Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa

Vaikka kuulunkin Suomen ja Pelicansin pelatessa aina eturivin kannattajiin, tämänvuotisista jääkiekon MM-kisoista jäi paha sivumaku. Asiantuntijat ovat jo kautta linjan todenneet, että Venäjän suoritus oli tyyliltään ala-arvoinen, maan pelatessa aggressiivista jääkiekkoa. Legendaarisen punakoneen arvot taitokiekossa oli unohdettu täysin. Yleensähän se on niin, että kun joukkueen ja valmentajan kyvyt tai materiaali eivät riitä, turvaudutaan voimakeinoihin.

Voimakeinohin turvautui myös Ruotsi, mutta median puolella. Itse joukkuehan hitsautui loppuotteluun mennessä täydellisti yhteen, hajoten taas Suomea vastaan kisojen viimeisessä erässä.

Iltapäivälehdistä härskimpi Aftonbladet oli muotoillut joukkueemme symboliksi tuttipulloa lutkuttavan leijonanpennun. Hahmolla viitattiin ilmesestikin Suomen ryhmän pienikokoisuuteen ja kuopukseen, Mikael Granlundin, vaikka se muistuttikin enemmän Ruotsin omaa veskaria, divarista poimittua Viktor Fasthia. Kaiken lisäksi ruotsalaiset olivat itse liikkeellä yhdellä historian kokemattomimmista, jollei vihreimmällä joukkueella.

Aftonbladet ja kiltimpi Expressen, joka tunnusti "ilmaveijaaja" Granlundin ja Jarkko Immosen ansiot, ovat aina olleet tunnettuja meikäläisiä iltapäivälehtiä rajummasta ja kärjistävämmästä otsikoinnistaan, mutta nyt Suomi-viha meni jo huippuunsa. Varsinkin, kun sanasotaan ei ollut olemassa minkäänlaista järkevää perustetta.

Enää eivät auta edes Suomea aidosti ihailevan menestyskirjailija Jan Guilloun lohduttavat sanat, joiden mukaan ruotsalaiset oikeasti pitävät naapurimaastaan Suomesta, ja siksi suomalaisten pitäisi olla tuntematta alemmuutta länsinaapuriaan kohtaan ja lopettaa homovitsien laukominen.
"Te olette meille kuin rakas pikkuveli, josta huolehdimme. Joka on luonteeltaan jäyhä, mutta jonka ajoittaisista tunteenpurkauksista olemme aidosti ylpeitä. Monet ruotsalaiset yritysjohtajat voisivat ottaa suomalaispomojen suoraviivaisesta tyylistä oppia. Nyrkki vaan pöytään, perkele, ja pois loputon jahkailu ja konfliktien välttely. Sitäpaitsi Ruotsi on aivan yhtä heteroseksuaalinen maa kuin Suomi", Guillou on puhunut televisiossa.

Guillou ei ole mikään turha jätkä. Hän on teräväkynäinen journalisti ja maailmallakin tunnetun, Ruotsin James Bondiksi tituleeratun agentti Carl Hamiltonin luoja. Hänen dekkarinsakin sisältävät paljon yhteiskuntakritiikkiä ja hänen kirjoistaan on tehty hyviä elokuvia.

Samaa teemaa, mutta päinvastaisella tavalla, käsitteli Suomen kaatajana tunnettu lätkälegenda, Mats Sundin maansa toimittajille, povatessaan, että Suomi on pelkkä suupala ruotsalaisille tänäkin vuonna: "Suomi on kuin pikkuveli, joka herättää vihan ja rakkauden tunteita ja joka on voitettava aina yhä uudelleen." Mikähän Sundiniin on kylvänyt tuon veljesvihan siemenen. Ehkäpä hän on lukenut kuin piru omaa jääkiekkoraamattuaan.

Luultavasti tätä luettassa alkaa pahin huuma jääkiekon MM-jääkiekkokullasta olla jo hiljalleen ohi. Edellistä maailmanmestaruuttahan puolustajana ja joukkueemme kapteenina pelannut, Suomen nykyiseen johtoryhmään kuuluva Timo Jutila juhli ainakin kropasta päätellen 16 vuotta.

Koskahan muuten hän ja toinen suomalainen jääkiekkoikoni, Kallervo Kummola päättävät julkistaa tuloksen vedostaan, jonka he löivät Hockey Night -ohjelman lähetyksessä muutama vuosi takaperin? Kumpikin lupasi laihduttaa tavoiteaikaan mennessä viisi kiloa, mikä ei herrojen habitukseen nähden olisi ollut mikään huimaava suoritus.

 


Kolumnistin muut kolumnit