Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Hyvinvointimessut Launeen koululla

Torstaina järjestettiin Launeen koululla eräänlaiset hyvinvointimessut, joiden kohderyhmänä olivat koulun 5.-9. luokan oppilaat. Messuilla tuotiin esille havainnollisesti rastityöskentelynä millaista on hyvä ruoka, miten omaan hyvinvointiin voi itse vaikuttaa ja mitä hyötyä on liikunnasta.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Launeen peruskoulun henkilökunta, Suun- ja terveydenhoito, Lahden Sydänyhdistys ry, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry ja Lahden Ateria.

Hyvinvointimessut
 Lahden Aterian Terhi Reunasalo veti välipalarastia. Launeen koulun 5B luokan tytöt Venla Nieminen ja Ida Kujanpää seuraavat tarkkoina opastusta.

Oppilaat kävivät läpi kuusi rastia, jotka olivat nimetty aihepiirinsä mukaisesti (sokerirasti, välipalarasti, oikea lautasmalli, suolarasti, rasvanäyttely, liikuntarasti).
 - On tärkeää opettaa lapsille oikeat ruokailutottumukset ja siksi tälläiset tapahtumat ovat erittäin tärkeitä ajatellen lapsen tulevaisuutta toteaa Lahden Aterian Terhi Reunasalo välipalarastillaan.

Päävastuu ruokailutottumuksien muutoksessa on kuitenkin kodilla. Koulu voi ainoastaan ohjeistaa ja opettaa asioita. Käytännön tasolla asia pitäisi sisäistää kodeissa niin, että kotona syödään terveellisistä ja ravitsevaa kotiruokaa ja mieluiten vielä säännöllisesti. Nykyajan kiireinen elämäntapa kun yleensä pakottaa siihen, että lapsille ostetaan valmispizzoja ja hampurilaisia, kun ei itse olla laittamassa kotona ruokaa eikä perheen yhteistä, rauhallista ruokahetkeä ole olemassakaan.

Harmi, että tapahtuma järjestettiin keskellä päivää, sillä paikalle kutsutut lasten vanhemmat taisivat olla suurelta osin töissä. Rastit olisivat varmasti olleet erittäin avartavia myös aikuisille.

Petri Salomaa

 

.

 


Ajankohtaista -arkisto