Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


 

sportti SPORTTINURKKA
 
Jääkiekon MM-kisat ovat ovella

Jokakeväiset Lätkän Mömmömkisat alkavat tänään perjantaina. Suomen avausvastustaja on Tanska, joka viime kisoissa niisti leijonien nenän heti kärkeen 4 -1, joten ihan takki auki ei tänäkään vuonna kannata avausotteluun lähteä.
Suomen joukkue ei meikäläistä vakuuta, sillä ihmettelen mitä ihmettä joukkueessa tekevät sellaiset nimet kuin Puistola, Välivaara, Pesonen, Pyörälä, Lajunen ja Lahti. Kovaa jengiä ehkäpä kotoiseen Sm-liigaan, mutta ei kansainvälisiin peleihin.
Lisäksi Hovinen kolmosvahtina on luultavasti Pasi Nurmisen salajuoni nostaa Hovisen hintaa mahdollisille kyselijöille.
Saattaa nimittäin olla, että kisojen jälkeen maalivahtilupausta viedään kovaa vauhtia NHL:aan tai KHL:aan ilman ensimmäistäkään pelattua MM-ottelua, mutta toivottavasti edes kovaan hintaan...

Hovinen Pelikaani-Hovinen ylsi yllättäen MM-kisoihin asti

No totuus lienee se, että Suomen taso nyt vain on oikeasti niin huono tänä päivänä, että kyseiset jannut mahtuvat kisajoukkueeseen. Suurimpaa osaa NHL-pelaajista ei kevään kisat kiinnosta, niinpä on onni, että edes Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu on saatu houkuteltua mukaan.

No, pitää Jaloselle sentään jotain kredittiäkin antaa ja se tulee siitä, että uskalsi ottaa Mikke Granlundin mukaan kisoihin. MG on Suomen suurimpia tulevaisuuden toivoja Sami Vatasen kanssa ja on hyvä päästää poika jo nyt aikuisten kisoihin, jolloin nähdään missä nuoren miehen rajat menevät.

Käytännössä Kanada, Venäjä, Tsekki ja Ruotsi ratkovat mitalit ja Suomen osaksi jää jo kolmannen kerran peräkkäin putoaminen puolivälierissä. Samalla heitetään hyvästit Jukka Jaloselle ja ensi vuonna maajoukkueen peräsimessä on Kai Suikkanen, joka samalla johdattaa muuten Pelicansin ensimmäisen kerran mitalipeleihin.

"Se Litin patsaan töhrijöiden joukkue"

Lahtelaiset futisfanit keräsivät jälleen kyseenalaista kunniaa ympäri Suomen, kun joku/jotkut tosifanit keksivät raiskata Litmasen patsaan tämän siirryttyä HJK:n paitaan. Tuskin ketään olisi liikuttanut, jos Litti olisi valinnut esim virolaisen Nömme Kaljun, mutta se oli viimeinen niitti, että herra siirtyi arkkivihollisen kaapuun.
Tietyllä tapaa ymmärrän fanien reaktion, mutta toteutus oli surkean teinimäinen "poltetaan se patsas"-versio. Itse olisin paremmin ymmärtänyt patsaan pukemisen esim. hameeseen. Olisi silläkin muutaman otsikon saannut. Saas nähdä uskaltaako kukaan enää tämän jälkeen siirtyä Lahdesta Klubiin.....

Sitten itse asiaan eli jalkapallosarjat käynnistyvät myös aivan näillä näppäimillä.
Veikkausliiga ei kiinnosta tänä vuonna ketään, koska kukaan ei vielä tiedä mitkä joukkueet siellä edes pelaavat. Melkoinen farssi kaikenkaikkiaan, joten keskitytään pelkästään Ykkösen ennakointiin.

FC Lahti on kaikissa ennakoissa kenties se suurin suosikki, jopa senkin jälkeen kun AC Oulu tiputettiin kilpailemaan Ykkösen voitosta.
Suomen Cupissa otettu vakuuttava voitto Liiga-TPS:sta tukee tätä uskomusta ja kyllähän Lahdella hyvä joukkue divariin on, se on selvä. Eri asia on kuinka kasetti pelaajilla ja Kautosella kestää, kun joukkue on joka matsissa ennakkosuosikki.
Ehkäpä juuri sen takia Kautonen itse nostikin AC Oulun sarjan suurimmaksi suosikiksi. Onhan siellä vielä muutama muukin joukkue, jotka kamppailevat suorasta noususta eli ainakin PoPa ja Viikingit voivat kammeta kapuloita Lahden ja Oulun rattaisiin.

Rafael Rafua tarvittaisiin kentällä jo kauden alussa

Lahden joukkueesta sen verran, että puolustus ja keskikenttä ovat ehdotonta eliittiä ykkösessä, maalivahditkin ihan OK, mutta hyökkäys huolestuttaa hieman. Rafael missaa noin kuusi peliä alkukaudesta ja saattaa olla pahasti puolikuntoinen vielä pitkään.
Jonne Kemppinenkin on ollut pitkään sairaana, joten näyttää siltä ettei Lahdella ole tällä hetkellä hyökkääjiä lainkaan. Kunhan ei nousua tuhrita jo alkukaudesta tähän ongelmaan...

Tänään perjantain yritetään sitten kammeta JJK ulos Cupista ja nousun tavoittelu alkaa ensi tiistaina 3.5. Espoota vastaan legendaarisessa Kisapuistossa.
Mukava muuten palata Kisikseen sanoo tämä vanha jarru!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit