Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


FC

Viittä vaille liigassa

FC Lahti teki sen mitä pitikin tehdä eli kaatoi Kotkan jengin sunnuntaina Kisapuistossa. Voitto tiesi sitä, että käytännössä yksi piste jäljellä olevista kahdesta pelistä riittää. Seuraavaksi pelattava ottelu (15.10.) Hämeenlinnaa vastaan tulee varmistamaan Lahden liigapaikan lopullisesti, sillä en usko, että hämeenlinnalaisilla on tarpeeksi jerkkua vastata kuhnureiden rynnistykseen.

On odotettavaa, että myös suuri joukko lahtelaisfaneja saapuu Hämeenlinnaan liiganousua juhlimaan. Toivottavasti ylilyönneiltä vältytään ja juhlat pysyvät edes jotenkuten aisoissa. Toisaalta Lahen fanit ovat juhlansa ansainneet. Tuo paljon parjattu ja pelättykin apinalauma on ollut omiensa takana 100% koko ajan. Hienoimpana eleenä ehdottomasti taloudellinen apu Rafaelin palkkauksessa.

Hienoa Kotka-pelissä oli se, että muutama uusi pelimanni nousi pelillisesti esiin. Antti Hukka pelasi loistavan pelin ja ottelun edetessä pääsi yhä paremmin ja paremmin pelirytmiin kiinni. Tästä osoituksena hieno keskitys ensimmäiseen maaliin. Kyllä niitä pelimiehiä löytyy näköjään myös kakkosesta. Toinen huikea pelaaja oli pellavapäinen, vasta 16 vuotias(!) Matti Klinga. Poika on aikaisemmissakin peleissä väläytellyt, mutta nyt esitys oli kauttaaltaan kiitettävää luokkaa. Loistavaa taistelua ja oikeita ratkaisuja. Katsokaapa vaikka maalikimarasta läpisyöttö Länsitalon toiseen maaliin. Tästä pojasta kuullaan vielä, se on varma!

Viimeistään tässä vaiheessa on alettava kasaamaan jo ensi vuoden veikkausliigajoukkuetta.
On selvää, että muutama täsmähankinta tarvitaan nykyisen rungon lisäksi. Vaikka Rafael onkin fanien kulttipelaaja, on todettava, että Rafaelin vauhti ei enää tule liigassa tule riittämään, joten ehkäpä jonkinlainen supervaihtomiehen rooli voisi olla Rafulle sopiva. Herra kävisi iskemässä viimeisen vartin aikana tuoreilla jaloilla voittomaalit?
Ensi vuodeksi kärkeen voisi olla hyvä haku Viikinkien Ville Salmikivi. Ikää vasta 19 vuotta ja tehtynä 20 häkkiä tällä kaudella. Ei mikään varma arpa maalintekoon, mutta kukapa sitten olisi?

Toisaalta mielenkiintoista nähdä minkälaisen budjetin Lahti saa ensi kaudeksi kasattua. Se kuitenkin määrää sen, minkälaisia vahvistuksia on mahdollista saada. Kautonen ilmeisesti jatkaa ruorissa, kukapa uskaltaisi potkia pois valmentajan, joka nostaa joukkueen liigaan? Kauden viimeinen kotimatsi 22.10 ,vastassa OPS, sen jälkeen vasta korkataan kuohujuomat...

Pelsu

Pelsuille turpaan

Kalpa pudotti Pelikaanin tylysti suoraan lennosta niin että sulat pöllysivät viime tiistaina.
Kuopiolaisten loistava alku, 4-0 tilanne 14 minuutissa oli liikaa Suikkasen suojateille. Mikään suuri yllätys tappio ei ollut, sillä merkit olivat jo Lukko- ja Tappara-peleissä ilmassa. Ne vielä luovittiin voittoon asti, mutta Kalpa-matsissa romahdus oli selkeä. Seitsemän voiton jälkeen pieni hyvänolon tunne lienee hiipinyt pelaajien alitajuntaan ja muuta ei sitten tarvittukaan, kuin kovaa päälle tuleva vastustaja ja uskomaton viimeistely.

No, tämän ryöpytyksen jälkeen varmasti jokainen pelaaja huomasi, että osataan sitä muuallakin pelata ja jokaisessa pelissä on annettava täydet 100%, muuten tulee noutaja. Pelsuilla on huomenna hyvä paikka palata voittokantaan, kun Lappeenrannan Saipa saapuu Isku-Areenaan vieraaksi. Lappeenrantalaiset ovat siitä ilkeä porukka, että jos hiemankin annat niille siimaa, ne vievät koko vieheen, joten nyt ei kannata Pelsupelaajien leijua ilmassa, vaan tylysti palauttaa joukkue voittokantaan Saipan kustannuksella.
Saipaa povattiin sarjan heittopussiksi, mutta ainakin tähän mennessä joukkue on ylittänyt asiantuntijoiden odotukset. Sija 10 ja 8 pistettä. Noilla tilastoilla joukkue taistelee tällä hetkellä sijoista 8-14 tasapäisesti Ilveksen, HIFK:n, Tapparan, JYPin, HPK:n ja TPS:n kanssa. Pelsut jatkavat edelleen tappiosta huolimatta kärkikolmikossa.

Lintujen ylivoimapeli ei ole vielä luistanut ja joukkue onkin ylivoimatehoissa vasta sijalla 11. Vanha totuushan on, että erikoistilanteet yleensä ratkaisevat matsit, joten ylivoima olisi pikkuhiljaa saatava kuntoon. Pelikaanien luistelu tuntuu aiheuttavan paljon jäähyjä vastustajille, joten jatkossakin ylivoimaa on tarjolla yllinkyllin.

Yleisömäärät ovat olleet murheenkryyni mm. Espoossa, Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa, joissa on jo muutamassa pelissä jääty alle 3000 katsojan. Lahdessa ei tätä ongelmaa ole, vaan Pelicansin yleisökeskiarvo on neljän kotipelin jälkeen komea 4980 ja uskon, että huomenna tuota keskiarvoa nostetaan, kun halliin ahtautuu yli 5000 katsojaa.
Laitetaan vielä loppuun pelin lopputulos: 5-2 Pelicansille.

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit