Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Laune juhli kesän alkua

Lähes sata etelälahtelaista saapui Launeen kirjastolle juhlimaan kesän alkua yhdessä Launeen omakotiyhdistyksen ja Launeen kirjaston väen kanssa. Ajoittainen virkistävä kesäsade ei tilaisuutta suuremmin haitannut.
Ohjelmaan kuului perinteinen autokirppis. Myyjiä oli paikalla yli 20 ja tavaraa oli kirjoista vaatteisiin ja leluista pyöriin. Kauppansa tekivät erityisesti lasten tavarat.

Mölkky
Launeelaiset eivät ole sokerista - mölkkyä pelattiin sateesta huolimatta.(Kuva:Pekka Kuuslahti)

Uutta tapahtumassa oli reipas tanssimusiikki, josta vastasi duo Tate ja Olli. Varsinaisia pihatansseja ei vielä tällä kertaa saatu aikaan, mutta muutamat nuorimmat launeelaiset käyttivät tilaisuutta pyörähdellä musiikin tahdissa.
Odotetuin vieras tälläkin kertaa oli Satu Långin iloinen lastenkonsertti. Kissa Miaun lauluja saapui laulamaan monta uskollista pikkuihailijaa.
Lasten piirustuskilpailun teemana olivat "Ihanaa, Leijonat ihanaa" sekä "kesä". Molemmat aiheet kirvoittivat kymmeniä taideteoksia. Arviointilautakunnan työ ei olekaan helppo, joten voittajat julkaistaan vasta seuraavassa lehdessä.
Tilaisuuden päätteeksi pelattiin perilahtelaista mölkkyä. Peli kiinnosti sekä aikuisia että lapsia. Molemmissa sarjoissa voiton vei mies, joten naisten vastaiskua odotetaan seuraavassa kevätriehassa.

Keijo Anttila Launeen mölkkymestariksi

Launeen kevätriehan yhteydessä pidettyjen mölkkykisojen kuninkaaksi kruunattiin Keijo Anttila Äestäjänkadulta. Jaetulle kakkossijalle kapusivat Thomas Lilja ja Aleksi Mannerkivi.
Aikuisten mölkkykisaan Launeen kirjaston hiekkakentällä osallistui kymmenkunta voitontahtoista launeelaista. Jo alkuvaiheessa kilpailua kuitenkin selvisi, että eräs osanottajista on mölkyn hallitseva maailmanmestari, mikä kieltämättä vaikutti tunnelmaan. Hyvästä voitelusta ja suggestopediasta ei tällä kertaa ollut hyötyä - Keijo Anttila osoittautui ylivoimaiseksi vastustajaksi.
Lasten mölkkymestaruus selvitettiin tasaisemmin taidoin. Turnauksen voitti Leo Mannerkivi. Toiseksi ylsi Sisu Kuuslahti ja kolmanneksi parhaan tuloksen heitti Olivia Sintonen.

 Keijo
Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Liukkonen ojensi Keijo Anttilalle Launeen mölkkymestarin voitonmaljan.(Kuva:Thomas Lilja)


Muusikko Satu Långista vuoden launeelainen

Launeen omakotiyhdistys on myöntänyt Vuoden launeelainen -arvonimen muusikko, musiikkipedagogi Satu Långille. Launeen kevätriehassa luovutetun kunniakirjan perusteluissa mainittiin, että Satu Lång on jo vuosien ajan ilahduttanut launeelaisia lapsia ja aikuisia, kuten muitakin lahtelaisia, hauskoilla musiikkiesityksillään. Erityisen rakastettu on Långin roolihahmo Kissa Miau, jota pienimmätkin ovat uskaltautuneet silittämään.

Vaatimaton muusikko kertoi kiitospuheessaan olevansa yllättynyt ja iloinen valinnastaan. Hän lupasi jatkossakin hauskuuttaa paikallisia tilaisuuksia harmonikallaan, sähköpianollaan sekä veikeillä lauluillaan.

lång 
Kukat ja Vuoden launeelainen -kunniakirjan muusikko Satu Långille (vasemmalla) luovutti Launeen omakotiyhdistyksen Rina Mannerkivi.

Marjo Liukkonen


Ajankohtaista -arkisto