Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Isosaari

Ilen hajatelmat
Ilkka Isosaari on 52-vuotias, Liipolassa asuva pitkän linjan lehtimies ja entinen vesipalloilija Lahden Uimaseurassa.
Nykyään hän katselee maailmaa kuntouintitreenien jälkeen eteläisen Lahden maastossa.

Ajatuksia uimatreenien jälkeen, kun mureke on uunissa ja ronkelimpi puoliskokin nukkuu. Voin siis vapaasti puhua politiikasta. Olen ihmetyksellä seurannut median hämmennystä perussuomalaisten noususta. Mitä enemmän siitä vauhkoaa, sen enemmän heidän kannatuksensa nousee. Itse olen kokenut eläessäni neljän eri poliittisen ääripään aiheuttamia traumoja. Vanhaksi elänyt isäni oli loppuun asti vakaumuksellinen natsi, mistä opin vihaamaan kaikkia ääriaineksia. Äärioikeistolaiset ja -vasemmistolaiset ovat samaa totalitaarista kastia, eivät toistensa ääripäitä, vaan sama kohta poliittisen ympyrän persevaossa. Opiskeluaikanani vanhat stalinistit vaikuttivat vielä yliopistomaailmassa. Opiskelijavaalien alla oli ehdokkaita vain kolmelta listalta: stallareilta, revareilta (enemmistökommunistit) ja riippumattomilta. Suosikkina jyränneet stalinistit lupasivat kapakassa tappaa muiden liittoutumien ehdokkaiden rikkaat vanhemmat. 

Sitten tulivat vihreät, helpotus stalinistien ahdistukselle, koska heitä haukuttiin takinkääntäjiksi. Suurimman kannattajakuntansa he ammensivat kuitenkin city-vihreistä taiteilijahenkisistä ihmisistä, joita omat työpaikkojeni toimittajatkin ovat olleet tulvillaan. Heidän vihreytensä loppuu siihen, kun pitää maalla käyttää puuceetä, luonnontuntemus oravaan ja maantieteellinen havainnointikyky Punkajärven Retrettiin. City-vihreän mielestä Kuusamon Ruka on Lappia.
Nyt perussuomalaiset hokevat samanlaisia mantroja kuin Munamiehen Zeitgeist-kultti. Kauniita ajatuksia, mutta täysin toteuttamiskelvottomia. Perussuomalaiset eivät tunne edes Suomen perustuslakia. Heidän pakolaisvihansa perustuu puhtaaseen populismiin. Kuitenkin jo Ruotsin esimerkistä tiedetään, että oman maan kansalaiset eivät suostuisi mistään hinnasta tekemään, mitä siirtolaiset tekevät. Suomalaisetkin nostavat mieluummin työttömyyspäivärahoja kuin siivoaisivat aseman vessoja.

Mitä siis äänestäisi - sillä äänestän kuitenkin. Ei kristillisiä ikinä, koska maailman suurimmat sodat ovat uskonnon aiheuttamia. Keskustaa, joka on oikeistolaisempi puolue kuin Kokoomus, joka on taas samaa jengiä demarien kanssa? Ei kiitos! Elämäntilanteeni takia minun pitäisi äänestää ensimmäistä kertaa kommunisteja. Voisinkin, jos meillä olisi samanlaisia herkästi ajattelevia kansandemokraatteja kuin Suvi-Anne Siimes, Ele Alenius, Aarne Saarinen ja Paavo Aitio aikoinaan. Ruotsia täällä Liipolan Lahdessa taas ei puhu muut kuin minä... Mikä neuvoksi?

 

 


Kolumnistin muut kolumnit