Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SporttiSPORTTINURKKA

 

FC

FC Lahti - Nousutaistelu kiihtyy

Kuhnureiden tappio AC Oululle Kisapuistossa tasoitti kummasti kärjen taistoa jalkapallon ykkösessä. Nyt nousukamppailussa onkin mukana jo neljä joukkuetta, kun Oulun "kakkostiimi" OPS nousi kärkikahinoihin mukaan. Seitsemän peliä jäljellä ja nyt ei saa sitten ottaa mitään yllätyshäviöitä tai tasapelejä, sillä muuten nousu saattaa vaikeutua merkittävästi.

Lahden loukkaantumissuma sattui kyllä ikävään saumaan, onneksi sentään Köse ja Eerola on saatu takaisin riveihin. Joukkue kyllä huutaa Mirandaa, Turusta ja Bäckmania kentälle, sillä ihan A-nuorilla tämän tason sarjaa ei voi voittaa, se huomattiin AC Oulu-pelissä, jossa ensimmäistä kertaa Kisapuistossa vierasjoukkue oli se hallitsevampi osapuoli.

Maanantaina Porin jengi oli kuitenkin vastaantulija ja Lahti iski taululle tylyt 4-0 lukemat. PoPan kaadossa kunnostautuivat etenkin Länsitalo ja Kemppinen, joka vieläkin tuhlaa liikaa avopaikkoja. Hattutemppuunkin olisi paikkoja riittänyt.

Ykkönen on tänä vuonna saanut huomattavasti enemmän huomiota myös valtakunnallisesti, eikä ihme sillä kärkijoukkueet ovat varmasti liigatasoa ja yleisöäkin on kärkimatseissa ollut jopa enemmän kuin liigapeleissä. Lisäksi sarja on ollut ennätystasainen.

Seuraava kotimatsi on vasta 18.9. Jippoa vastaan mikä kyllä pientä ihmistä ihmetyttää. Luulisi, että näin syksyllä kannattaisi pelata nopeammalla tempolla näitä matseja. Nyt ykkösen ratkaisukierrokset pelataan lokakuun lopulla surkeissa keleissä ja pehmeillä kentillä. Ei ole suurta herkkua faneillekaan istua lokakuun lopussa sateisessa ja kylmässä aurinkokatsomossa, vaikka panokset suuret ovatkin.
Olisihan tässä kesällä ollut aikaa näitä pelejä pelata...

Pelsu

Pelicans esittäytyi kotiyleisölle

Uudistunut pelikaanilauma oli ensimmäistä kertaa nähtävissä Isku Areenalla tiistaina, kun Lappeenrannan ylpeys Saipa saapui mittaamaan kotijoukkueen iskukyvyn. Peli oli melkoista sekametelisoppaa, niinkuin pelit yleensä tuppaavat vielä elokuussa olemaan. Saipa taisi yllättää alussa kotijoukkueen, sillä se taisteli ja taklasi ihan eri tasolla kuin kotijoukkue. Taisivat turkoosipaidat ottaa matsin alun vähän liiankin paljon treenien jatkeena eikä taklauksiakaan oikein nähty.
Puolitoista erää mentiin jopa Saipan hienoisesti hallitessa, mutta kun Pelicans sai pelinsä kulkemaan, nähtiin muutamia nopeita hyökkäyksiin lähtöjä ja jopa muutama maukas kuvio ja lopuksi voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä, kun Saipa joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti.

Mitäkö jäi joukkueesta sitten käteen? Ainakin se, että Seikola ja Järvinen ovat ensi kaudella puolustuksen leaderit ja vanha herra Latvala on edelleen iskussa. Brocklehurst tuntui olevan eniten pihalla puolustajista.

Hyökkäyksessä positiivisesti silmiin pisti Luttinen-Lasch kaksikko eikä ketjun sentteri Loppikaan huono ollut, itseasiassa Lopin luistin tuntui kulkevan selkeästi paremmin kuin viime vuonna. Sopanen oli myös hyvin esillä, tosin kiekkoa voisi välillä myös lainata.
Try outilla oleva Pekka Jormakka oli yllättävän hyvä, joten eiköhän Pekalle sopimus sorvata. Toinen try out-peluri, Tero Koskiranta ei paljon erottunut kentällä, joten hänen näyttönsä jäävät viikonlopun Lappeenrannan turnaukseen.

Hovinen oli oma varma itsensä, tosin torjuntojakin tuli vain 15 kpl. Pelin jälkeen ammutuissa rankkareissa tosin näytti siltä, ettei Hovista ihan kauheasti kiinnostanut edes torjua. No itsekin ihmettelin, miksi niitä rankkareita piti vielä ampua siihen loppuun?

Positiivista oli kuitenkin se, että viime vuodesta poiketen näyttää joukkueella jo nyt olevan selkeä pelisysteemi, jota kaikki pyrkivät noudattamaan, joten on se Suikkanen jotain jo saanut pelaajille myytyä. Seuraava harjoituspeli Lahdessa on muuten 24.8. jolloin vastaan luistelee KHL-liigan Sibir ja heti seuraavana päivänä kohdataankin sitten Lukko.

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit