Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Jonne Kemppinen haluaa FC Lahden kaudelle hyvän päätöksen

FC Lahti haluaa kiittää kannattajiaan huomenna Kisapuistossa pelaaalla täysillä Ykkösen vierasottelussa Oulun Palloseuraa vastaan.
- Tulemme käyttämään ottelussa kaiken jäljellä olevan polttoaineen, jotta voitamme ottelun, sanoo lahtelaisjoukkueen kärkipelaaja Jonne Kemppinen.

30-vuotias Jonne Kemppinen on tyytyväinen, kun FC Lahti pystyi nousemaan nopeasti takaisin jalkapallon ylimmälle sarjatasolle eli Veikkausliigaan. Hän pelasi liigaa vuodesta 2002 asti FC Lahdessa Veikkausliigassa yhdeksän kauden ajan, joten nousu on ilahduttava tapahtuma.
- Meidän vahvuutemme on tällä kaudella ollut tasaisuus. Esimerkiksi maalit ovat jakaantuneet tasaisesti pelaajien kesken. Tämä on osoittanut sen, että myös vaihtopenkiltä on löytynyt voimaa, korostaa seitsemän maalia tähän mennessä tällä kaudella tehnyt Jonne Kemppinen.
- Tulemme viimeisessä sarjaottelussa esittämään parasta osaamistamme. Mikään ei ole niin hienoa kuin päättää kausi kotiyleisön edessä voittoon.

FC Lahti saa sarjapäätökseen kovan vastuksen, sillä OPS haluaa olla Ykkösen paras oululaisjoukkue ennen AC Oulua.
- Heillä panosta riittää, koska kyse on Oulun herruudesta. Meillä kyse on kunniasta. Kun pelipaidan selässä on numero, me painamme täysillä.

Saksalassa asuva Jonne Kemppinen sai jo nuorena poikana urheilukipinän. Hän asui Ruopankadulla ja kävi Anttilanmäen koulua. Ala-asteella opettajana toimi Raine Järvinen, jonka sanailuja Kemppinen lukee tästä lehdestä edelleen innostuneena. Ruopankadun kaveriporukkaan kuului myös Tuomo Keskiväli, joka toimii nykyisin Korisliigassa pelaavan Namika Lahden toiminnanjohtajana.
- Hän oli sellainen kaveri, että meille ei aika tullut pitkäksi. Joka päivä olimme kavereiden kanssa pelailemassa. Nykyisin kuljen paljon pyörällä ja on kiva katsella Anttilanmäen puunkoloja, joissa olen välillä ollut piilossa. Sydän on jäänyt tälle alueelle.

Jalkapallon pariin hän siirtyi 1989 liittyen Kuusysiin. C- ja D-junioreissa Jonne pelasi keskikentän keskustassa, mutta sen jälkeen pelipaikka vaihtui kärkipelaajan rooliin.
- Puolustajana en ole pelannut. Se näkyy vieläkin, sillä tunnun aina puolustuspäässä häviäväni yksi vastaan yksi tilanteet, hän sanoo avoimesti.

Kemppinen
Jonne Kemppinen laskeskelemassa niitä harvoja kertoja, kun on ehtinyt kotinsa puutarhakeinussa istuskella.

Jonne Kemppinen on vannoutunut etelälahtelainen. Perheen koon kasvaessa he muuttivat Martinkadulle omakotitaloon ja vieressä oleva nurmikenttä loi tulevaan jalkapalloilijaan yhä enemmän innostusta lajia kohtaan. Nykyisin hän asuu oman perheensä kanssa Poppelikadulla rivitalossa.
- Siinä talossa asuu aivan älyttömän ihania ihmisiä, jotka kannustavat minua urallani eteenpäin. Heidän kanssaan tulee juteltua jalkapallosta. Heille pitää antaa aikaa, korostaa Jonne Kemppinen, jonka jalkapallo pitää kiireisenä.

Kemppinen tekee jalkapallon parissa pitkää päivää. Häntä surettaa, kun puolitoistavuotiaalle Joona-pojalle jää isältä vähän aikaa.
- Sen olen pannut merkille, että pallo häntä kiinnostaa. Myös jääkiekkomaila on mieluinen.

Jonne Kemppinen on löytänyt työnsä lajin parista toimien jo toista vuotta Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa jalkapallokoordinaattorina.
- Jalkapalloilijat ovat ottaneet Pajulahden omaksi harjoituspaikakseen. Vaikka Litti-halli valmistui, olemme valitettavasti joutuneet huomaamaan, ettei sekään riitä, sillä tulijoita on koko ajan yhä enemmän.

Osaltaan tähän tilanteeseen vaikuttaa se, että Lahden Suurhalli on osittain sulkeutumassa jalkpalloilijoilta.
- Esimerkiksi Lahti-cup on ollut merkittävä tapahtuma, jossa seurat ovat voineet kokeilla pelaajia testimielessä. Jos jalkapallokenttä puolitetaan, ei cupia voida enää järjestää. Suurhalli on ollut hyvä harjoituspaikka, vaikka alusta on ollut liian kova ja sen johdosta minäkin olen kärsinyt nivusvammoista.

Kärkipelaaja haluaa jatkaa peliuraansa Veikkausliigassa FC Lahden riveissä ja ennen kaikkea pelata Kisapuistossa.
- Se ei täytä liigan kaikkia kriteerejä, mutta tunnelma siellä on aivan toisenlainen kuin Hiihtostadionilla. Yleisö on lähellä ja kannustus on kuuluvaa.

Kauden viimeisen ottelun jälkeen ei ole tiedossa riehakkaita juhlia, vaan Kemppinen kertoo suunnitelmien sarjanousun johdosta olevan vielä auki.
- Jonkunlaiset nousujuhlat ovat odotettavissa. Silloin pääsemme viettämään joukkueen kanssa yhteistä aikaa, sanoo Kemppinen, joka himoharjoittelijana ei ole päässyt paljoakaan irtaantumaan urheilusta.
- Jos minä joudun olemaan pari päivää ilman urheilemiseen liittyvää tekemistä, hyppisin seinälle ja jäisin siihen kynsistäni roikkumaan!

Sen verran hän kuitenkin uskaltaa irrottautua, että lähtee ensi viikolla laskemaan siikaverot Päijänteeseen.
Perheellä on käytössään Asikkalan Salonsaaressa Valkeistenkärjessä mökki, joten odotettavissa on viihtyisä kauden päätös siltä osin.

Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto