Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA
 

 

Douppinkia nääs...

Suomen hiihtourheilu pääsi taas yllättämään tai ainakin herra Lallukka. Juuri kun pikkuhiljaa meikäläinenkin alkoi uskomaan edes jollain tavalla puhtaaseen hiihtoon, tulee tämä yksinäinen susi ja kusee muiden hiihtäjien kintuille.

Omasta mielestään Lallukka on tietysti syytön ja tietämätön asiasta, joten odotan mielenkiinnolla Lallukan selityksiä mm. salaliitoista ja epämääräisistä talonmiehistä, jotka Suomessa ovat perinteisesti meidän urheilijoita salaa piikittäneet.

Joka tapauksessa ikävän varjon suomalainen maastohiihto jälleen itselleen sai juuri kauden kynnyksellä ja tätä saavat muut hiihtäjät vielä selitellä kauden kuluessa. Varsinkin, jos menestystä tulee...

Pelsu

Pelicans tappioputkessa

Pelicans meni sitten ottamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi kertaa peräkkäin nokkaansa.
Väliotsikko on hieman raflaava, sillä oikeasti mistään putkesta ei voida vielä puhua, mutta hyvin voi kuvitella iltapäivälehtien otsikoivan asian juuri noin. Toinen otsikkovaihtoehto voisi olla esim. "Pelicans kriisissä!"
No joka tapauksessa lauantaina kylään tuleva Lukko on voitettava ja palattava pikaisesti voittojen tielle, muuten iltapäivälehdet revittelevät edellämainittuja otsikoitaan.

Pelsut päästivät Kari Sihvosen HPK-paitaan loppukaudeksi. Ihan oikein, varsinkin kun Sihvonen oli itse siirtoa pyytänyt. Sinänsä harmi, sillä Karraa olisi kyllä play off- peleissä kaivattu. Kuka nyt ottaa sen kusipään ja hullun taklaajan roolin, jollainen pitää joukkueesta kuin joukkueesta löytyä, kun kiekko putoaa jäähän ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä.

Yllättävän vähän fyysistä vääntöä omaavia pelaajia pelsujen joukkueesta tällä hetkellä löytyy. Varsinkin pudotuspeleissä nämä kaikenmaailman jarkkoruudut ovat yllättäen kultaakin kalliimpia pelaajia. Pelaaja joka ärsyttää, tökkii, aukoo päätään, taklaa, tappelee ja saa omalla tekemisellään vastustajan focuksen pois itse pelistä.
Tammikuussa voi tietenkin vielä täydentää joukkuetta jollain tälläisellä pelaajalla, jos tarvetta ilmenee.
Ja olen aika varma, että tarvetta ilmenee...

 

FC

FC Lahti haalii pelaajia

Kuhnurit kasaavat tiukasti joukkuettaan ensi kaudeksi. Viime aikoina jatkosopimuksen ovat väsänneet Hauhia, Sinisalo, Bäckman ja Kemppinen. Ensimmäinen uusi pelaaja oli hänkin kovasti tuttu, kun Konsta Hietanen (MyPa) odotetusti tekee paluun FC Lahden paitaan. Lisäksi vahvat huhut kertovat Rafaelin ja Jussi Lepolan (Honka) sopimusten olevan ainoastaan julkaisua vaille.

Hieman huolta aiheuttaa FC Lahden osakeanti, joka ei ole onnistunut ihan odotusten mukaisesti.
Liigalisenssiä varten talous pitää olla kunnossa, muuten käy ac oulut eli lähtö ykköseen tulee ennen ensimmäistäkään peliä. Onhan se kumma, jos ei Lahden kokoisesta kaupungista saada tarpeeksi rahaa kasaan, jotta voidaan pyörittää jalkapallojengiä Suomen korkeimmalla tasolla. Pitäisiköhän FC Lahden toimitusjohtajan Ari Koskisen käydä juttusilla Pelicansin Ilkka Kaarnan kanssa? Jonkinlaista yhteistyötä seurojen välillä voisi yrittää. Sellaista, joka hyödyttäisi molempia. Esim. yhteiset kausikortit tai jotain muuta vastaavaa. Olen aina ihmetellyt, miksi jääkiekko- ja jalkapalloväki ovat kuin kissa ja koira. Yhteistyössä voisi olla voimaa.

Myös Litmasen halukkuutta sijoittaa Lahden joukkueeseen kannattaisi kysellä. Nurminen pelasti pelsut, joten Litti voisi tehdä saman FC Lahdelle. Toisaalta Lahdessa on todella paljon porukkaa mukana Kuusysin ja Reippaan junnuorganisaatioissa ja siellä on myös paljon osaamista. Nyt pitäisi vain saada kaikki puhaltamaan samaan hiileen eli kaikki joukolla FC Lahden taakse.

Tätä yhteen hiileen-teoriaa ei tue se, että Lahden Reippaan miesten edustusjoukkue on nyt sitten synnytetty uudelleen. Salpausselän Reippaan paikan kolmosessa on ottanut Lahden Reipas, valmentajanaan Hape Kampman. No, vuoden päästä päästäänkin sitten katsomaan kakkosessa Kuusysi-Reipas-matseja.... Onko järkee vai ei, voisi tähän loppuun kysäistä?

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit