Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


sport SPORTTINURKKA

 

FC Lahti porskuttaa

FC Lahti jatkaa väkevää menoaan Ykkösessä. Viime tiistaina kaatui komeasti Hämeenlinnan porukka 4-0 ja voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Juuri tällä hetkellä joukkueen meno näyttää vahvalta ja kun Rafaelkin on nyt päässyt lasaretista pois, voidaan odottaa joukkueen tehojen vain kasvavan tästä. Kärjessä ovat erityisen vahvasti esiintyneet herrat Shala ja Kemppinen ja tähän kun lisätään nyt Rafael, pitäisi verkkojen heilua todella kovaa tahtia.
Kunhan Eerola kuntoutuu vammoistaan, on Lahdella sellainen avausporukka kasassa, että jossain vaiheessa kuhnurit ottavat lopullisesti sarjan kärkipaikan ja paluu Veikkausliigan toteutuu. Kunhan pelaajat muistavat pitää nappikset tiukasti ruohon pinnassa, sillä leijumiseen ei kuitenkaan ole varaa ( meikäläinen saa vähän jo nyt leijua...).
Jokainen piste on sarjataistelussa tärkeä, joten mitään ylimielisiä esityksiä ei saa näkyä kentällä ja uskonkin, että valmentaja Kautonen vanhana ikitaistelijana kitkee tälläiset pois, jos niitä ilmenee.

Jonne Jonne Kemppinen on tehnyt väkevän paluun ruohokentille

Huono onni on sen sijaan ollut pelipäivien sään kanssa. Sen yhden kerran kun sää oli siedettävä, Kisapuistossa oli yli tuhat katsojaa, mutta muuten on jääty reippaaseen 700 katselijaan. Täytyy toivoa joukkueen taloudenkin takia, että sää suosii seuraavia kotipelejä ja jengiä saapuu paikalle kuin pipoa. Seuraava kotimatsi onkin kiinnostava, sillä 22.6. vieraaksi saapuu Helsingin IFK.

Viime vuonna seuran lukuisat fanit panivat hulinaksi Kisapuistossa ottelussa CityStarsia ( nyk. Kuusysi) vastaan. Saas nähdä mikä on Lahden omien fanien vastaveto tähän ja nähdäänkö paikalla enemmän poliiseja kuin katsojia? Oma etukäteisveikkaukseni on että viisi HIFK:n kannattajaa ja neljä Lahden kannattajaa viedään putkaan rähinöinnistä. Itse ottelun Lahti voittaa 2-0...

Pelicans valmistautuu

Pelsut valmistautuvat pikkuhiljaa uuteen kauteen. Nurmisen ilmaveivi on enää kalpea muisto kiekkoniilon mielissä ja Suikkasen joukot painavat nyt harjoituksissa hiki hatussa.
Uusin hankinta tuli alkuviikosta maalinsuulle, kun Kiekko-Laserin maalivahti Antti Rautiola saapui Lahteen. Hovinen on ensi kauden itseoikeutettu ykkönen ja Kuusela ja Rautiola pelaavat vuorotellen kakkosena, toisen heistä ollessa Heinolan Peliittojen maalinsuulla.
Hyvä idea kierrättää nuoria vahteja mestiksessä, jotta pelituntuma säilyy molemmilla koko ajan. Nähtävästi Nurminen näki Rautiolassa potentiaalia, josta muutaman vuoden sisällä hiotaan uusi timantti Antti Niemen ja Niko Hovisen jalanjäljissä ja eipä kannata Kuuselaakaan vielä kadotettujen lupausten joukkoon laittaa.

Tyrväinen Antti Tyrväinen matkaa rapakon taakse Edmontoniin

Pelsujen joukkue on nyt enää ykkössentteriä vaille valmis. Näyttää siltä, että se hankitaan vasta elokuussa ja nimenomaan ulkomailta, sillä mitat täyttävää sentteriä ei taida suomalaisista enää löytyä Filppulan valittua Jokerit.
Paljon eri nimiä on huhuissa liikkunut, mutta vielä ei sentteriä ole löytynyt. Uskon, että tuon sentterin lisäksi saamme vielä lokakuussa Lahteen ulkomaalaisen sniperin ykkösketjun laitaan ns.artistisopimuksella.
Joka tapauksessa maalivahti- ja puolustus-osastot ovat jo hyvässä kunnossa. Lisäongelmia hyökkäykseen tuo Antti Tyrväisen tekemä sopimus NHL:aan Edmontonin joukkueeseen. Tyrsky on onneksi pelaajana korvattavissa. Esim. vielä vapailla markkinoilla oleva Arttu Luttinen voisi sopia hyvin Tyrskyn tuuraajaksi.
Vielä kun 2- 3 puuttuvaa palasta saadaan hyökkäykseen, nähdään Lahdessakin muutaman vuoden tauon jälkeen playoff-kiekkoa. Ja sen lahtelainen jääkiekkoväki todellakin ansaitsee.

Mielenkiinnolla odotan, minkälaisen buumin SM-liigaan Suomen MM-kulta tuo. Jäihän mm.ihmemies Granlund vielä vuodeksi ilmaveivailemaan HIFK:iin ja toinen suurlupaus Vatanen Jyppiin, puhumattakaan muista huippusiirroista. Paljon pelaajia on taas siirtynyt NHL:aan ja KHL:aan, mutta kyllä SM-liiga pitää tasonsa vuodesta toiseen, vaikka kyynikot muuta väittävätkin.
Pelicansin ensimmäinen harjoituspeli on muuten jo 5.8. Rauman pitsiturnauksessa, pitäisköhän lähteä paikanpäälle....

- Pete Salomaa-


Kolumnistin muut kolumnit