Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Etelä-Afrikka - omatoimimatkailijan paratiisi

melanen
Jussi ja Eira Melanen seisovat Etelä-Afrikan lounaisimmassa kulmassa Hyväntoivon niemimaalla

 

Kaikille kaikkia

Matkustaminen on tänään helppoa kuin saippuan osto. Istahdat nettiin ja alat tehdä matkasuunnitelmia täysin mielesi mukaan. Olen aina halunnut safarille ja nyt teimme siitä totta.
Ensimmäinen tuntuma maahan: pitkät matkat, vaihtelevat maisemat. Maa on laaja, joten ajankäyttö
ratkaisee matkustustavan. Me halusimme nähdä mahdollisimman paljon kahdessa viikossa ja sikisi matkustimme lentokoneella ja vuokra-autolla.
Tärkeintä on valita matkustusajankohta. Syksy on parasta aikaa, joten silloin Suomesta mennään sinne keväällä. Maan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään huimaaviin maisemiin, sillä maan kulttuurit ovat jo sinällään tutustumisen kohteita.

Uskomattomalla panoraama retkellä Krugerin kansallispuiston lähellä saimme ihailla vehreitä metsiä, usvaisia vuoren rinteitä, loistavia hiekkarantoja, hienoja villieläimiä, auringonpolttamia erämaita ja hedelmällisiä viinitarhoja. Meitä varoteltiin koko ajan väkivallasta, mutta saimmekin kokea uskomatonta ystävällisyyttä, loistavaa palvelua, korkeatasoisia majapaikkoja, erinomaista
ruokaa ja upeita viinejä. Ja mikä tärkeintä varsin edullinen hinta-taso sai meidät auttimaan matkastamme kaksin verroin enemmän.

Johannesburg

Aloitimme matkamme tästä kaupungista. Itse kaupunkilaiset kutsuvat sitä nimellä "Egoli" eli Kultakaupunki, sillä se oli ja on edelleenkin kaivostyöläisten, kaupan ja teollisuuden keskus. Sillä on monipuolinen kulttuuri ja vauhdikas ja säväkkä yöelämä.
Meidät nappasi hoteisiinsa jo lentokoneessa englantilainen amerikkalaisessa tietokonefirmassa työskentelevä herrasmies, joka vei meidät ystävällisesti "kunnon" alueelle ensimmäiseksi yöksi. 120 euroa on paljon, mutta turvallisuus maksaa. Citylogde oli upea ja uima-allas veti vertoja Hiltonille.

Seuraavana päivän teimme pakollisen bussiretken Sowetoon; Liipolan lisänimi Lahden sisäpiireissä. Sikäli paikallinen erosi meidän omasta Liipolastamme, että siellä erottautui kokoaan kolme eri luokkaa. Rikkaat tuomarit, liikemiehet ja lääkärit asuivat kolmen kerroksen omakotitaloissa, joissa oli kaksi autotallia ja kolme palvelijaa, keskiluokka majoittui rivitaloihin, joita valtio tuki ja kaikkein köyhimmät asuivat slummimaissa hökkeleissä.
Samalla retkellä tutustuimme apartheidin museoon sekä moniin kiintoisiin paikalliskohteisiin, kuten Nelson Mandelan kotitaloon. Reissulla oli "liikaa" hintaa 50 euroa pekkaa päälle. Yövyimme seuraavan yön Sandtonissa noin 40 eerolla roadlodgessa. Viimeisen yömme vietimme 5 tähden konferenssihotellissa, jota etsimme kaksi tuntia, mutta se kannatti: viisi huonetta ja kaksi kylpyhuonetta on köyhälle opettajalle aitoa luksusta. Ruoka oli edullista ja uskomattoman hyvää. Ostoksia teimme Rosebankissa ja käväisimme paikallisessa
marketissa ostosterapiassa.


Krugerin kansallispuisto - Israelin kokoinen villieläinparatiisi

Retkemme ehdoton kohokohta oli tietysti tutustuminen Afrikan laajimpaan ja vanhimpaan kansallispuistoon. Saavuimme "shuttle servicella eli hotellimme etupihalta lähtevällä pikkubussilla" White Riverin kaupunkiin, jossa meillä kävi sitten se "MOUKAN TUURI", että tapasimme kuudennen polven buurin Jaco Booyen ja hänen perheensä, joka omisti käytännössä koko kaupungin.
Hän ja hänen vaimonsa ja kolme tytärtään järjestivät meille käytännössä matkamme tämän osuuden niin uskomattoman hienosti, että sitä emme vaimoni kanssa unohda koskaan.
Tämä oli ns. one`s in a lifetime exprience eli kerran elämässä kokemus.

 

- Juhani Melanen-


Ajankohtaista -arkisto