Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Isosaari
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa. 
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa.

 

Julkisuus on aina kaksiteräinen ja monesti loppupeleissä käsittelijälleen terävä miekka. Sitä ei moni hinnalla millä hyvänsä julkisuuteen haluava nuori tajua ennen kuin on liian myöhäistä.
Onneksi sentään Suomessa ei olla vielä menty niin pitkälle kuin Virossa tai Yhdysvalloissa. Suomenlahden eteläpuolella nuoret koululaiset ilmoittivat pari vuotta takaperin järjestetyssä kiertokyselyssä suosikkiammatikseen "julkkiksen" (mitä ikinä se tarkoittaakaan!), tyttöjen ylivoimaisesti toiseksi suosituin ammatti oli prostituoitu.

Suuren meren toisella puolella meno on vielä raadollisempaa. Vanhemmat sijoittavat omaisuutensa silmäteräänsä, jonka ääni on kuin persikankiviä ulostavalla cockerspanielilla. Kun tämä ei menesty Idols-kisassa, vika on miljoonaomaisuuden kevyellä musiikilla luoneissa tuomareissa, jotka eivät vihaisen iskän ja äiskän mielestä ymmärrä musiikista tuon taivaallista.
Suomessa julkkikseksi pääsee kuka tahansa ylisuuret silikonit hankkinut tyhjäpää tai hänen kulloinenkin poikaystävänsä, mikäli on vain halukas Seiskan sivuille ja valmis elämään lehdentekijöiden käsikirjoittamaa elämää. Samalla, kun lehti maksaa pariskunnan rakkaus- ja hakkausloman paratiisisaarella, on oltava valmis julkisuusmyllyyn, johon vedetään niin vanhat kuin tulevat, aidot kuin keksitytkin poika- ja tyttöystävät.
Hyvä känni silloin tällöin jossain silmäätekevien suosimassa yökerhossa tai uskoontulo ei ole suinkaan pahitteeksi. Kun lehti on vienyt kohuparin, joista kumpikaan osapuoli ei tiettävästi tee mitään muuta kouriintuntuvaa työtä julkkiksena olemisen ohella, alttarille, kyyhkyläiset voidaan päästää toistensa kimppuun. Hääbileissä sulhanen sammuu hääkakun päälle, uhkaa bestmania puukolla ja tinttaa rakkaintaan turpaan. Morsian puree, raapii ja oksentaa sekä pisteenä iin päälle pettää tuoretta aviomiestään ravintolan vessassa tämän parhaan kaverin kanssa.
Kun makupalat ovat nautittavissa tuoreessa julkaisussa, jutun kohde voi aina uhata haastaa lehden oikeuteen kilpailevassa mediassa tai syyttää julkisuutta raadollisuudesta.
Samaan aikaan Nokian johto saa työrauhan ja voi rauhassa irtisanoa työntekijöitään. Todennäköisesti eduskunta kokoontuu taas kohta korottamaan jäsentensä palkkaa. Mutta hehän eivät olekaan oikeita julkkiksia...


Kolumnistin muut kolumnit