Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat
Ile
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa. 

Pakko on sana, joka nostaa jossain vaiheessa jokaisella suomalaisella karvat pystyyn. Kuluu kuitenkin todennäköisesti vielä vuosia ennen kuin suomalaiset nousevat pakottamisen edessä yhtä rinnoin epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Marmatetaan vaan kotona tai kapakassa.

Pariisissa, Madridissa ja Roomassa kaatuisivat metrot tai vähintäänkin lyhtypylväät, jos Lahden eteläisen ohitustien kaltainen väylä kulkisi oman kaupunginosan läpi tai alueelle ei saataisi pitkään luvattua uimahallia.

Pakottamisen inhoamiselle luodaan pohja jo peruskoulussa. Nyt ilmiölle on virallinen nimikin: pakkoruotsi. Kun koululaisilta kysytään, miksi ruotsin kieli ei ole niin ihana oppiaine, syyksi ilmoitetaan, että se kuulostaa hirveältä tai että ruotsinope on karsea kääkkä.

Totta puhuen eivät ne kaikki Suomen itä- ja länsimurteetkaan miellytä välttämättä ulkomaalaisturistien korvaa. Eikä se Kumman kaa -tv-sarjan ruotsin opettaja mitenkään hassumman näköinen suttura ole. Tyttöjen terminologiaa käyttäen, jos pitäisi valita, "kumman kaa olisin mieluummin", valitsisin pikemminkin hänet kuin sen terveydenhoitajan.

Eihän meillä käydä yhtä suurta polemiikkia pakkoliikunnastakaan - sitä kun ei kerta kaikkiaan ole. Tai koulujen pakkoruokailusta. Koko oppivelvollisuusaika menee karkkia mässyttäessä. Ne, jotka päättävät jatkaa lukioon, syövät Hesessä.

Entäs pakkosuomi? Nykynuorisohan osaa jo välimerkitkin kuin vettä vaan, kunhan aikuinen pääsee koodistosta selville. Pilkku on se v-kirjaimella alkava alapäätä merkitsevä sana ja piste sana, joka tarkoittaa samaa sukupuolta rakastavaa henkilöä. Esimerkiksi näin: "Kävin faijan ja mutsin kanssa Kreetalla (v-ttu) shoppailemassa ja ottaas aurinkoa (h-mo). Oli nastaa (h-mo)." Lyhyttä ja ytimekästä.

Terveysopin sukupuolivalistustunnilla, kun opettaja utelee, haluaisiko joku kysyä jotain seksistä, takarivin Veeti vastaa: "Okei, mitä sä haluut tietää?"

Pakollista kotitaloutta ei tarvita, koska kaikilla on mikrot kotona, ja kuvaamataito hoidetaan graffiteilla, joiden kautta samalla tutustutaan maalien valumisherkkyyteen ja kestävyyteen. Historiastahan ei ole aikoihin tiedetty, keitä olivat Hitler tai Stalin, koska "hei, me ei oltu synnytty silloin, eksä tajuu?!"

Mitä jää siis jäljelle? Ehkä englanti ja musiikki. Mutta niitähän tulee muutenkin pakostakin jokaikisestä tuutista.

 


Kolumnistin muut kolumnit