Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


 

sportti SPORTTINURKKA
 
Jääkiekon MM-kisat ovat ovella

Jokakeväiset Lätkän Mömmömkisat alkavat tänään perjantaina. Suomen avausvastustaja on Tanska, joka viime kisoissa niisti leijonien nenän heti kärkeen 4 -1, joten ihan takki auki ei tänäkään vuonna kannata avausotteluun lähteä.
Suomen joukkue ei meikäläistä vakuuta, sillä ihmettelen mitä ihmettä joukkueessa tekevät sellaiset nimet kuin Puistola, Välivaara, Pesonen, Pyörälä, Lajunen ja Lahti. Kovaa jengiä ehkäpä kotoiseen Sm-liigaan, mutta ei kansainvälisiin peleihin.
Lisäksi Hovinen kolmosvahtina on luultavasti Pasi Nurmisen salajuoni nostaa Hovisen hintaa mahdollisille kyselijöille.
Saattaa nimittäin olla, että kisojen jälkeen maalivahtilupausta viedään kovaa vauhtia NHL:aan tai KHL:aan ilman ensimmäistäkään pelattua MM-ottelua, mutta toivottavasti edes kovaan hintaan...

Hovinen Pelikaani-Hovinen ylsi yllättäen MM-kisoihin asti

No totuus lienee se, että Suomen taso nyt vain on oikeasti niin huono tänä päivänä, että kyseiset jannut mahtuvat kisajoukkueeseen. Suurimpaa osaa NHL-pelaajista ei kevään kisat kiinnosta, niinpä on onni, että edes Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu on saatu houkuteltua mukaan.

No, pitää Jaloselle sentään jotain kredittiäkin antaa ja se tulee siitä, että uskalsi ottaa Mikke Granlundin mukaan kisoihin. MG on Suomen suurimpia tulevaisuuden toivoja Sami Vatasen kanssa ja on hyvä päästää poika jo nyt aikuisten kisoihin, jolloin nähdään missä nuoren miehen rajat menevät.

Käytännössä Kanada, Venäjä, Tsekki ja Ruotsi ratkovat mitalit ja Suomen osaksi jää jo kolmannen kerran peräkkäin putoaminen puolivälierissä. Samalla heitetään hyvästit Jukka Jaloselle ja ensi vuonna maajoukkueen peräsimessä on Kai Suikkanen, joka samalla johdattaa muuten Pelicansin ensimmäisen kerran mitalipeleihin.

"Se Litin patsaan töhrijöiden joukkue"

Lahtelaiset futisfanit keräsivät jälleen kyseenalaista kunniaa ympäri Suomen, kun joku/jotkut tosifanit keksivät raiskata Litmasen patsaan tämän siirryttyä HJK:n paitaan. Tuskin ketään olisi liikuttanut, jos Litti olisi valinnut esim virolaisen Nömme Kaljun, mutta se oli viimeinen niitti, että herra siirtyi arkkivihollisen kaapuun.
Tietyllä tapaa ymmärrän fanien reaktion, mutta toteutus oli surkean teinimäinen "poltetaan se patsas"-versio. Itse olisin paremmin ymmärtänyt patsaan pukemisen esim. hameeseen. Olisi silläkin muutaman otsikon saannut. Saas nähdä uskaltaako kukaan enää tämän jälkeen siirtyä Lahdesta Klubiin.....

Sitten itse asiaan eli jalkapallosarjat käynnistyvät myös aivan näillä näppäimillä.
Veikkausliiga ei kiinnosta tänä vuonna ketään, koska kukaan ei vielä tiedä mitkä joukkueet siellä edes pelaavat. Melkoinen farssi kaikenkaikkiaan, joten keskitytään pelkästään Ykkösen ennakointiin.

FC Lahti on kaikissa ennakoissa kenties se suurin suosikki, jopa senkin jälkeen kun AC Oulu tiputettiin kilpailemaan Ykkösen voitosta.
Suomen Cupissa otettu vakuuttava voitto Liiga-TPS:sta tukee tätä uskomusta ja kyllähän Lahdella hyvä joukkue divariin on, se on selvä. Eri asia on kuinka kasetti pelaajilla ja Kautosella kestää, kun joukkue on joka matsissa ennakkosuosikki.
Ehkäpä juuri sen takia Kautonen itse nostikin AC Oulun sarjan suurimmaksi suosikiksi. Onhan siellä vielä muutama muukin joukkue, jotka kamppailevat suorasta noususta eli ainakin PoPa ja Viikingit voivat kammeta kapuloita Lahden ja Oulun rattaisiin.

Rafael Rafua tarvittaisiin kentällä jo kauden alussa

Lahden joukkueesta sen verran, että puolustus ja keskikenttä ovat ehdotonta eliittiä ykkösessä, maalivahditkin ihan OK, mutta hyökkäys huolestuttaa hieman. Rafael missaa noin kuusi peliä alkukaudesta ja saattaa olla pahasti puolikuntoinen vielä pitkään.
Jonne Kemppinenkin on ollut pitkään sairaana, joten näyttää siltä ettei Lahdella ole tällä hetkellä hyökkääjiä lainkaan. Kunhan ei nousua tuhrita jo alkukaudesta tähän ongelmaan...

Tänään perjantain yritetään sitten kammeta JJK ulos Cupista ja nousun tavoittelu alkaa ensi tiistaina 3.5. Espoota vastaan legendaarisessa Kisapuistossa.
Mukava muuten palata Kisikseen sanoo tämä vanha jarru!

- Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit