Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Sopulikeskiluokka "Nallen" narussa!

Pankkiiri Wahlroos antanut ahneudelle kasvot

On vastakkainasettelun aika. Koko maailma on huomannut, että Chicagon koulukunnan "kellokkaiden" opit ovat karahtaneet pahasti kiville ja kaiken oikeuden mukaan Milton Fridemanilta pitäisi riistää taloustieteen Nobelin palkinto takaisin, mutta maatkoon kuolleet rauhassa; samoin kuin heidän oppinsa. MOT!

On uskomatonta, että entinen stalinisti ja nykyinen sikanokkakapitalisti Nalle-poika saa ilkkua, miten huvittaa mediassa ja pilkata meitä tavallisia tolloja keskiluokkalaisia ilman, että kukaan uskaltaa sanoa mitään keisarin uusista vaatteista. Hän käyttäytyy kuin Ludvig IV "valtio olen minä" ja antaa kenkää 2000 nordealaiselle itse mitään kipua tuntematta, kun hän samaan aikaan ostaa omille kätyreilleen 200 miljoonan luksusasuntoja ja antaa heille miljoonien eurojen arvoisia kultaisia kädenpuristuksia.

Kaiken ylimielisyyden huippu oli työantajan työsulku. Tämä, jos mikä sai minut todella ajattelemaan. Kuinka kauan me jaksamme ihan oikeasti sietää tätä röyhkeyttä ja ylenkatsomista, ennen kuin me toimimme? Minun mittani ainakin tuli täyteen. Minä äänestän jaloillani, sillä Nordea ei ole ainoa pankki Suomessa ja siitä yhtä helppoa lähteä kuin mistä muustakin rahoituslaitoksesta, jos asiat ovat suhteellisen kunnossa, kuten
useimmilla kaltaisillani "kaulusköyhälistöllä" itse asiassa ovat. Toivottavasti muut seuraavat esimerkkinäni ja äänestävät jaloillaan, sillä mikään ei osoita, että hänellä olisi jotain yhteistä meidän tavallisten suomalaisten kanssa.

Hän tuhoaa kaikki kansalliset visiomme ja projektimme, joista tärkein oli hyvinvointivaltiomme rakentaminen sodan rauniolle ja tuloksekas yksituumaisuus koulutuksellisesta tasa-arvosta. Hän murentaa ja murskaa tahallaan ilkkuen monien suomalaisten vuosikymmenien aikana rakentaman julkisten palveluiden turvaverkot ja huutaa kurkkua suorana " share holders valuea" kuin yksinäinen Citizen Cane tyhjässä teatterissa katsomassa vaimonsa lahjatonta esitystä.

Koko maailmanlaajuinen talouskriisi puskee päälle ja monien eurooppalaisten pankkien tilanne on kiikun kaakun ja muistuttaa tilannetta, jossa me tavalliset Tuppuraiset ja Tappuraiset olemme näiden riskiluotottajapankkien takuumiehinä siksi, että koko komission ja EKP:n tehtävän rajaus ja riskien hallinta on karannut käsistä jo aikaa sitten. Mutta, mitä tekee meidän Nalle-poikamme? Hän ilkkuu ja repii puukolla haavaa keskiluokan ranteesta kuin kunnon viimeinen kapitalistinen partiopoika ja osoittaa, että ensin tulee aina oma etu ja sen jälkeen kaverin etu. Suomen edulla ei ole niin väliä, pääasiahan on, että pankit aina pelastetaan eli sosialisoidaan eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla. Pahinta kuitenkin on, että uusi, näiden Nalle- poikien kaltaisten finanssinerojen aiheuttama talouspolitiikka, on johtanut nuorison poliittiseen passiivisuuteen ja osittaiseen halvaantumiseen.

Me suomalaiset olemme samassa veneessä. Kuinka pitkälle luovutaan kansallisesta budjettivallasta euroalueen pelastamiseksi ja kuinka suuria laskuja ja riskejä ollaan euroalueen yhteisen edun nimissä hyväksymään? Mutta meidän Nalle-poikaa, ei huolestuta mikään. Hänelle "tarkoitus pyhittää keinot" ja hän viis välittää muista. Jopa useat Amerikan rikkaimmat , kuten Warren Buffet olisivat valmiita maksamaan enemmän veroja, mutta ei MEIDÄN NALLE! Hän saa huudella rauhassa ja ärsyttää kilttejä mediasopuleita ja muita keskiluokkaisia omakotiasujia ja kesämökkiläisiä, kuinka haluaa saamatta mitään kritiikkiä lehdistöltämme. Voihan perkele !

Tähänkö on tosiaan tultu, että kansakunnan pesänjakaja numero YKSI on jätettävä rauhaan, siksi, että normaalia siviilirohkeutta ei esiinny tai kukaan ei uskalla sitä suoraan sanoa mediassa.. Näytetään Nalle närhen munat ja erotaan kaikki suomalaiset Nordeasta!

Juhani Melanen
Kasvatustieteiden maisteri

 


Kolumnistin muut kolumnit