Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Tanssii tähtien kanssa

Tanssi tähtien kanssa -mittelö huipentui siistiin päätökseen. Pohjalainen Jarppi Leppälä näytti tuomaristolle närhen munat, mutta koska yleisö valitsi lopulta voittajaksi tanssillisesti taitavamman parin, Viivi Pumpasen ja Matti Puron, sai kansalle edelliskierroksen äänestyskäyttäytymisestä kiukutellut Jorma Uotinenkin mielenrauhan.

Ohjelman kannalta oli silti hyvä muistutus, että tuomaristo sai edellisviikolla näpeilleen. Säännöissä sanotaan selvästi, että voittaja valitaan niin tuomari- kuin yleisöääntenkin perusteella. Puhelinäänten tärkeyttä korostetaan ohjelman mittaan koko ajan. Ja miksi ei korostettaisi, tuohan se ohjelmantekijöille silkkaa kahisevaa. Rehellisesti sanoen, ohjelman katsojaluvut putoaisivat jyrkästi, jos tuomariston suosikki ja paras tanssipari pääsisi automaattisesti jatkoon. Sen huomaa jo siitä, että mielenkiinto kotikatsomossa herpaantuu heti, kun julkkisparien suoritusten lomaan heitellään täytenumeroina joidenkin tanssiryhmien esityksiä.

Kiinnostaakseen viikosta toiseen tanssiohjelman pitää toisin sanoen sisältää muutakin draamaa kuin valssia ja sambaamista, ja sitä on onneksi Tanssi tähtien kanssa -kisassa vuosien saatossa riittänyt. Itse asiassa kilpailun säännöt ovat niin epäselvät, että ne jopa mahdollistaisivat pienen vehkeilyn. Virallista äänimäärää ei julkisteta missään vaiheessa, eikä kerrota, millainen painoarvo yleisön mielipiteellä on tarkalleen ottaen tuomarien näkemykseen verrattuna.

Totta kai yleisö jakelee auliisti sympatiaääniä ennakkoon heikompina pidetyille osanottajille. Miten köyhäksi olisi show aikoinaan jäänytkään, jollei kansa olisi suorastaan vaatinut Kanki-Kaikkosta ja Diili-Jethroa ja jatkamaan parketilla. Tänä vuonna parkettien paartovaahto-osastoa edusti maailmanmestariveskari Jukka Tammi. Huumorimiehenä tunnettu Simo Frangen ei taas saanut massoja tuekseen, vaan putosi pari vuotta sitten heti ensimmäisenä.

Draamaa isolla kirjaimella ja suurella sydämellä ovat tuoneet peliin mukaan Kristiina Elstelä ja Pirkko Mannola, joiden ammattitaito kantoi, auttoi kestämään raskaan surun ja koettelemukset sekä tanssimaan upeasti.

Duudson-hemmo Jarppi Leppälää monet pitivät varmaan alun alkaen yhtenä kisan heikoimmista lenkeistä. Hänet oltiin valmiit jopa leimaamaan jonkinlaiseksi riitasoinnuksi, häiriköksi tai ohjelman pakolliseksi pelleksi. Mies kuitenkin tanssi ja harjoitteli tosissaan. Kun jäljellä oli enää kolme tanssiparia, kyse ei ollut, etteikö tummaihoinen homoseksuaali ja vihreä kansanedustaja Jani Toivola olisi ollut tarpeeksi värikäs loppukilpailuun. Kahden mieskilpailijan finaali olisi ollut show mitä parhaimmasta päästä. Ilmeisesti kansa kuitenkin rankaisi Toivolaa "puoliammattilaisuudesta", siitä, että hänellä oli tanssitaustaa hankittuna jo ennen kilpailua. Samasta syystä Laura Voutilainen jäi viime vuonna kakkossijalle.

Koituiko Jarpin kohtaloksi loppukilpailussa kappalevalinta, australialaisen AC/DC-yhtyeen Thunderstruck? Myöskään Kuorosodan finaalissa ei tänä vuonna heavyllä pärjätty.

Niin tai näin, Tanssi tähtien kanssa ja Kuorosota olivat pienimuotoista näpertelyä, kun tammi-helmikuussa päästään presidentinvaaleissa totisemman äänestämisen makuun. Voittaako nyt ylivoimaisesti edustavin ehdokas vai kansan syvien rivien suosikki? SDP ainakin otti tietoisen riskin presidenttiehdokasta esitellessään. Puoluevaltuuston osoittaessa Paavo Lipposelle suosiotaan, taustalla kajahti soimaan nimenomainen Thunderstruck.

Ilkka Isosaari


Kolumnistin muut kolumnit