Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


 

SportSPORTTINURKKA

 

Pelsu

Suikkasen Tivoli

Viime maanantaina nähtiin Isku Areenassa Kai Suikkanen-niminen tivoli. Lahtelainen mediaväki meikäläinen mukaanluettuna oli liki rähmällään Pelicansin uuden valmentajan laukoessa tuttuja sutkautuksiaan muutamilla kirosanoilla ryyditettynä. On se äijä! Ja hauskakin vielä. Saas nähdä muuttaako Liipolaan Nupen vanhaan kämppään?

Ja sitten itse asiaan: Tiedotustilaisuuden anti muuten olikin sitten hieman köyhä. Ainoa uusi sopimus oli TPS:sta saatu huippupuolustaja Joonas Järvinen. Vanhoista pelaajista sopparin saivat Joonas Kuusela, Teemu Rinkinen, Tommi Paakkolanvaara ja Janne Tavi eli kovin odotetut nimet, ehkäpä Rinkinen oli pieni yllätys, sillä viime kauden näytöt eivät vakuuttaneet.
Suikkanen kertoi, että sopimuksia on nyt kasassa 17 kpl ja tarkoitus olisi saada aikaan 25 sopimusta, joten 8 pelaajaa vielä puuttuu palapelistä.
Uusia pelaajia Suikkanen ja pelsujohto katsoivat tarvitsevansa 4-5 kpl ja tässä olisi kyseessä nimenomaan ns.ykköskorin pelaajat. Lisäksi vielä 3-4 vanhaa pelaajaa saisi sopimuksen.

Suikkanen
Kuningas ja hovinarrit?  TJ Kaarna, Valmentajat Suikkanen ja Lehtonen sekä Nurminen mediaväen edessä

Mitä/ ketä sitten tarvitaan ja ketä ei?
Maalivahti osasto on kunnossa. Hovinen ja Kuusela on hyvä kaksikko, kunhan Hovinen ei vaan karkaa kesällä NHL:aan...
Puolustuksesta löytyvät herrat Järvinen, Pietilä, Hurri, Marttinen, Jalvanti ja Brocklehurst. Latvala saanee vielä ansaitusti sopimuksen, jos miehen reistaileva polvi saadaan kuntoon, joten yksi uusi puolustaja on vielä tulossa joukkueeseen. Hyökkäyskalusto onkin sitten hieman ongelmallisempi. Sopimukset löytyvät herroilta Loppi, Rinkinen, Tavi, I. & V. Sopanen, Immonen, Paakkolanvaara, A. Tyrväinen ja Blomqvist.
Suikkanen lupaili siis kolmea ykköskorin hyökkääjää eli lähtökohtaisesti koko ykkösketju tulisi muualta. Jatkosopimukset voisi sorvata vielä 4.kentän työmyyrille eli Pöyhöselle ja Sihvoselle sekä viime kauden kultakypärälle Jakub Sindelille

Näillä nimillä Pelicans voisi rakentaa ketjut esimerkiksi seuraavanlaisiksi:1.ketju ostetaan "kaupasta", 2. ketju olisi muotoa V.Sopanen - Immonen - Sindel, 3. ketju muodossa Tavi - Loppi - A.Tyrväinen ja 4.ketju Sihvonen - Paakkolanvaara - Pöyhönen. Reserviin jäisi vielä I.Sopanen ja Blomqvist, joilla löytyy potentiaalia pelata ylemmissäkin ketjuissa. Loppi on iso kysymysmerkki, sillä jos mies on ensi kaudellakin yhtä löysä ja väsynyt kuin tänä vuonna, ei kaverista ole edes kolmossentteriksi, mutta joka tapauksessa sopimus on ainakin toistaiseksi vielä voimassa...

Kun katsoo tuota listaa, huomaa välittömästi, että ykkösketjuun on sitten saatava todella kovia nimiä, joten autetaanpa hieman Pelicansin pelaajakoordinaattoria...Kovasti on ollut huhuja, että HIFK:sta olisi tulossa Ahtola ja Wärn. Mielestäni kyseiset herrat, varsinkaan Wärn eivät ole niitä ykköskentän miehiä, joita joukkueesta nyt puuttuu. Sen sijaan Suikkasen vanha tuttu Ilari Filppula on palaamassa Eurooppaan ja hän olisi kyllä loistava haku ykköskentän sentteriksi. Laidoille vaikkapa Justin Morrison Lukosta ja toiseen laitaan Erkinjuntti TPS:stä. Jos Juntilla on jo sopimus muualle, niin Ahtolakin kelpaa hätäpäissään tähän, viime vuonna kuitenkin pyssytti 23 maalia.

Ai niin se yksi puuttuva puolustaja voisi olla vaikkapa Mikko Kousa, joka palaa kotiin parempana pelaajana kuin lähti, kunhan ensin käy voittamassa pytyn suomenruotsalaisille. Ugh! Olen puhunut.

P.S. Peukkua Pirin paluulle Lahteen A-juniorivalmentajaksi!

 

- Pete Salomaa-

 

 


Kolumnistin muut kolumnit