Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Yli-Marolassa Krista-emo järjesti yllätyksen

Teillä on karsinassa kaksi tosi somaa villisian porsasta, ihastelivat vierailijat Yli - Marolan Kotieläinpihan henkilökunnalle toukokuisena päivänä. Siinäpä talonväki katseli kertojia silmät ymmyrkäisinä. Totta vierailijat puhuivat! Karsinassa piti asustaa vain emakot Krista ja Naana. Kyllä sieltä löytyi kaksi beesin viirukkaista pikku -porsasta, kun eläintenhoitaja lähti asiaa tarkistamaan.

-Krista- emakko oli järjestänyt yllätyksen, kertoo 4H- Kotieläinpihan toiminnanjohtaja Petra Kortelainen nauraen. Aika kiva yllätys 15- vuotispäivää viettäneelle Kotieläinpuistolle.

possut
Heippa! Me ollaan villisikat-possut Pritni ja Kaka, synnyttiin tänne ihan yllätyksenä, Eiks me ollakin somia!?

Uusia isoja siivekkäitä ovat vuoden vanhat laulujoutsenet Ville Virenojalta ja sen Siipirikko-kaveri Hollolasta. Ville-parka juuttui pesän lähelle jäihin viime syksynä. Emo ja isä ja yrittivät saada sitä irti, mutta joutuivat lähtemään talvea pakoon ilman Villeä. Naapurustossa virenojalaiset olivat seuranneet joutsenen poikasen kamppailua jäisessä ympäristössä ja saaneet uupuneen poikasen irti jäisestä alustasta. Pelastajat olivat vieneet laulujoutsenen talvehtimaan Heinolan Lintutarhaan. Sinne veivät hyvät ihmiset viime syksynä myös Hollolasta Siipirikon, lajitoverin. Kumppanukset keräävät voimia kesän Yli-Marolan aitauksessa.

Kanalan häkin ympärillä pikku-väki ja aikuisetkin miettivät viime perjantaina, kuka siivekkäistä oli Kanalan kukko? Sekö oranssinruskea vai melkein musta, arvoitus ei ratkennut vai oliko joukossa kukkoa lainkaan!?
Kotieläinpihan häkeissä ja karsinoissa ovat kesää viettämässä vanhat tutut kotieläimet ja päärakennuksen alakerrassa pienet eläimet, papukaijat, hammasterit, kilpikonnat ja muut kaverit. Pupujussit viettävät kesää Vuohelan vieressä.
-Heinäkuun toisena lauantaina lapsia ilahduttamassa vierailevat Löytöeläintalon kissat. Hevosia saa taputella 16.päivänä. Niillä voi ratsastaa, joka uskaltaa ja ehkäpä harrastaa kärryajelua, kuvaa Petra Kortelainen keskikesän kahden teemalauantain-ohjelmaa. Lasten näytelmiä ovat pienet ja vähän suuremmat harrastajat luvanneet esittää Yli-Marolassa.

Yli-Marolan Kotieläinpuisto ei ota vieraita vastaan juhannuksena ja muita lepopäiviä ovat sunnuntait ja keskiviikot. Elokuun 28.päivänä eläimet siirtyvät talvikoteihinsa. Elokuun loppuun on vielä monta vierailupäivää Kotieläinpihaan.


Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto