Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SporttiSPORTTINURKKA


Ny rillataan!

Ihanaa leijonat ihanaa! Ny rillataan! Taivas varjele, mikä sieltä tuli! jne... Näitä on viime päivinä saanut kuulla jo kyllästymiseenkin asti. No, se suotakoon, kun tätä lätkän MM-kultaa on sentään odotettu 16 pitkää vuotta.
Sunnuntai-iltana oli kyllä loistavat fiilikset, kun katsoi finaalia Suomi-Ruotsi. Vielä Suomen johtaessa 3-1 oli sellainen pelko persuuksissa, että kyllä se Ruotsi sieltä vielä ohi tulee. Vasta Pesosen 4-1 maali sai meikäläisenkin vakuuttuneeksi, että jotain epätavallisen hienoa tässä tämänvuotisessa joukkueessa on. Harvoin on Suomen jääkiekkojoukkue näyttänyt sellaista itseluottamusta ja tahtoa kuin nyt nähtiin ja lopuksi Ruotsia vietiin kuin sitä kuuluisaa märkää rättiä.
Itse pelistä on varmasti kirjoitettu jo kaikki mahdollinen ja nyt mediassa puidaankin enemmän jo kultajuhlien hienoisesta örveltämisestä. Meikäläisen kannan asiaan voi lukea tämän lehden pääkirjoituksesta, joten ei siitä sen enempää. Montakohan kertaa ensi kaudella Pasi Nurmiselta pyydetään ilmaveiviä vieraskaukaloissa fanien toimesta...?

leijonat
Taas me ollaan sankareita kaikki...

Loistava TV-ohjelma muuten tuo Leijonien kultajuhla. Kolme tuntia katseltiin toinen toistaan surkeampia laulu- ja soittoesityksiä, 100 000 ihmisen kirkumista ja tietenkin sitä kuinka nuo 40 suomalaista urheilusankaria heiluivat lavalla. Silti ohjelmalla oli yli 1,3 miljoonaa katsojaa. "On se jännä!" sanoisi tähän varmasti Pasilan Pekka Routalempi...

Meikäläisen kisaennakko meni sitten totaalisesti metsään. Kirjoitin 29.4. Sporttinurkassa näin:

"Suomen joukkue ei meikäläistä vakuuta, sillä ihmettelen mitä ihmettä joukkueessa tekevät sellaiset nimet kuin Puistola, Välivaara, Pesonen, Pyörälä, Lajunen ja Lahti. Kovaa jengiä ehkäpä kotoiseen Sm-liigaan, mutta ei kansainvälisiin peleihin. Lisäksi Hovinen kolmosvahtina on luultavasti Pasi Nurmisen salajuoni nostaa Hovisen hintaa mahdollisille kyselijöille. Saattaa nimittäin olla, että kisojen jälkeen maalivahtilupausta viedään kovaa vauhtia NHL:aan tai KHL:aan ilman ensimmäistäkään pelattua MM-ottelua, mutta toivottavasti edes kovaan hintaan..."

Ei taida meikäläisestä ennustajaa tulla, mutta kerrankin olen ilomielin väärässä ja leijonat löivät meikäläiselle jauhot totaalisesti suuhun!
No Hovisen kohdalla taisin olla oikeassa, sillä Pappi väsäsi kisojen aikana sopimuksen NHL:aan Philadelphia Flyersiin. Onneksi jätti nähdään vielä ensi kaudella Pelicansin maalinsuulla.
MM-pokaali nähdään muuten Lahdessa 27.5. paikkana Isku Areena. Saas nähdä ketkä saapuvat paikalle. Luulisi, että ainakin herrat Nurminen ja Hovinen nykyisinä pelikaaneina sekä Aaltonen ja Komarov entisinä sellaisina. Mikko Koivu on Hennalassa, joten eiköhän tyylikäs kapteeni Lahdessakin nähdä. Ai niin, onhan Matikainenkin valmentanut pelsuja ja Salmelakin pelasi Lahdessa, joten eiköhän Anssikin jatka vielä juhlimista, näytti nimittäin Anssille näkäräinen maistuvan, kysykää vaikka Haloselta...
pelsu

Pelikaanit valmistautuvat pikkuhiljaa ensi kauteen Kai Suikkasen johdolla. Uusin hankinta on jenkki Ryan Lasch, joka viime kaudella pelasi hyvin tehoin Elitserienissä Ruotsissa. Toivottavasti tällä vahvistuksella on molemmat polvet kunnossa, eikä uutta Mike Yorkia nähdä. No siitä ei varmasti ole pelkoa, ainakin jos uskomme Pelicans-johdon ja Suikkasen vakuutteluihin Laschin kyvyistä.
Pelicans ilmoitti, että enää joukkueesta puuttuu ykkössentteri ja sen hankinta voi kestää aina elokuulle asti. Harmi että Ilari Filppula valitsi Jokerit, sillä siinä olisi ollut Suikkaselle ykköskenttään tuttu ja tasokas työkalu. Nyt vastaavantasoinen kaveri pitää etsiä ulkomailta.

FC

FC Lahti jatkoi perusvarmaa peliään ja kaatoi Kokkolan porukan 1-0. Hyvä niin, että porukalta löytyy tarvittavaa rutiinia ottaa pisteet silloin kun ne tarjolla ovat. Lauantaina nähdäänkin sitten jo odotettu kohtaaminen AC Oulun kanssa. Molemmat joukkueet ovat sarjan suurimpia suosikkeja, joten uskon, että kentällä nähdään kova taistelu pisteistä.
Yleisökato on ollut puheenaiheena niin Veikkausliigassa kuin Lahdessakin. Turhaa hätiköintiä sanoisin. Nyt kun lätkän MM-kisat ovat onnellisesti ohi ja ilmat alkavat lämpiämään, yleisö kyllä tulee löytämään tiensä myös futiskatsomoihin.
Itsekin jätin tietoisesti sunnuntaisen Lahden matsin väliin, koska illalla tuli lätkäfinaali ( tai kendofinaali, kuten futisfanit asian ilmaisevat) ja ilmakaan ei oikein suosinut, mutta jatkossa aion kyllä katsomossa istua. Seuraava tilaisuus siihen tulee kuitenkin vasta 2.6. jolloin Kisapuistoon vieraaksi saapuu PS Kemi.
Sitä ennen pelataan todella mielenkiintoinen Suomen cupin välierä Klubia vastaan 26.5. eli ensi torstaina ei kiimaa tule puuttumaan kentältä eikä katsomosta, se on varma! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit