Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile

Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa

Topi

Kovana karaoken ystävänä olen mieltynyt tulkitsemaan Topi Sorsakosken, Kari Tapion ja Reijo Taipaleen kappaleita. Ne sopivat äänialaani ja niissä on jotain suurempaakin sisältöä.

"Kolkko kolmikko on jälleen kasassa", Taipale tokaisi jokin vuosi sitten taiteilijajuhlakonsertissaan saadessaan kaksi muuta edellä mainittua iskelmälegendaa kanssaan lavalle. Nyt kolmikosta on enää silloinen juhlakalu hengissä.

Sain kunnian tuntea Topin, tai oikeasti Tammilehdon Pekan henkilökohtaisesti. Boheemin Topi roolissa ujo ja herkkä Pekka pääsi välillä irrottelemaan ja toteuttamaan poikamaisia, jopa hieman ilkikurisia piirteitään. Suurelle yleisölle raja roolin ja yksityisminän kanssa ei ollut niinkään selvä. Eräässä haastattelussamme mies muisteli, kuinka pohjalainen pankkivirkailija oli kivenkovaan ollut sitä mieltä, että joku Topi Sorsakoski meinaa tyhjentää Pekka Tammilehdon tilin.

Pohjalaisuudestaan Pekka oli ylpeä - kuten meikäläinenkin. Vaikka mies asui Ähtärissä, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen rajamaastossa, hän ei mieltänyt itseään ikinä muuksi kuin pohjalaiseksi. 
Yksi tapaaminen Topin kanssa on painunut erityisesti mieleen. Teimme hänestä reportaasia edesmenneeseen Nykyposti-lehteen legendaarisen velmun, valokuvaaja Olavi "Olkku" Kaskisuon kanssa. Olkulla oli poikkeuksellisesti pikku krapula päällä saapuessamme lentokoneella Jyväskylään. Topin manageri, Juhani Mansikkamäki oli meitä kentällä vastassa. Äänekosken risteyksessä kalvakka Olkku sai kuningasidean viedä Topille kosteita tuliaisia. Innokas raittiusmies Mansikkamäki kannatti ajatusta ja nappasi matkaamme Juhla Mokkaa ja jättimäisen kääretortun.

Haastattelu hirsisessä piilopirtissä alkoi nihkeästi. Topi vastaili kysymyksiini yhdellä sanalla, kuin yleisurheilijat ikään, turpiin tulleen Suomi - Ruotsi -maaottelun jälkeen. Neljännen kahvikupillisen jälkeen kääretorttu oli edelleen syömättä. Topi kysäisi, haluaisiko joku maistaa hänen veljensä tekemää kotiviiniä. Nyökkäsimme kilpaa valokuvaajan kanssa. Juttu alkoi kummasti luistaa. Kun ensimmäinen viinipullo oli tyhjennetty, Topi pyysi vieraita jäämään yöksi ja saunomaan. Kiitimme kutsusta; meillä oli huoneet varattuna hotelli Mesikämmenestä, mutta sauna kyllä kelpaisi.

"On vain yksi ongelma", Topi tuumasi huolestuneena. "Meillä on vain yksi saunakalja jääkaapissa..."
"Se ei ole mikään ongelma", Kaskisuo totesi maailmanmiehen tyyliin ja vetäisi 500 markan setelin lompakostaan. "Tässähän meillä on manageri juoksupoikana! Minä otan korillisen Lapin Kultaa, Ile Koffia ja mitäs Topi ottaa?" Artisti mietti hetken aikaa kiikkustuolissaan ja sai lopulta päätöksen aikaiseksi: "Korin kossua!"

Loppuilta meni vieläkin jouhevammin, ja manageri katsoi, ettei hänen palveluksiaan enää tarvita. Saunassa me kolme jäljelle jäänyttä vedimme epätahtiin Hopeista kuuta, ja Topi kertoili havainnolliseen tyyliinsä saunan rakennusvaiheista. Iltapalaksi nautimme viimein sen tuliaiskääretortun, kaksinpuolin pekonimakkarasiivujen kanssa.

 


Kolumnistin muut kolumnit