Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ukkopekassa kuntoillaan

Rautatieaseman vieressä sijaitsevassa senioritalo Ukkopekassa aloitetaan ensi vuoden alussa kuntosaliharjoitteluryhmät. Joulukuun aikana on senioreilla vielä kaksi ilmaista mahdollisuutta tutustua uuteen kuntosaliin ja sen laitteisiin.

 - Pyrimme järjestämään senioreille monipuolista kuntosaliharjoittelua sekä kierto- että paikkaharjoitteluna.. Kiertoharjoittelu tarkoittaa kuntopiirin omaista harjoittelua, jossa siirrytään liikkeestä toiseen tietyn ajan mukaisesti. Paikkaharjoittelusssa voidaan edetä omaan tahtiin liikkeestä toiseen. Ohjaaja on kokoajan paikalla, joten aikaisempaa kuntosalikokemusta ei tarvita.
Mukana harjoittelussa on tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia, jotka on suunnattu nimenomaan senioreille.
Lisäksi harjoittelu sisältää ohjatun alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyn kertoo liikuntakoordinaattori Hanna Heikkinen.

Kuntoiluryhmiä perustetaan kaikkiaan viisi, joihin kerrallaan mahtuu enintään 14 henkilöä.
Keskiviikkona oli Ukkopekan upouudessa kuntoilusalissa ensimmäinen ilmainen tutustumismahdollisuus.
 
- Ihan mukavasti on ollut kiinnostusta, noin parikymmentä kävijää on jo aamun aikana käynyt tutustumassa laitteisiin toteaa Heikkinen ohjatessaan senioreita laitteiden käytössä.

Ukkopekka
Liikuntakoordinaattori Hanna Heikkinen opastamassa Pirkko Raappanaa

Jalkaprässissä hikoili Heikki Nummelin, jolle kuntoilulaitteet olivat jo ennestään tuttuja "vanhasta" Harjulasta.
 - Koska olen omaishoitaja, on omasta kunnosta pidettävä hyvää huolta. Tätä kuntoilua voisi pitää minun toisena päätyönä omaishoidon lisäksi, sillä käyn Ukkojumpassa kaksi kertaa viikossa urheilutalolla ja sen lisäksi käyn vielä tanssimassa Rumbitaa Kannaksen koulussa 40 naisen kanssa. Kyllä siinä hiki lentää naureskelee Nummelin.
 - Kyllä ainakin minun mielestäni kuntoilu auttaa voittamaan kaiken maailman selkäkivut ynnä muut, joita tässä iässä tuppaa olemaan. Tuntuu, että olen elämäni kunnossa jatkaa Nummelin.

Sen sijaan Pirkko Raappana on salilla ensimmäistä kertaa ja ottaa mielellään neuvoja ja opastusta vastaan Hanna Heikkiseltä.
 - Asun tässä talossa, joten tänne on helppo tulla. Hyvä, että paikalla on koko ajan opastusta, ettei vaan tee liikkeitä väärin. Aluksi laitteet tuntuivat hieman oudoilta, mutta hyvällä opastuksella niitä oppii helposti käyttämään ihan itsenäisestikin. Varmasti aion käydä täällä myös jatkossa, kunhan ryhmät tammikuussa aloittavat toteaa Raappana.

Ukkopekan kuntosali on pääasiallisesti tarkoitettu senioreille, mutta saattaa olla, että jatkossa voisi olla mahdollisuus järjestää ryhmiä myös työssäkävijöille iltaisin. Kuntosalin seuraavat ilmaiset esittelyt ovat 8. ja 12. joulukuuta klo 9-12. (osoite Radanpää 4)

Petri Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto