Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


 

Sport SPORTTINURKKA


odotukset vs. realismi

Parasta viihdykettä meikäläiselle netissä ei ole suinkaan pornosivut vaan jääkiekko- ja jalkapallopalstojen keskustelut. Jaa miksikö?
Keskustelut pitävät sisällään enemmän tai vähemmän toisten keskustelijoiden provosointia ja mikä ettei, sehän on omiaan lisäämään tulevan kauden jännitteitä kannattajien ja joukkueiden välillä. Spekulointi on kivaa ja kun kaikki ovat omasta mielestään oikeassa, saadaan aikaan vallan messeviä keskusteluketjuja, sisältäen koko kirjon juupas-eipäs-linjasta niinsanottuihin asiantuntijavertailuihin.

Nyt kun suurin osa liigajoukkueista on likipitäen valmiita tulevaan SM-liigakauteen, on jokaisen joukkueen kannattajilla todella suuret odotukset ensi kaudesta. Selkeästi fanit odottavat, että uudet vahvistukset pelaavat vähintäänkin parhaan kautensa pisteiden valossa, joten tilastoista kaivetaan esille vaikka pistepörssi vuodelta miekka ja kilpi, jotta voidaan todistaa kyseisen pelaajan varmasti parhaimmillaan kykenemään kyseiseen pistemäärään. Lisäksi jokainen oma nuori kasvatti harppoo komeita askeleita urallaan kohti NHL:aa, joten he myös tulevat tekemään piste-ennätyksensä.
Maalivahdit ovat aina parempia kuin viime vuonna, ainoana kriteerinä on se, että jannu on nyt vuoden vanhempi.
Myös valmennusporras on oppinut viime vuoden virheistään ja on kesän aikana punonut täysin uudet, täydellisesti toimivat kuviot, puhumattakaan siitä, että joukkue on ensi kaudella vihdoinkin oikein roolitettu.

No näinhän se menisi, jos kaikki menisi niinkuin elokuvissa. Silti joka vuosi joidenkin joukkueiden kannattajat pettyvät ja oma joukkue löytyy sijoilta ynnä muut ja muiden joukkuiden kannattajat pääsevät ilkkumaan olleensa koko ajan oikeassa. Mahtaa siinä kiekkonörttiä harmittaa kuin kuivan kesän oravaa.

Tästä innostuneena voitaisiin käydä läpi Pelicansin ensi kauden kokoonpano niin fanin optimismin kuin vastustajan inhorealisminkin kannalta mietittynä:

Maalivahdit:
Pelicans-fani: Hovinen nousee liigan ykköstorjujaksi ja siitä sitten vuoden päästä Philadelphian ykkösveskariksi, siinä ohessa Nurminen kouluttaa Kuuselasta ja Rautiolasta seuraavat huippumolarit Suomeen, joten ei ongelmia.

Muut: Hovinen ei kestä paineita, eikä kokemattomista kakkosveskareista ole mitään apua. Jos Hovinen loukkaantuu on Pelicans kusessa.

Puolustus:

Pelicans-fanit: Liigan paras puolustus. Seikola ja Järvinen ehdottomia ykköshankintoja. Marttinen, Latvala, Brocklehurst ja Pietilä nostavat tasoaan. Ylivoimalla Seikola pamauttaa liki 20 maalia, muiden pakkien tehdessä jokainen 5-10 maalia, ei ongelmia.

Muut: Seikola ja Brocklehurst eivät osaa puolustaa ja Marttinenkin pysyy löytämällään alhaisella tasolla. Latvala on jo liian vanha, Pietilästä ole vielä mihinkään, eikä se Järvinenkään ihan vakuuta. Muutama nimekäs hankinta, mutta liikaa kysymysmerkkejä ilmassa.

Hyökkäys:

Pelicans-fanit: TOP 5 keskushyökkääjänelikko liigassa, kunhan ykkössentterin nimi julkistetaan.
Nuoret Rinkinen, Tavi, Blomqvist lyövät itsensä läpi ja Sopanen, Immonen, Luttinen, Wärn pistävät piste-ennätyksensä uusiksi.
Ykkössentteri tulee olemaan todella kova, ei siis mikään York tai Helminen. Ainoa ongelma on Loppi, mutta sekin kolmoskentän sentterinä on juuri oikealla paikallaan ja saattaa väsätä sen 30-40 pojoa. Tässä kohtaa jopa pelsu-fani myöntää, että kysymysmerkkejä on vielä muutama ilmassa.

Muut: Ei maalintekijöitä, varsinkin laituriosasto täynnä nobodyja. Nippanappa parempi kuin viime vuoden hyökkäys, sillä ehdolla että saavat kunnollisen ykkössentterin.

Valmennus:

Tästä ovat kaikki, niin fanit kuin vastustajatkin liikuttavan paljon samaa mieltä: Pelicansin suurin voimavara löytyy penkin takaa ja monet uskovat juuri Kai Suikkasen olevan se tekijä, joka voi Pelicansin menestykseen nostaa. Toki muutama varmasti odottaa vesi kielellä, että kulta-Kaitsun tie lähtee tästä alaspäin. Johan se on aikansa hillunut....

Totuus Pelicansin tulevasta kaudesta löytynee jostain noiden lauseiden välimaastosta. Enää noin 10 kuukautta, jotta nähdään kuka oli oikeassa ja kuka väärässä.....siihen asti keskustelu jatkukoon!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit