Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Lahden Kaleva tarjoaa Saksalassa monipuolista uintitoimintaa

Saksalan uimahalli on ollut hallin valmistumisesta Lahden Kalevan kotihalli. Tänä syksynä seuran uintijaoston toiminnassa tapahtui uutta. Pitkäaikainen yhteistoiminta Uimaseuran kanssa loppui . Sen seurauksena Kaleva alkoi järjestää aikuisten uimaopetusta torstai-iltaisin Saksalassa.

Opettajina toimivat Olavi "Opa" Lehtinen ja Pirjo Lehtinen, molemmilla pitkä ura uinnin parissa.
Aikuisten uintitekniikkakurssilla on mahdollisuus oppia hyvä uimataito, joka on hyvin tärkeä kaikille, mutta varsinkin kuntouimareille. Kurssilla käydään läpi hyvän uimataidon perusteet, kuten hengitys vedessä, kelluminen, uintiasento. Opetellaan eri uintilajit: selkäuinti, kroolinuinti ja rintauinti ja niiden oikeat uintiliikkeet. Näin uintiharrastuksesta voi saada enemmän irti. Aikuisenakin voi oppia uimaan paremmin.
Lapsena ja nuorena opittu vääränlainen uintitekniikka voidaan muuttaa, uimisesta tulee monipuolisempaa ja tehokkaampaa. Samalla korjautuvat uimista haittaavat niskajännitykset ja hengittämisen vaikeudet. Uinti on terveellinen ja turvallinen liikuntaharrastus kaikenikäisille.
Torstai-illan ryhmissä on vielä tilaa.

 vauvauinti
Suosittu perhe- ja vauvauinti kerää runsaasti osanottajia

Kalevan suosittu vauva- ja perheuinti jatkuu kuten jo yli 26 vuoden ajan. Lauantaiaamuisin Saksalassa polskivat vauvat ja isommat lapset ja oppivat leikkien avulla uimataidossa tärkeitä perusasioita kuten sukeltamisen, kellumisen ja hyppäämisen.
Perheet ilmoittautuvat ryhmiin jo ennen lapsen syntymää ja varmistavat näin mukaanpääsyn tähän suosittuun koko perheen harrastukseen.

Lahden Kalevan monipuoliseen uintitoimintaan kuuluvat tietysti kilpauimarit, jotka harjoittelevat 6-8 kertaa viikossa Saksalassa valmentajansa "Opa" Lehtisen johdolla. Jälkikasvun takaamiseksi on suunnitelmissa aloittaa juniorien valmennustoiminta, kunhan saadaan ryhmille ohjaajia.
Kalevan Mastersuimarit ovat vuosien mittaan saavuttaneet roppakaupalla mestaruuksia seniorien kilpailuissa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Pirjo Lehtinen

 

 

 


Ajankohtaista -arkisto