Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20
hollolassa hirvikiväärin luoti ravintolan ikkunan läpi 10.11.2017 17:58
tilastoa isänpäivälle.perheistä joissa yksi vanhempi.äiti ja lapsia 150274.isä ja lapsia 31452.tämänkin muuttamista naiset vastustaa. 06.11.2017 08:23
Nykyään puolueitten mielipiteet on mitä on! Ne eivät kerro enää mitään! Sama, kuin tuuli ruohoa heiluttelisi! 04.11.2017 20:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Huonot ja hyvät uutiset

24.11.2017

Papin Palsta

Protestiliike

24.11.2017

Ville Skinnari

Ketään ei saa jättää yksin

24.11.2017


Ilen hajatelmat

Ile
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa

Vaikka kuulunkin Suomen ja Pelicansin pelatessa aina eturivin kannattajiin, tämänvuotisista jääkiekon MM-kisoista jäi paha sivumaku. Asiantuntijat ovat jo kautta linjan todenneet, että Venäjän suoritus oli tyyliltään ala-arvoinen, maan pelatessa aggressiivista jääkiekkoa. Legendaarisen punakoneen arvot taitokiekossa oli unohdettu täysin. Yleensähän se on niin, että kun joukkueen ja valmentajan kyvyt tai materiaali eivät riitä, turvaudutaan voimakeinoihin.

Voimakeinohin turvautui myös Ruotsi, mutta median puolella. Itse joukkuehan hitsautui loppuotteluun mennessä täydellisti yhteen, hajoten taas Suomea vastaan kisojen viimeisessä erässä.

Iltapäivälehdistä härskimpi Aftonbladet oli muotoillut joukkueemme symboliksi tuttipulloa lutkuttavan leijonanpennun. Hahmolla viitattiin ilmesestikin Suomen ryhmän pienikokoisuuteen ja kuopukseen, Mikael Granlundin, vaikka se muistuttikin enemmän Ruotsin omaa veskaria, divarista poimittua Viktor Fasthia. Kaiken lisäksi ruotsalaiset olivat itse liikkeellä yhdellä historian kokemattomimmista, jollei vihreimmällä joukkueella.

Aftonbladet ja kiltimpi Expressen, joka tunnusti "ilmaveijaaja" Granlundin ja Jarkko Immosen ansiot, ovat aina olleet tunnettuja meikäläisiä iltapäivälehtiä rajummasta ja kärjistävämmästä otsikoinnistaan, mutta nyt Suomi-viha meni jo huippuunsa. Varsinkin, kun sanasotaan ei ollut olemassa minkäänlaista järkevää perustetta.

Enää eivät auta edes Suomea aidosti ihailevan menestyskirjailija Jan Guilloun lohduttavat sanat, joiden mukaan ruotsalaiset oikeasti pitävät naapurimaastaan Suomesta, ja siksi suomalaisten pitäisi olla tuntematta alemmuutta länsinaapuriaan kohtaan ja lopettaa homovitsien laukominen.
"Te olette meille kuin rakas pikkuveli, josta huolehdimme. Joka on luonteeltaan jäyhä, mutta jonka ajoittaisista tunteenpurkauksista olemme aidosti ylpeitä. Monet ruotsalaiset yritysjohtajat voisivat ottaa suomalaispomojen suoraviivaisesta tyylistä oppia. Nyrkki vaan pöytään, perkele, ja pois loputon jahkailu ja konfliktien välttely. Sitäpaitsi Ruotsi on aivan yhtä heteroseksuaalinen maa kuin Suomi", Guillou on puhunut televisiossa.

Guillou ei ole mikään turha jätkä. Hän on teräväkynäinen journalisti ja maailmallakin tunnetun, Ruotsin James Bondiksi tituleeratun agentti Carl Hamiltonin luoja. Hänen dekkarinsakin sisältävät paljon yhteiskuntakritiikkiä ja hänen kirjoistaan on tehty hyviä elokuvia.

Samaa teemaa, mutta päinvastaisella tavalla, käsitteli Suomen kaatajana tunnettu lätkälegenda, Mats Sundin maansa toimittajille, povatessaan, että Suomi on pelkkä suupala ruotsalaisille tänäkin vuonna: "Suomi on kuin pikkuveli, joka herättää vihan ja rakkauden tunteita ja joka on voitettava aina yhä uudelleen." Mikähän Sundiniin on kylvänyt tuon veljesvihan siemenen. Ehkäpä hän on lukenut kuin piru omaa jääkiekkoraamattuaan.

Luultavasti tätä luettassa alkaa pahin huuma jääkiekon MM-jääkiekkokullasta olla jo hiljalleen ohi. Edellistä maailmanmestaruuttahan puolustajana ja joukkueemme kapteenina pelannut, Suomen nykyiseen johtoryhmään kuuluva Timo Jutila juhli ainakin kropasta päätellen 16 vuotta.

Koskahan muuten hän ja toinen suomalainen jääkiekkoikoni, Kallervo Kummola päättävät julkistaa tuloksen vedostaan, jonka he löivät Hockey Night -ohjelman lähetyksessä muutama vuosi takaperin? Kumpikin lupasi laihduttaa tavoiteaikaan mennessä viisi kiloa, mikä ei herrojen habitukseen nähden olisi ollut mikään huimaava suoritus.

 


Kolumnistin muut kolumnit