Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Leipäjono

Brittitoimittajat ovat ihmetelleet, miksi Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa on leipäjonoja. Olisikohan syynä se, että samalla, kun ihmisillä menee keskimääräistä paremmin, köyhien ja syrjäytyneiden olot ovat huonontuneet entisestään. Ja ruoka on Suomessa sikakallista!

Jos ette usko, miten suuri hätä joillakin on, käykääpä piruuttanne joku tiistai tai perjantai ennen puoltapäivää Hämeenkadun itäpäässä. Jos suurena ryhmänä ruoka-apua jonottavat määrättäisiin yhteen jonoon, se ulottuisi pahimmillaan naapurikorttelin ohi aina Aleksille asti.

Olen itsekin joutunut turvautumaan ruoka-apuun, aikanaan Vääksyssä ja myöhemmin jopa Lahdessa. Rahat olivat loppu, eikä kaapissa ollut edes ranskanleipää tai peruslenkkiä. Voin kertoa, että jonossa odottaminen vetää karskimmankin kovanaaman hiljaiseksi.

Silti pulina jonossa on kova ja jonotusnumeroista taistellaan. Venäjän kieli raikaa kauas toisena kotimaisena. Tämä kaikki takaa varmasti sen, että ohikulkijat katsovat sinua pitkään. Venäläisten osuus on kieltämättä suuri, mutta mistä samasta kohtalosta kärsivien suomalaisten viha heitä kohtaan johtuu? Rasismista, tietämättömyydestä vai huhupuheista?

Hevosmiesten tietotoimiston mukaan ruoan ja varsinkin leivän jakelun annosmäärää olisi pienennetty, koska venäläiset olisivat vieneet ruokaa rajan taakse sukulaisilleen. Tiedä häntä. On vaikea kuvitella kyseen olevan mistään mittavasta "salakuljetuksesta", koska leipä on kivikovaa ja elintarvikkeiden viimeinen käyttöpäivä on ollut kaksikin päivää aikaisemmin.

Suomalaisten pimeä puoli ainakin paljastuu, kun he valittavat elintarvikkeiden huonosta laadusta. Itse olen syönyt pari päivää vanhoja eineksiä saamatta vatsanväänteitä. Ilmeisesti ahneus kasvaa, kun jotain saa ilmaiseksi.

Kaupat ja ravintolat voisivat jo havahtua, että kurjistuminen on nykypäivänä karua arkea joillekin suomalaisille. Miksi meillä heitetään hyvää ja täysin käyttökelpoista ruokaa suuria määriä surutta roskiin? Häpeä leipäjonossa on suuri, mutta kenen tässä pitäisi oikeasti hävetä?

 


Kolumnistin muut kolumnit