Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Miehet kesälomille

Kevään 2011 miestenpiirin kokoukset on pidetty mutta oheistoimintaa vielä riittää. Jo tässä vaiheessa voidaan todeta että mennyt kausi on ollut monessa mielessä merkittävä. 8 vuotta tuli helmikuussa täyteen ja maaliskuun seitsemännen päivän kokous oli sillä tavalla merkkipaalu että laajemmaksi piiri ei voi kasvaa. 60 miestä ahtautui 50 hengen Laune-saliin kuuntelemaan mitä verisuonikirurgi Hannu Huusarilla on kerrottavaa. Onneksi lukumäärä on normaalisti pysytellyt 35-40 hengen paikkeilla. Noin 200 miestä on 8 vuoden aikana ollut kokouksissamme. Jatkossa emme enää havittele lukumäärän lisäystä vaan keskitymme sisällön kehittämiseen. Tottakai otamme vastaan uusiakin miehiä. Kevätkaudellakin jokaiseen kokoukseen tuli ainakin yksi uusi mies. Jotain piirimme suosiosta kertoo sekin että yksi mies käy Helsingistä käsin jokaisessa kokouksessa. Muutettuaan pääkaupunkiin vastaavaa ryhmää ei ole sieltä löytynyt. Ryhmämme on myös kansainvälistynyt kun kevätkaudella mukaan liittyi Roman Sidorkin Venäjän Hatsinasta ja Andrew Sanneh Afrikasta.

Kevätkausi ei ole ollut pelkästään kokouksissa istumista vaan paljon muutakin toimintaa on ollut. Miehet ovat osallistuneet muuttotalkoisiin, keittiön purkuun, on vierailtu Sysmän miestenpiirissä, tutustuttiin Hollolan Sovituksen kirkkoon ja Parikanniemen orpokotiin ym. Kesäkuun alussa Vierumäen Veijon "iskuryhmä" lähtee taas Hatsinaan maalaustalkoisiin. Tätä kirjoittaessani iso joukko Launeen miehiä avustaa Kirkkopäivien rakentamisessa.

Miestenpiiri
Miestenpiiriläisiä Kirkonpäivien teltanpystytystalkoissa Lahden torilla

Aivan oma lukunsa on ollut linnunpönttötalkoot tammikuusta huhtikuulle. Ne ovat olleet merkittävällä tavalla miehiä yhdistävä tekijä. Sen lisäksi että myynnistä saaduilla tuloilla on voitu antaa tukea Hatsinalle, Parikanniemelle ja Vivamolle, miestenpiiri on saanut kiitettävästi julkisuutta Omalähiön ja Kirkonseudun sivuilla. Parikanniemen orpokodille puheenjohtaja Jorma Matikainen toimitti 1000 euroa pönttörahoja lasten retki- ja virkistystoimintaan. Mennyt kevät merkitsi myös aivan uuden toiminnan alkamista. Päätimme ottaa kummilapsen kehitysmaasta ja mahdollistaa hänen koulukäyntinsä. Pasi Kostiainen ryhtyi asiamieheksi ja pitää huolen avustuksen (30 euroa/kk) lähettämisestä sekä tarvittavan kirje- ym. yhteydenpidon tarpeesta. Pasin valinta oli 11 vuotias poika Kolumbiasta Etelä-Amerikasta. Olemme sitoutuneet noin 5 vuoden projektiin.

Launeen miestenpiirin toiminta on todettu tarpeelliseksi myös seurakunnan taholta. Sillä on koko papiston tuki. He ovat mielellään käyneet vapaa-ajallaan pitämässä alustuksia kokouksissamme. Me olemme kokeneet sen tarpeellisena, eräänlaisena selkänojana. Kirkkoherra Heikki Pelkonen on lähes jokaisessa kokouksessa toiminut "kanttorina" virsiä säestämässä. Vastikkeeksi miehet avustavat kerran kuukaudessa sunnuntain messussa kirkkoväärteinä. Olemme ovellä tervehtimässä ja jakamassa virsikirjoja, keräämässä kolehtia, toimimassa tekstinlukijoina ja avustamassa ehtoollisen jaossa. Aatos Kunnas on rekrytoinut tarvittavat miehet jo toista vuotta peräkkäin.

Miestenpiirillä on myös omat kotisivut joista saa tietoa toiminnastamme ja myös ensi syksyn kokousohjelma löytyy sieltä. Osoite on www.launeen miestenpiiri.fi. Ja nyt ei muuta kuin kesälomille. Tavataan kirkolla 5 päivänä syyskuuta. Kuulemme silloin mitä kirkkoherra Heikki Pelkosellä on meille kerrottavaa.

Heikki Laine

 


Ajankohtaista -arkisto