Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


SporttiSPORTTINURKKA

FC
Onnea FC Lahti!

FC Lahti teki sen minkä pitikin eli varmisti nousun takaisin Veikkausliigaan. Joukkueen vahvuus oli sarjassa tasaisuus, sillä tappioita tuli vain kolme kappaletta (tosin vielä yksi peli pelaamatta).

Itse olin hieman epäilevällä kannalla, kun viime syksynä valmentajaksi paljastui Auge Kautonen. Mies, jonka meriitit valmennustehtävissä eivät olleet kovinkaan vakuuttavat. Hyvin kuitenkin Auge hommansa hoiti ja ilmeisen tyytyväisiä valmentajaansa ovat olleet myös pelaajat.

Selvää on, että nyt alkaa joukkueen rakennusprojekti, mutta suurta huolta ei ole, jos nykyinen runko saadaan pidettyä kasassa. Vahvistuksia tarvitaan kaikille pelipaikoille, sillä pitkä ja raastava veikkausliigakausi (33 ottelua) vaatii jo selkeästi enemmän reservejä kuin tämän vuotinen ykkönen, joka vedettiin läpi yllättävän pienellä miehistöllä. Nähtävästi ainakin Teemu Turunen on lopettelemassa uraansa nousujuhliin ja keskittyy jatkossa opiskeluihinsa.

Lauantaina olisi sitten virallisen nousujuhlan aika, kun viimeiseen kauden otteluun tulee vastaan aina paha OPS. Toivottavasti Lahden pelaajilla ei ole liikaa bileet mielessä, sillä OPS tulee varmasti Lahteen voittamaan. Sarjan kakkospaikka on haluttu, sillä viime vuosista olemme oppineet, että talven aikana monet liigaseurat ovat vaikeuksissa, kun lisenssiehdot eivät millään meinaa täyttyä. Silloin voi tulla tarvetta nostaa liigaan myös ykkösen kakkosjoukkue. Lisäksi OPS haluaa varmasti olla Oulun ykkösjoukkue AC Oulun kustannuksella.


Sarjan voitosta huolimatta Lahti tekee kaudesta tappiota noin 100 000 euroa. Toisaalta luulen, että 6-8 Veikkausliigaseuraa tulee tekemään huomattavasti isommat tappiot, joten tuskinpa Lahden liigatulevaisuus on uhattuna taloudelliselta puolelta. Varmasti nousu tuo uusia yhteistyökumppaneita ja vanhatkin nostanevat panostaan. Myös uusi osakeanti odottaa ovella, pitäisiköhän itsekin siirtyä FC Lahden omistaportaaseen?

Kisapuistoon ei ensi vuonna nähtävästi enää päästä, joten huomenna lauantaina kaikki Kisapuistoon juhlimaan FC Lahden nousua klo 15 alkaen! Ja hei, sovitaanko niin, että pelaajat juhlivat kentällä ja kannattajat katsomossa? Ei enää lisää sakkoja hölmöilyistä,kiitos!


Pelsu

Pelicans lentää

Pelsut jatkavat hienosti liigan kärkikolmikossa. Jokereilta tuli ikävästi nenään, mutta Saipa hoideltiin komeasti kotona pienten alkuvaikeuksien jälkeen. Tiistaina Suikkanen kokeili ykkösen keskellä Paakkolanvaaraa, mutta mitään uutta ja ihmeellistä ei Paakkis ketjuun tuonut. Sen sijaan Koskiranta sai neloskentän uuteen lentoon.

Pelsuilla on pian edessään mielenkiintoinen ongelma, kun Matias Loppi palaa ruotuun. Loppi saanee paikan ykkösketjun keskeltä. Kakkonen (Wärn-Hodgman-Jormakka) toimii tällä hetkellä komeasti ja viime peleissä myös kolmonen (Tavi-Immonen-Sopanen) on ollut tehokas, joten mitä tehdään herroille Koskiranta ja Paakkolanvaara? Yksi varteenotettava vaihtoehto voisi olla Koskirannan siirtäminen laitaan, jolloin neloskenttä olisi aika kovanoloinen Koskiranta-Paakkolanvaara-Sihvonen. Tällöin Rinkinen, Pöyhönen ja Blomqvist jäisivät Peliittojen käyttöön. No, onneksi ongelma on positiivinen eli hyviä miehiä jää jopa kokoonpanosta yli.

Tämän päivän Ilves-peliin odotan vihdoin ja viimein maalille Joonas Kuuselaa. Koska lauantaina on paha peli Oulussa Kärppiä vastaan, olisi nyt oikea aika antaa Kuuselalle näytön paikka ihan alusta lähtien ja Hoviselle hiukan huilia. Jos Kuuselasta aiotaan Hovisen työn jatkajaa ensi vuodeksi, olisi syytä antaa myös vastuuta, edes silloin tällöin. Näyttää tosin siltä, että Suikkanen on löytänyt hyvän koostumuksen, eikä sitä hevillä muuttele.

SM-ligan otteluohjelma on muuten aika outo. Luulisi, että kun pelejä on takana 15 kpl, olisi jo kaikkia vastaan kerran pelattu, mutta ei. HPK, Saipa ja Ilves ja Jokerit on kohdattu jo kahdesti, vastaavasti HIFK kohdataan ensimmäisen kerran vasta 26.11.! Niin ja Jokerit kohdataan kolmannen kerran jo ensi viikolla... Eipä silti, Pelicans on kyllä selkeästi hyötynyt siitä, että vastaan ovat useammin tulleet sarjan häntäpään joukkueet.

Väitän, että pitkässä juoksussa Pelsujen ns. oikea paikka liigassa on neljäntenä Jokereiden, Kalpan ja Ässien jälkeen. Jos halutaan tapella runkosarja kärkisijoista, on jatkossa pakko voittaa myös noita ns. kärkikamppailuja. Nythän niissä on tullut aika komeasti käkeen.
Toisaalta, jos Pelicans on runkosarjassa sijoilla 1-6 olen erittäin tyytyväinen, joten turha lienee haihatella mistään ykkössijasta, eiköhän se ole varattu Jokereille...

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit