Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


 

Sport SPORTTINURKKA


odotukset vs. realismi

Parasta viihdykettä meikäläiselle netissä ei ole suinkaan pornosivut vaan jääkiekko- ja jalkapallopalstojen keskustelut. Jaa miksikö?
Keskustelut pitävät sisällään enemmän tai vähemmän toisten keskustelijoiden provosointia ja mikä ettei, sehän on omiaan lisäämään tulevan kauden jännitteitä kannattajien ja joukkueiden välillä. Spekulointi on kivaa ja kun kaikki ovat omasta mielestään oikeassa, saadaan aikaan vallan messeviä keskusteluketjuja, sisältäen koko kirjon juupas-eipäs-linjasta niinsanottuihin asiantuntijavertailuihin.

Nyt kun suurin osa liigajoukkueista on likipitäen valmiita tulevaan SM-liigakauteen, on jokaisen joukkueen kannattajilla todella suuret odotukset ensi kaudesta. Selkeästi fanit odottavat, että uudet vahvistukset pelaavat vähintäänkin parhaan kautensa pisteiden valossa, joten tilastoista kaivetaan esille vaikka pistepörssi vuodelta miekka ja kilpi, jotta voidaan todistaa kyseisen pelaajan varmasti parhaimmillaan kykenemään kyseiseen pistemäärään. Lisäksi jokainen oma nuori kasvatti harppoo komeita askeleita urallaan kohti NHL:aa, joten he myös tulevat tekemään piste-ennätyksensä.
Maalivahdit ovat aina parempia kuin viime vuonna, ainoana kriteerinä on se, että jannu on nyt vuoden vanhempi.
Myös valmennusporras on oppinut viime vuoden virheistään ja on kesän aikana punonut täysin uudet, täydellisesti toimivat kuviot, puhumattakaan siitä, että joukkue on ensi kaudella vihdoinkin oikein roolitettu.

No näinhän se menisi, jos kaikki menisi niinkuin elokuvissa. Silti joka vuosi joidenkin joukkueiden kannattajat pettyvät ja oma joukkue löytyy sijoilta ynnä muut ja muiden joukkuiden kannattajat pääsevät ilkkumaan olleensa koko ajan oikeassa. Mahtaa siinä kiekkonörttiä harmittaa kuin kuivan kesän oravaa.

Tästä innostuneena voitaisiin käydä läpi Pelicansin ensi kauden kokoonpano niin fanin optimismin kuin vastustajan inhorealisminkin kannalta mietittynä:

Maalivahdit:
Pelicans-fani: Hovinen nousee liigan ykköstorjujaksi ja siitä sitten vuoden päästä Philadelphian ykkösveskariksi, siinä ohessa Nurminen kouluttaa Kuuselasta ja Rautiolasta seuraavat huippumolarit Suomeen, joten ei ongelmia.

Muut: Hovinen ei kestä paineita, eikä kokemattomista kakkosveskareista ole mitään apua. Jos Hovinen loukkaantuu on Pelicans kusessa.

Puolustus:

Pelicans-fanit: Liigan paras puolustus. Seikola ja Järvinen ehdottomia ykköshankintoja. Marttinen, Latvala, Brocklehurst ja Pietilä nostavat tasoaan. Ylivoimalla Seikola pamauttaa liki 20 maalia, muiden pakkien tehdessä jokainen 5-10 maalia, ei ongelmia.

Muut: Seikola ja Brocklehurst eivät osaa puolustaa ja Marttinenkin pysyy löytämällään alhaisella tasolla. Latvala on jo liian vanha, Pietilästä ole vielä mihinkään, eikä se Järvinenkään ihan vakuuta. Muutama nimekäs hankinta, mutta liikaa kysymysmerkkejä ilmassa.

Hyökkäys:

Pelicans-fanit: TOP 5 keskushyökkääjänelikko liigassa, kunhan ykkössentterin nimi julkistetaan.
Nuoret Rinkinen, Tavi, Blomqvist lyövät itsensä läpi ja Sopanen, Immonen, Luttinen, Wärn pistävät piste-ennätyksensä uusiksi.
Ykkössentteri tulee olemaan todella kova, ei siis mikään York tai Helminen. Ainoa ongelma on Loppi, mutta sekin kolmoskentän sentterinä on juuri oikealla paikallaan ja saattaa väsätä sen 30-40 pojoa. Tässä kohtaa jopa pelsu-fani myöntää, että kysymysmerkkejä on vielä muutama ilmassa.

Muut: Ei maalintekijöitä, varsinkin laituriosasto täynnä nobodyja. Nippanappa parempi kuin viime vuoden hyökkäys, sillä ehdolla että saavat kunnollisen ykkössentterin.

Valmennus:

Tästä ovat kaikki, niin fanit kuin vastustajatkin liikuttavan paljon samaa mieltä: Pelicansin suurin voimavara löytyy penkin takaa ja monet uskovat juuri Kai Suikkasen olevan se tekijä, joka voi Pelicansin menestykseen nostaa. Toki muutama varmasti odottaa vesi kielellä, että kulta-Kaitsun tie lähtee tästä alaspäin. Johan se on aikansa hillunut....

Totuus Pelicansin tulevasta kaudesta löytynee jostain noiden lauseiden välimaastosta. Enää noin 10 kuukautta, jotta nähdään kuka oli oikeassa ja kuka väärässä.....siihen asti keskustelu jatkukoon!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit