Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20
hollolassa hirvikiväärin luoti ravintolan ikkunan läpi 10.11.2017 17:58
tilastoa isänpäivälle.perheistä joissa yksi vanhempi.äiti ja lapsia 150274.isä ja lapsia 31452.tämänkin muuttamista naiset vastustaa. 06.11.2017 08:23
Nykyään puolueitten mielipiteet on mitä on! Ne eivät kerro enää mitään! Sama, kuin tuuli ruohoa heiluttelisi! 04.11.2017 20:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Huonot ja hyvät uutiset

24.11.2017

Papin Palsta

Protestiliike

24.11.2017

Ville Skinnari

Ketään ei saa jättää yksin

24.11.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa

Yllätykseni oli suuri, kun demareiden kansanedustaja Erkki Tuomioja ilmoitti eduskuntavaalien jälkeisessä kaksinkamppailussa kokoomuksen ulkoministeri Alexander Stubbin kanssa, että ei ole koskaan seurannut eikä kuulemma aio seuratakaan televisiossa käytäviä vaalikeskusteluja. Yleisradion toimittaja oli yhtä ällikällä lyöty kuin muutkin televisionkatselijat.

Likipitäen heti perään katselin TV2:n ohjelmaa "Tankista Reinikaiseen: Tankki täyteen halvalla."- ohjelmaa.Suhteellisen kotikutoisessa dokumentissa seurattiin Jussi Helmisen ja Neil Hardwickin ajatuksenjuoksua, miten suomalaisia nauruhermoja kutkuttaneet tv-sarjat Tankki täyteen ja Reinikainen olivat syntyneet.

Ohjelman lopussa englantilaissyntyinen Hardwick totesti, ettei ole enää ollut lainkaan kiinnostunut televisioilmaisusta. Hän ei itse asiassa katso enää televisiota, eikä edes totta puhuen omista edes koko toosaa!

Häh?! Suomen yksi kaikkien aikojen paras tv-käsikirjoittaja ei edes vilkuile kuvaruutuun päin?! Niin se vain on - ei edes vilkaise!

Repikää siitä! Tämähän panee korttikielellä koko pakan uusiksi!!!

Samalla logiikalla Mikko Alatalo lupaisi, ettei laula enää koskaan, Timo.T.A. Mikkonen lupaisi pitää turpansa kiinni ikiajoiksi ja Ruotsalainen kansanpuolue lupautuisi vetäytymään lopullisesti hallitusvastuusta.

Frederik täyttäisi kohtapuoliin 40 vuotta, Lenita kehuisi sängyssä muitakin suomalaismiehiä kuin Vesku Loiria ja kaikkien city-juppien äiti, Ben Zyskowicz, muuttaisi pysyvästi maalle.

Pentti Linkola menisi Oulun Rax Buffetiin, söisi 49 pitsapalaa ja jättäisi kuoret pöydälle. Teleoperaattorin keskus vastaisi heti soittoääneen jälkeen: "Meillä ei ole ruuhkaa! Hyvää päivää, voin palvella heti - eikä maksa mitään!." Z-juna tulisi Lahdesta Helsinkiin viisi minuuttia etuajassa.

Dagens Nyheter julkaisisi etusivullaan tiedon, että Olof Palmen murha on selvitetty!

Okei. Toisaalta, ihmeitä on tapahtunut ennenkin. Katsastuskonttorissa tarjotaan nykyään kahvit ja verotoimistossa ei tarvitse enää jonottaa.

Millähän logiikalla Suomi voittaisi sitten jalkapallon maailmanmestaruuden tai edes olisi Euroopan paras samassa lajissa? Tämä on jo vähän mutkikkaampi juttu. Viitteitä voisi hakea vaikkapa historiasta.

Vuonna 1956 Neuvostoliitto valtasi Budapestin ja miehitti Unkarin. Saman vuoden olympialaisissa Melbournessa Unkari rökitti ryssiä vesipallon finaalissa lukemin niin, että veri roiskui katsomoon saakka, ja itänaapurit jouduttiin poistamaan poliisisaattueen turvin uima-altaasta. Ottelu kantaa edelleenkin klassikkonimeä "verikylpy". Unkarilaiset vesipalloilijat ovat yhä tänään kansansa kunnioittamia sankareita, kaksimetrisiä kolosseja, joiden nimikirjoitukset ovat halutumpaa tavaraa kuin yhdenkään paikallisen popparin tai muun julkkiksen.

Tsekkoslovakia iski puolestaan neukkuja kuokkaan jääkiekossa Prahan kuuluisan kevään 1968 jälkeen, kun Varsovan liitto veteli rivejään suoriksi ja Suomen enemmistö- sekä vähemmistökommarit tappelit keskenään. Pitelimme kundien kanssa hengitystä, kun Iso Karhu otti takkiinsa ensimmäistä kertaa arvokisoissa viiteen vuoteen. Isäukko kuiskasi korvaani Hennalan Shellillä, että ollaan Ile tästä tuloksesta sitten ihan hiljaa, ettei lietsota kolmatta maailmansotaa.

No, tällä päätelmäkuviolla asiahan on harvinaisen selvä! Suomi voittaa Euroopan mestaruuden jalkapallossa, mikäli Espanja miehittää Helsingin. Kiitos, Erkki ja Neil - ja tervetuloa Espanja, silleen Mallorca-hengessä...

 


Kolumnistin muut kolumnit