Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Laune baari vaihtoi omistajaa

Viime lauantaina Laune Baari sai uuden emännän Tarja Raikaan ja samalla juhlittiin entisen isännän, Risto Hirvosen hyvin ansaittua yrittäjäeläkkeelle jäämistä. Paikalla oli väkeä tungokseen asti ja meno sen mukaisesti vähintäänkin hilpeä, tosin monien mielissä myös hieman haikea ja nostalginen.

Laune Baari
Pirjo Mikkola ja Risto Hirvonen viime lauantaina riehakkaissa tunnelmissa

Laune Baari avattiin 24.4.1986 entisen Säästöpankin tiloihin Launeen kirjaston toimiessa vielä joitakin vuosia rakennuksen yläkerrassa ennen siirtymistään Aurakadulle. Tänä päivänä 75 m² käsittävä baari on mm. kortteliliigaporukka Laune Pallon koti ja sunnuntaisin karaokea käy laulamassa ihmisiä ympäri Lahtea. Myös biljardipöytä kuuluu olennaisena osana kalustukseen.

- Juu, 25 vuotta sitten pistin baarin tähän pystyyn ja kivaa on ollut joka päivä kertoo ex-omistaja Risto Hirvonen. Kaikkea mahdollista on tullut vuosien varrella tehtyä. Baarin pitoon kun kuuluu kaikkea mahdollista aina vessankorjaamisesta portsarin hommiin muistelee Hirvonen. Viimeiset kolme tai neljä vuotta on mielessä kytenyt ajatus, siitä että myisi paikan pois ja jäisi viettämään ns. eläkepäiviä. Lokakuussa laitoin myyntiin ja tammikuussa löytyi ostaja kertaa Hirvonen tilanteen kulkua.
- Paljon olen saanut vuosien varrella kavereita, sillä kantaporukka on kooltaan jotain 50 ja 100 välillä. Osa porukasta on ehtinyt näiden vuosien aikana siirtymään jo tuonne yläkerran isoon orkesteriin ja kaikenlaisia ihmiskohtaloitakin on tullut nähtyä eroineen ja yhteenmenoineen, elämänkirjoa kaikilla väreillä siis. Joskus on joutunut antamaan joillekin porttikieltojakin, kun meno on yltynyt liian hurjaksi kuvailee Hirvonen, jonka tapana on on ollut pitää kuria baarissa pieni pilke silmäkulmassa.
Ristolta ei hevin hymyä irtoa vaikka huumorilla vaikeatkin tilanteet on hoidettu.
- Siitähän se "Isä Aurinkoinen"-nimitys meikäläiselle on kai tullut, kun hymy on niin tiukassa naureskelee Hirvonen. Tutuksi on tullut kantaporukalle myös se, että herra Hirvonen nukkuu aina päivätorkut, sillä läksiäislahjaksi miehelle ojennettiin tyyny ja torkkupeitto. 
Haikeutta ei mies tunnusta vielä tuntevansa vaikka 25 vuoden työrupeama onkin nyt takana. Ihan kokonaan ei Hirvonen maisemista katoa, sillä jatkossa hän keskittyy hoitamaan kyseistä baarin kiinteistöä ja eiköhän miehen voi vielä bongata kioskin puolelta tiskin takaa.

Vaikka omistaja vaihtuukin, niin yksi pysyy. Tiskin takana työskentelevä Pirjo Mikkola on kuulunut baarin kalustukseen vuodesta 1986 lähtien, joten tuskin kantapeikkojenkaan keskuudessa koetaan sen kummempaa kulttuurishokkia vaikka omistaja on vaihtunut.
Kunhan meininki jatkuu samanlaisena, niin hyvä tulee toteavat kolme kanta-asiakasta baarin nurkasta kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Uusi omistaja Tarja Raikaa on työskennellyt eri ravintoloissa ympäri Etelä-Suomea jo 18 vuotta, vaikka onkin alunperin Launeen tyttöjä.
- En niinkään haaveillut omasta baarista, mutta Riston ilmoitus lehdessä sattui sopivasti silmään ja tässä sitä nyt ollaan. Osa asiakkaista on jo entuudestaan tuttuja, joten eiköhän kotiutuminen käy kohtalaisen helposti arvelee Raikaa tiskin takaa.
Mitään suuria muutossuunnitelmia baarin suhteen Raikaalla ei vielä ole, mutta hän lupaa olla avoin kaikille hyville ideoille, jolla baaria voisi kehittää. Kuuleman mukaan joitakin ideoita on jo tullut. 
- Urheilukanavia on ainakin tulossa lähiaikoina ja karaoke säilyy sunnuntaissa hän lupaa. Harmi vaan, ettei tänne mahdu isoa screeniä mihinkään, siitä olisi hyvä katsoa urheilua mittailee Raikaa.
Ehkäpä jonain päivänä?


-Petri Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto