Thunderstruck.

Ilkka Isosaari


Kolumnistin muut kolumnit