Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


SportSPORTTINURKKA

 

Pelsu

Pelicans tilastoja

Pimeä marraskuu on alkanut ja vielä olisi pari matsia edessä ennen maaottelutaukoa. Pelicans keikkuu kuntopuntarin kärkisijoilla voitettuaan viimeisistä kuudesta matsista viisi. Ainoastaan Jokerit oli Lahdessa liian vahva Pelsuille. Pisteitä on tähän mennessä kertynyt 43, viime vuonna 19 ottelun jälkeen saldo oli 22, joten huima parannus viime vuoteen myös pisteiden valossa. Itseasiassa nyt jo marraskuussa ollaan enää 16 pisteen päässä koko viime kauden (59) pistemäärästä ja pelejä on jäljellä vielä 41 kappaletta!
Hyvä menestys näkyy myös yleisömäärissä. Yleisö on löytänyt Isku Areenaan todella mukavasti, sillä yleisökeskiarvo on kymmenessä kotipelissä ollut 4859. Viime vuonna keskiarvo koko kaudella oli 3839, joka sekään ei ollut huono ottaen huomioon viime kauden taaperrus.

Pelicansin vahvuus on alkukaudella ollut loistava alivoimapeli, joka on koko liigan ylivoimaisesti parasta. Vastustaja on tarvinnut uskomattomat 43 ylivoimaminuuttia yhden ylivoimamaalin tekemiseen. Itseasiassa Pelicansille on sarjassa tehty vasta kolme (!) ylivoimamaalia. Aika huimaa, kun seuraavaksi paras alivoima on ollut Ässillä ja heidän lukunsa on liki 19 minuuttia!
Vastaavasti Pelicansin ylivoima ei ole vielä vakuuttanut. Lahtelaiset löytyvät ylivoimatehokkuudessa vasta sijalta 7. Pelicans on tarvinnut liki 11 minuuttia ylivoimaa yhtä ylivoimamaalia kohti. Jatkossa tähän on saatava parannusta, sillä pelit jatkossa tiukkenevat, kun muutkin joukkueet ovat saaneet pelinsä pikkuhiljaa kulkemaan. Voisi sanoa, että ns. alkukauden ilmaiset pisteet on nyt kerätty ja jatkossa joka ilta joukkueen pitää antaa 100% joka ainoassa ottelussa, on vastassa sitten Jokerit tai HPK.

Pistepörssissä korkeimmalla (6.) keikkuu Ryan Lasch 18 pisteellä. Pelsujen paras maalintekijä on hieman yllättäen ollut Max Wärn 7 maalilla, perässään Vili Sopanen ja Lasch 6 maalillaan.
Puolustajista Markus Seikola on ottanut odotetusti paikkansa pelsujen puolustajien pistepörssissä 11 pisteellä ja viime pelit ovat näyttäneet, että lisää on tulossa. Tämä on tietenkin hyvä asia nimenomaan ylivoimapelin kannalta.
Pelicansin plus/miinus-tilaston kärjessä on kolmikko Järvinen, Marttinen ja Hodgman lukemalla +8.
Eniten koko SM-liigassa ottelun voittomaaleja on maalannut kippari Luttinen, jolle niitä on kertynyt jo 4 kappaletta. Hienoa esimerkkiä kapteenilta!

Hovinen
Niko Hovinen on ollut Pelicansin palapelin tärkein palanen alkukaudesta.
Kuva: Pelicans/Jukka Rautio/Europhoto

Alkukauden tärkein pelaaja löytyy kuitenkin maalinsuulta. Juuri maajoukkueeseenkin valittu Niko Hovinen jatkaa tasaisen hyvää suorittamista maalinsuulla. Torjuntaprosentti on korkea (93,71%) ja päästettyjen maalien keskiarvo alhainen (1,81 maalia/ottelu) ja lisäksi hän johtaa Iltasanomien tähtikisaa 19 tähdellä. Hovinen mahdollistaa joka ilta taistelun voitosta. Ainoastaan kaksi ottelua on Nikolta mennyt hieman huonommin, sillä Jokerit ja Kalpa tulittivat Hovisen vaihtoon jo otteluiden ensimmäisessä erässä. Mielenkiinnolla edelleen odottelen sitä iltaa, kun Kuusela tai Rautiola pääsee seisomaan tolppien välissä ottelun alusta lähtien. Joissain aviiseissa on kyseenalaistettu Hovisen jaksaminen, kun lepovuoroja ei tule. Toisaalta Hovinen on haastatteluissa kertonut, että pelaa mielellään eikä minkäänlaista väsymystä tunnu. Lisäksi ensi kaudella rapakon takana on jaksettava paljon enemmän matseja kuin kotoisessa SM-liigassa. Kyllä näillä näytöillä Nikolle voi povata hyvää tulevaisuutta NHL:ssä.

Ex-pelsuvalmentaja Pasi Räsäsellä ja Vaasan Sportilla pyyhkii hyvin. Ennen kauden alkua Räsäsen taidot kyseenalaistettiin Vaasassa, mutta tällä hetkellä Sport keikkuu Mestiksessä sijalla kaksi ja mielipiteet ovat Vaasassa muuttuneet sitten viime elokuun. Myös Pelicansin farmiseura Heinolan Peliitat on aloittanut kautensa ihan mukavasti. Sijoitus tällä hetkellä 8. Joukkueessa on kuitenkin potentiaalia parempaankin sijoitukseen sillä mm. puolustajalupaus Pietilä ja hyökkääjät Vilkman ja Häppölä ovat vaeltaneet aikalailla varjojen mailla kauden alun. Onneksi vanha herra Jani Keinänen on pitänyt tasonsa.
Olosuhteet Lahdessa ovat olleet jo muutaman vuoden huippuluokkaa jääkiekolle, nyt voitaisiin jo pikkuhiljaa ottaa myös sitä menestystä, vai mitä? Ainakin meikäläiselle kelpaisi!

-Pete Salomaa-


Kolumnistin muut kolumnit