Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Laune juhli kesän alkua

Lähes sata etelälahtelaista saapui Launeen kirjastolle juhlimaan kesän alkua yhdessä Launeen omakotiyhdistyksen ja Launeen kirjaston väen kanssa. Ajoittainen virkistävä kesäsade ei tilaisuutta suuremmin haitannut.
Ohjelmaan kuului perinteinen autokirppis. Myyjiä oli paikalla yli 20 ja tavaraa oli kirjoista vaatteisiin ja leluista pyöriin. Kauppansa tekivät erityisesti lasten tavarat.

Mölkky
Launeelaiset eivät ole sokerista - mölkkyä pelattiin sateesta huolimatta.(Kuva:Pekka Kuuslahti)

Uutta tapahtumassa oli reipas tanssimusiikki, josta vastasi duo Tate ja Olli. Varsinaisia pihatansseja ei vielä tällä kertaa saatu aikaan, mutta muutamat nuorimmat launeelaiset käyttivät tilaisuutta pyörähdellä musiikin tahdissa.
Odotetuin vieras tälläkin kertaa oli Satu Långin iloinen lastenkonsertti. Kissa Miaun lauluja saapui laulamaan monta uskollista pikkuihailijaa.
Lasten piirustuskilpailun teemana olivat "Ihanaa, Leijonat ihanaa" sekä "kesä". Molemmat aiheet kirvoittivat kymmeniä taideteoksia. Arviointilautakunnan työ ei olekaan helppo, joten voittajat julkaistaan vasta seuraavassa lehdessä.
Tilaisuuden päätteeksi pelattiin perilahtelaista mölkkyä. Peli kiinnosti sekä aikuisia että lapsia. Molemmissa sarjoissa voiton vei mies, joten naisten vastaiskua odotetaan seuraavassa kevätriehassa.

Keijo Anttila Launeen mölkkymestariksi

Launeen kevätriehan yhteydessä pidettyjen mölkkykisojen kuninkaaksi kruunattiin Keijo Anttila Äestäjänkadulta. Jaetulle kakkossijalle kapusivat Thomas Lilja ja Aleksi Mannerkivi.
Aikuisten mölkkykisaan Launeen kirjaston hiekkakentällä osallistui kymmenkunta voitontahtoista launeelaista. Jo alkuvaiheessa kilpailua kuitenkin selvisi, että eräs osanottajista on mölkyn hallitseva maailmanmestari, mikä kieltämättä vaikutti tunnelmaan. Hyvästä voitelusta ja suggestopediasta ei tällä kertaa ollut hyötyä - Keijo Anttila osoittautui ylivoimaiseksi vastustajaksi.
Lasten mölkkymestaruus selvitettiin tasaisemmin taidoin. Turnauksen voitti Leo Mannerkivi. Toiseksi ylsi Sisu Kuuslahti ja kolmanneksi parhaan tuloksen heitti Olivia Sintonen.

 Keijo
Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Liukkonen ojensi Keijo Anttilalle Launeen mölkkymestarin voitonmaljan.(Kuva:Thomas Lilja)


Muusikko Satu Långista vuoden launeelainen

Launeen omakotiyhdistys on myöntänyt Vuoden launeelainen -arvonimen muusikko, musiikkipedagogi Satu Långille. Launeen kevätriehassa luovutetun kunniakirjan perusteluissa mainittiin, että Satu Lång on jo vuosien ajan ilahduttanut launeelaisia lapsia ja aikuisia, kuten muitakin lahtelaisia, hauskoilla musiikkiesityksillään. Erityisen rakastettu on Långin roolihahmo Kissa Miau, jota pienimmätkin ovat uskaltautuneet silittämään.

Vaatimaton muusikko kertoi kiitospuheessaan olevansa yllättynyt ja iloinen valinnastaan. Hän lupasi jatkossakin hauskuuttaa paikallisia tilaisuuksia harmonikallaan, sähköpianollaan sekä veikeillä lauluillaan.

lång 
Kukat ja Vuoden launeelainen -kunniakirjan muusikko Satu Långille (vasemmalla) luovutti Launeen omakotiyhdistyksen Rina Mannerkivi.

Marjo Liukkonen


Ajankohtaista -arkisto