Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Ilen hajatelmat

Isosaari
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa. 
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa.

 

Julkisuus on aina kaksiteräinen ja monesti loppupeleissä käsittelijälleen terävä miekka. Sitä ei moni hinnalla millä hyvänsä julkisuuteen haluava nuori tajua ennen kuin on liian myöhäistä.
Onneksi sentään Suomessa ei olla vielä menty niin pitkälle kuin Virossa tai Yhdysvalloissa. Suomenlahden eteläpuolella nuoret koululaiset ilmoittivat pari vuotta takaperin järjestetyssä kiertokyselyssä suosikkiammatikseen "julkkiksen" (mitä ikinä se tarkoittaakaan!), tyttöjen ylivoimaisesti toiseksi suosituin ammatti oli prostituoitu.

Suuren meren toisella puolella meno on vielä raadollisempaa. Vanhemmat sijoittavat omaisuutensa silmäteräänsä, jonka ääni on kuin persikankiviä ulostavalla cockerspanielilla. Kun tämä ei menesty Idols-kisassa, vika on miljoonaomaisuuden kevyellä musiikilla luoneissa tuomareissa, jotka eivät vihaisen iskän ja äiskän mielestä ymmärrä musiikista tuon taivaallista.
Suomessa julkkikseksi pääsee kuka tahansa ylisuuret silikonit hankkinut tyhjäpää tai hänen kulloinenkin poikaystävänsä, mikäli on vain halukas Seiskan sivuille ja valmis elämään lehdentekijöiden käsikirjoittamaa elämää. Samalla, kun lehti maksaa pariskunnan rakkaus- ja hakkausloman paratiisisaarella, on oltava valmis julkisuusmyllyyn, johon vedetään niin vanhat kuin tulevat, aidot kuin keksitytkin poika- ja tyttöystävät.
Hyvä känni silloin tällöin jossain silmäätekevien suosimassa yökerhossa tai uskoontulo ei ole suinkaan pahitteeksi. Kun lehti on vienyt kohuparin, joista kumpikaan osapuoli ei tiettävästi tee mitään muuta kouriintuntuvaa työtä julkkiksena olemisen ohella, alttarille, kyyhkyläiset voidaan päästää toistensa kimppuun. Hääbileissä sulhanen sammuu hääkakun päälle, uhkaa bestmania puukolla ja tinttaa rakkaintaan turpaan. Morsian puree, raapii ja oksentaa sekä pisteenä iin päälle pettää tuoretta aviomiestään ravintolan vessassa tämän parhaan kaverin kanssa.
Kun makupalat ovat nautittavissa tuoreessa julkaisussa, jutun kohde voi aina uhata haastaa lehden oikeuteen kilpailevassa mediassa tai syyttää julkisuutta raadollisuudesta.
Samaan aikaan Nokian johto saa työrauhan ja voi rauhassa irtisanoa työntekijöitään. Todennäköisesti eduskunta kokoontuu taas kohta korottamaan jäsentensä palkkaa. Mutta hehän eivät olekaan oikeita julkkiksia...


Kolumnistin muut kolumnit