Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ukkopekassa kuntoillaan

Rautatieaseman vieressä sijaitsevassa senioritalo Ukkopekassa aloitetaan ensi vuoden alussa kuntosaliharjoitteluryhmät. Joulukuun aikana on senioreilla vielä kaksi ilmaista mahdollisuutta tutustua uuteen kuntosaliin ja sen laitteisiin.

 - Pyrimme järjestämään senioreille monipuolista kuntosaliharjoittelua sekä kierto- että paikkaharjoitteluna.. Kiertoharjoittelu tarkoittaa kuntopiirin omaista harjoittelua, jossa siirrytään liikkeestä toiseen tietyn ajan mukaisesti. Paikkaharjoittelusssa voidaan edetä omaan tahtiin liikkeestä toiseen. Ohjaaja on kokoajan paikalla, joten aikaisempaa kuntosalikokemusta ei tarvita.
Mukana harjoittelussa on tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia, jotka on suunnattu nimenomaan senioreille.
Lisäksi harjoittelu sisältää ohjatun alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyn kertoo liikuntakoordinaattori Hanna Heikkinen.

Kuntoiluryhmiä perustetaan kaikkiaan viisi, joihin kerrallaan mahtuu enintään 14 henkilöä.
Keskiviikkona oli Ukkopekan upouudessa kuntoilusalissa ensimmäinen ilmainen tutustumismahdollisuus.
 
- Ihan mukavasti on ollut kiinnostusta, noin parikymmentä kävijää on jo aamun aikana käynyt tutustumassa laitteisiin toteaa Heikkinen ohjatessaan senioreita laitteiden käytössä.

Ukkopekka
Liikuntakoordinaattori Hanna Heikkinen opastamassa Pirkko Raappanaa

Jalkaprässissä hikoili Heikki Nummelin, jolle kuntoilulaitteet olivat jo ennestään tuttuja "vanhasta" Harjulasta.
 - Koska olen omaishoitaja, on omasta kunnosta pidettävä hyvää huolta. Tätä kuntoilua voisi pitää minun toisena päätyönä omaishoidon lisäksi, sillä käyn Ukkojumpassa kaksi kertaa viikossa urheilutalolla ja sen lisäksi käyn vielä tanssimassa Rumbitaa Kannaksen koulussa 40 naisen kanssa. Kyllä siinä hiki lentää naureskelee Nummelin.
 - Kyllä ainakin minun mielestäni kuntoilu auttaa voittamaan kaiken maailman selkäkivut ynnä muut, joita tässä iässä tuppaa olemaan. Tuntuu, että olen elämäni kunnossa jatkaa Nummelin.

Sen sijaan Pirkko Raappana on salilla ensimmäistä kertaa ja ottaa mielellään neuvoja ja opastusta vastaan Hanna Heikkiseltä.
 - Asun tässä talossa, joten tänne on helppo tulla. Hyvä, että paikalla on koko ajan opastusta, ettei vaan tee liikkeitä väärin. Aluksi laitteet tuntuivat hieman oudoilta, mutta hyvällä opastuksella niitä oppii helposti käyttämään ihan itsenäisestikin. Varmasti aion käydä täällä myös jatkossa, kunhan ryhmät tammikuussa aloittavat toteaa Raappana.

Ukkopekan kuntosali on pääasiallisesti tarkoitettu senioreille, mutta saattaa olla, että jatkossa voisi olla mahdollisuus järjestää ryhmiä myös työssäkävijöille iltaisin. Kuntosalin seuraavat ilmaiset esittelyt ovat 8. ja 12. joulukuuta klo 9-12. (osoite Radanpää 4)

Petri Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto