Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Lahden Jazztorille räväkkä alku

Lahden tori sai taas sykettä, kun perinteinen Jazztori käynnistyi keskiviikkona jo 23. kerran. Muutokset on tehty taiten ja pääteltta on muuntautunut 900 m2 kokoiseksi jazzkklubiksi ja istumapaikkoja on lisätty lavan eteen.

KCube
K Cuben kekseliäs ja huikea luovuus loivat oivan alun Jazztorille

Eilen pääosan riisti K Cube eli Kimmo Pohjonen (haitari), Sami Kuoppamäki (rummut) sekä Timo Kämäräinen ( kitara). Me onnelliset paikallaolijat saimme kuulla virtuoosimaista ja kekseliäisyydessään uskomatonta luovuuden juhlaa, jossa teemat ja räväkkä meno sai välillä itse kunkin haukkomaan henkeä. Tämä huippumuusikoiden kokoonpano todisti, että jos kaikki laittavat peliin kaikkensa, osien summa on parempi kuin yksittäisen virtuoosin esitys. Valitettavasti koolla olivain pieni joukko vannoutuneita jazzareita. Toivottavasti ennakkoon arvioitu yleisömäärä 3000 saavutetaan. Lippujen hinnat ovat ainakin kohtuulliset.

Toisena esiintyjänä ja koko viikon vierailijana näyttäytyi pietarilainen ARS-Nova-Jazz. Tämä housebandikokoonpano vieritti lauteille todella tyylikästä cooljazzia, jossa osaaminen oli kauttaaltaan tasokasta, harkittua ja rentoa. Peter Kornevin piano soi entisen mestarin Oscar Peterssonin tyyliin ja yhtyeen solisti Olga Abdullina säväytti upealla laulullaan vähäisen yleisön ansaittuihin aplodeihin.

Nothing but Jazz tarjoilee jokaiselle jotakin

Torstaina on Spirit of New Orleans eli Leroy Jones virittää tunnelman kattoon huipputrumpetistina. Lisäksi lavalle nousee Erin Ursin, joka on meille jatzzareille tuttu nykyisestä Club For Five- lauluyhtyeestä
Perjantaina Oli Brown Band ja sen nuori bluestaituri nostattavat tunnelmaa. Kuulemme Open Road levyn parhaita paloja sekä viritteitä uusimilta albumilta.
Lauantaina sitten pitäisi Old Chaps & Lahti Big Bandin saada värinää ja yleisöä lavalle.
Ilkka Alanko Orchestra on juhlien pääesiintyjä, jonka pitäisi saada vipinää lahtelaisten kinttuihin. Saamme kuulla Neljä Ruusua-yhtyeen ainutlaatuiset ja sytyttävät kappaleet esitettynä 24 miehisellä huippukokoonpanolla, jota johtaa kapellimestari Petri juutilainen.
Sunnuntaina on vuorossa Gosplekuoro ja lapset ovat pääosissa ilmaiskonserteissa.
Maanantaina päätöspäivänä Erik Lindström Dream Team virittelee parasta Suomi-Jazzia. Pioneerihenkeä avittaa upeaääninen Kristiina Lanki ja nostalgia valtaa estradin. Tänne kannattaa iäkkäämpienkin lahtelaisten suunnata askeleensa.
Jazztorilla tavataan!

Jussi Melanen

 


Ajankohtaista -arkisto