Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Sporttinurkka

Pelicans mediamyrskyssä

PelsuPelicansin ympärillä on tällä viikolla pyörinyt melkoinen mediasirkus, vaikka pelit ovatkin tältä kaudelta jo päättyneet karsintasarjan voittoon. Sunnuntai-iltana Pelsu-TJ Kaarnalle valkeni ettei ensi kaudeksi päävalmentajaksi pestattu Kari Jalonen tulekaan Lahteen vaan siirtyy KHL:ään. Kyseessä oli ollut suullinen sopimus, joka on lain edessä yhtä pätevä kuin kirjallinenkin sopimus, joten Pelicans katsoi Jalosen tehneen sopimusrikkomuksen. Olihan Jalonen tehnyt töitä jo pari kuukautta Pelicansin ensi kauden joukkueen eteen. 

Nettipöheikössä oli asiasta kahta verta: Toiset pitivät Jalosta ämmänä, joka ei pidä sanaansa ja toiset syyttivät Kaarnaa ammattitaidottomuudesta ja itkemisestä julkisuudessa. Meikäläinen kuului vahvasti ensinmainuttujen kastiin, sillä kyllä vielä nykyaikanakin pitää miehen sanaan pystyä luottamaan.

Jo keskiviikkoaamupäivällä lävähti uusi uutispommi koskien Pelicansia. Pelicans pestasi Kai Suikkasen ensi kauden valmentajakseen! Siis tämän kauden sarjajumbo palkkasi liki kaikkien muidenkin havitteleman valmentajan. Voisi sanoa, että siinä Ilkka Kaarna kyykytti komeasti muita liiigan toimitusjohtajia about 6-0 ja mm. Kärpät ja Kalpa jäivät nuolemaan näppejään ja puheet Kaarnan ammattitaidottomuudesta voidaan heittää roskakoriin. Lahdessa on tiedetty jo vuosia, että Kaarnalla on homma hanskassa, siitä osoituksena jo monta vuotta kestänyt positiivinen tulos taloudessa. Ainoastaan urheilullinen menestys on saanut Lahdessa vielä odottaa, mutta Suikkasen kanssa siihenkin on ensi vuonna taas mahdollisuus. Mikäänhän ei tapahdu automaattisesti edes Suikkasen johdolla, mutta odotukset nousivat taas ensi kautta ajatellen uusiin sfääreihin. Nousu takaisin uskottavien jääkiekko-organisaatioiden joukkoon voi nyt alkaa!

Suikkanen
Pelicans astuu Kai Suikkasen aikakauteen

Ensi maanantaina Pelicans pitää tiedotustilaisuuden, jolloin Suikkanen nähdään Lahdessa ensi kertaa pelsuvalmentajana. Silloin varmastikin julkaistaan uusia pelaajasopimuksia sekä kerrotaan muutamasta jatkosopimuksesta. Vahvat huhut kertovat, että uusia pelaajia olisivat mm. Antti Erkinjuntti ja Joonas Järvinen TPS:sta ja että jatkosopimukset olisi sorvattu Janne Taville, Jakub Sindelille ja Jan Latvalalle. Lisäksi on huhuttu Markus "Mikaelin veli" Granlundin pukevan turkoosinutun ensi kaudella päällensä. Saas nähdä tuleeko tuo huippulupaus lopulta Lahteen, sillä Granlund yhdistettiin vahvasti Jaloseen. No ensi maanantaina ollaan paljon viisaampia pelaajien suhteen. Eiköhän Suikkasen vetämällä Pelicansilla ole vetovoimaa pelaajamarkkinoilla ihan tarpeeksi! Kaikesta hässäkästä huolimatta näkisin Pelicansin selvinneen valmentajakahakasta selvänä voittajana.
Kyllä tästä hyvä tulee!

 

-Pete Salomaa-


Kolumnistin muut kolumnit