Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA

Pelsu

Mediaseksikäs Pelicans

No niin, koko kansahan tietää, että viime lauantaina Lahessa tapeltiin. Jos tappelu olisi ollut Lahen tapaan nakkikioskilla, ketään ei olisi kiinnostanut, mutta kun tällä kertaa tappelu olikin kaukalossa, heräsivät kaiken maailman jeesustelijat. Nekin, jotka eivät jääkiekkoa seuraa, ovat totta kai antaneet oman tuomionsa tappelusta. Tappelun ovat jo ehtineet tuomita mm. seuraavat henkilöt/tahot: Alpo Suhonen, Kalervo Kummola, J-P Vuorinen, Tarja Halonen, Joulupukki, Lahti Energia, KOFF....

Hauskin kommentti tuli Tasavallan Presidentiltä. "Jääkiekkoa pitäisi viedä enemmän naisjääkiekon suuntaan." Rouva Presidentille tiedoksi, että kaukalopallo ja ringette on jo keksitty! Viekää lätkästä kontaktit ja tunteet, niin johan kaikkoaa yleisökin katsomoista.
Lahti Energia ja KOFF sponsoreina varmasti antoivat virallisesti paheksuntansa, mutta eivät voi oikeasti olla pahoillaan ilmaisesta palstatilasta. Vai luullaanko Lahti Energialla oikeasti, että joku vaihtaa sähköyhtiötä sen takia, että heidän mainoksensa näkyi tappelevan pelaajan rinnuksessa?

Kyseessähän oli jääkiekon koodistoon kuuluva tapahtuma. HIFK:n nelosketjun nobodyt kurmottivat ensin Pelicansin tähtipelaajia Lasch, Luttinen ja Hodgman. Sen jälkeen oli selvää, että kentälle seuraavaan aloitukseen laitettiin Pelsujen telaketjuosastoa ja tämä tiedettiin myös HIFK:n aitiossa, sillä stadilaisten ylivoimaa tulivat pelaamaan sellaiset ylivoimatykit kuin Wirtanen, Jokela, Piiparinen, Tuomainen ja Kurvinen.
Pojat ottivat pienet pystypainit ja homma oli sillä selvä. Pelicans teki tiettäväksi ettei sen kotihallissa oteta taka-askeleita, ei edes stadilaisten edessä. Luulen, että joukkueiden kesken vallitsee nyt kunnioitus toisiaan kohtaan. Jos halutaan kieltää urheilussa tappelut, pitää urheilusta kieltää miehet kokonaan. Nuo testosteronipommithan ovat ikuisesti räjähdysalttiita, kun voitosta kamppaillaan.

tappelu
...och nu ska vi dansa litet... (Kuvakaappaus joukkotappelusta ottelussa Pelicans-HIFK. Nelonen Pro)

Sen sijaan, että jääkiekosta yritetään kytkeä pois pienet nyrkkihippaset, tulisi mielummin pyrkiä poistamaan törkeät selkään- ja päähäntaklaukset ja mailalla lyönnit, jotka oikeasti aiheuttavat loukkaantumisia. Pelicans ja HIFK suhtautuivat asiaan niin kuin pitääkin. Ottivat vastaan rangaistuksensa liikoja mukisematta ja keskittyvät rauhasssa jo tuleviin peleihin.

Nyt tietysti luulet, että olen väkivallan kannattaja. Väärin, en ole väkivallan kannattaja, vaan pidän paljon enemmän nimenomaan taitopelistä, mutta joskus kun miehet pelaavat, niin ylikuumenemisilta ei vain voi välttyä ja vati kaatuu. Näitä tapahtuu, mutta onneksi aika harvoin. Mielestäni tapahtuma sai aivan liian ison hälyn aikaan ja lähinnä tämä on ns. paskajournalismin ( = iltapäivälehdet) aikaansaannosta. Ne löytävät vaikka kärpäsen jätöksestä skandaalin aiheen, jos se vain auttaa lehden myyntiä.

Pääkaupunkikeskeisessä iltapäivälehtijournalismissa Pelicans on noussut mediaseksikkyydessä aivan HIFK:n ja Jokereiden kantaan. Suikkanen, Nurminen, Pelicansin TV-mainokset, alkukauden liito liigassa, joukkotappelu jne... Siinä muutamia tekijöitä siihen, että Pelicansista on tullut yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista joukkueista mediassa. Voidaan sanoa, että Pelicans-merkkinen brändi alkaa pikkuhiljaa syntyä!

Varsinainen tuote eli peli kaukalossa on sen sijaan ollut hieman kadoksissa. Neljä peräkkäistä tappiota ei mairittele ja nyt vene olisi pikkuhiljaa pakko kääntää oikeaan suuntaan. Espoossa voitto oli jo varamiehisenäkin lähellä, mutta pahoin pelkään, että lauantaina Kalpa vie ja Pelicans vikisee, varsinkin kun pelikiellossa ovat vielä puolustuksen tukipilarit Järvinen, Marttinen ja Broclehurst.

Saas nähdä mistä korvaavat puolustajat revitään, kun KooKoo:llakin joka viime peliin puolustajia lainasi, on matsi samana päivänä. Lisäksi Hovisen poissaolo hirvittää. Rautiolasta, Huumosesta tai Juvosesta ei ole Hovisen paikkaajaksi. Kuuselaa ei vielä ole maalilla nähty, mutta tuskin nähdään nytkään, sillä Kuuselan vasen silmä on muurautunut umpeen, kun kiekko tuli treeneissä maskin ristikon läpi.
Hitsaussaumat kuulemma pettivät. Mitäköhän tähän sanoo Kemppi, jonka mainos isolla Kuuselan maskissa nököttää....

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit