Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


 

Sport SPORTTINURKKA


odotukset vs. realismi

Parasta viihdykettä meikäläiselle netissä ei ole suinkaan pornosivut vaan jääkiekko- ja jalkapallopalstojen keskustelut. Jaa miksikö?
Keskustelut pitävät sisällään enemmän tai vähemmän toisten keskustelijoiden provosointia ja mikä ettei, sehän on omiaan lisäämään tulevan kauden jännitteitä kannattajien ja joukkueiden välillä. Spekulointi on kivaa ja kun kaikki ovat omasta mielestään oikeassa, saadaan aikaan vallan messeviä keskusteluketjuja, sisältäen koko kirjon juupas-eipäs-linjasta niinsanottuihin asiantuntijavertailuihin.

Nyt kun suurin osa liigajoukkueista on likipitäen valmiita tulevaan SM-liigakauteen, on jokaisen joukkueen kannattajilla todella suuret odotukset ensi kaudesta. Selkeästi fanit odottavat, että uudet vahvistukset pelaavat vähintäänkin parhaan kautensa pisteiden valossa, joten tilastoista kaivetaan esille vaikka pistepörssi vuodelta miekka ja kilpi, jotta voidaan todistaa kyseisen pelaajan varmasti parhaimmillaan kykenemään kyseiseen pistemäärään. Lisäksi jokainen oma nuori kasvatti harppoo komeita askeleita urallaan kohti NHL:aa, joten he myös tulevat tekemään piste-ennätyksensä.
Maalivahdit ovat aina parempia kuin viime vuonna, ainoana kriteerinä on se, että jannu on nyt vuoden vanhempi.
Myös valmennusporras on oppinut viime vuoden virheistään ja on kesän aikana punonut täysin uudet, täydellisesti toimivat kuviot, puhumattakaan siitä, että joukkue on ensi kaudella vihdoinkin oikein roolitettu.

No näinhän se menisi, jos kaikki menisi niinkuin elokuvissa. Silti joka vuosi joidenkin joukkueiden kannattajat pettyvät ja oma joukkue löytyy sijoilta ynnä muut ja muiden joukkuiden kannattajat pääsevät ilkkumaan olleensa koko ajan oikeassa. Mahtaa siinä kiekkonörttiä harmittaa kuin kuivan kesän oravaa.

Tästä innostuneena voitaisiin käydä läpi Pelicansin ensi kauden kokoonpano niin fanin optimismin kuin vastustajan inhorealisminkin kannalta mietittynä:

Maalivahdit:
Pelicans-fani: Hovinen nousee liigan ykköstorjujaksi ja siitä sitten vuoden päästä Philadelphian ykkösveskariksi, siinä ohessa Nurminen kouluttaa Kuuselasta ja Rautiolasta seuraavat huippumolarit Suomeen, joten ei ongelmia.

Muut: Hovinen ei kestä paineita, eikä kokemattomista kakkosveskareista ole mitään apua. Jos Hovinen loukkaantuu on Pelicans kusessa.

Puolustus:

Pelicans-fanit: Liigan paras puolustus. Seikola ja Järvinen ehdottomia ykköshankintoja. Marttinen, Latvala, Brocklehurst ja Pietilä nostavat tasoaan. Ylivoimalla Seikola pamauttaa liki 20 maalia, muiden pakkien tehdessä jokainen 5-10 maalia, ei ongelmia.

Muut: Seikola ja Brocklehurst eivät osaa puolustaa ja Marttinenkin pysyy löytämällään alhaisella tasolla. Latvala on jo liian vanha, Pietilästä ole vielä mihinkään, eikä se Järvinenkään ihan vakuuta. Muutama nimekäs hankinta, mutta liikaa kysymysmerkkejä ilmassa.

Hyökkäys:

Pelicans-fanit: TOP 5 keskushyökkääjänelikko liigassa, kunhan ykkössentterin nimi julkistetaan.
Nuoret Rinkinen, Tavi, Blomqvist lyövät itsensä läpi ja Sopanen, Immonen, Luttinen, Wärn pistävät piste-ennätyksensä uusiksi.
Ykkössentteri tulee olemaan todella kova, ei siis mikään York tai Helminen. Ainoa ongelma on Loppi, mutta sekin kolmoskentän sentterinä on juuri oikealla paikallaan ja saattaa väsätä sen 30-40 pojoa. Tässä kohtaa jopa pelsu-fani myöntää, että kysymysmerkkejä on vielä muutama ilmassa.

Muut: Ei maalintekijöitä, varsinkin laituriosasto täynnä nobodyja. Nippanappa parempi kuin viime vuoden hyökkäys, sillä ehdolla että saavat kunnollisen ykkössentterin.

Valmennus:

Tästä ovat kaikki, niin fanit kuin vastustajatkin liikuttavan paljon samaa mieltä: Pelicansin suurin voimavara löytyy penkin takaa ja monet uskovat juuri Kai Suikkasen olevan se tekijä, joka voi Pelicansin menestykseen nostaa. Toki muutama varmasti odottaa vesi kielellä, että kulta-Kaitsun tie lähtee tästä alaspäin. Johan se on aikansa hillunut....

Totuus Pelicansin tulevasta kaudesta löytynee jostain noiden lauseiden välimaastosta. Enää noin 10 kuukautta, jotta nähdään kuka oli oikeassa ja kuka väärässä.....siihen asti keskustelu jatkukoon!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit