Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sauna- ja pesuhuoneremonttia ammattitaidolla

Jarkko Lehtinen JL-palveluista konttaa omakotitalon pesuhuoneen lattialla. Teon alla on 80-luvulla rakennetun talon sauna- ja pesutilojen täydellinen saneeraus.
Kaikki pannaan uusiksi. Aluksi piti seiniä hieman oikoa, mutta nyt on päästy jo laatoittamaan lattiaa. Tällaisen kokonaisvaltaisen sauna- pesuhuoneremontin aikataulu on yksin tehtynä noin 4-5 viikkoa ja luvatusta aikataulusta pidetään kiinni lupaa mies leikatessaan samalla laattoja leikkurilla.
Pesuhuoneen seinään pannaan isompaa laattaa, joka on Lehtisen mukaan nyt muodissa. Väreistä suositaan edelleen ajattomia värejä kuten valkoinen, musta ja harmaa.
- Räikeisiin väreihin usein kyllästytään nopeammin ja kun talon laittaa myyntiin, ne voivat joskus olla jopa esteenä myynnille tietää Lehtinen.
Lehtinen on ollut rakennusalalla vuodesta 2004 ja yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007.
- Koulutukseltani olen alunperin putki- ja ilmastointiasentaja. Olen erikoistunut pääasiassa sauna- ja pesuhuone remontteihin, mutta jatkossa on mahdollista suorittaa muitakin isompia remonttikokonaisuuksia ja laajennuksia. Minulta löytyy mm. VTT:n myöntämä märkätilojen vedeneristys-sertifikaatti, joka on käytännössä pakko olla, jotta pesuhuoneita pystyy remontoimaan oikealla tavalla. Väärintehty vedeneristys on usein melkoinen aikapommi talolle. Hinnat pystyn räätälöimään kohteen mukaan aika tarkasti jo etukäteen ja hinta pitää myös loppuun asti, jollei asiakas sitten halua jotain extraa kesken remontin lupaa Lehtinen.

lehtinen
Päivä menee kontatessa naureskelee Jarkko Lehtinen ja leikkaa laattoja oikean kokoisiksi leikkurilla

Tällä kertaa Jarkko Lehtisellä on remontissa mukana jo eläkkeellä oleva isänsä Reijo Lehtinen.

- Tulin auttelemaan poikaa, kun tämä remontti on sen verran iso. Itse olen keskittynyt enemmän saunaan, joten Jarkolle jää tuo pesuhuonepuoli kertoo Reijo Lehtinen, joka ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Takana on nimittäin pitkä 40 vuoden ura rakentajana. Mies kertoo rakentaneensa noin 200 saunaa, joten osaamista ja kokemusta ainakin löytyy.
Reijo Lehtisellä on oma näkemys nykyisestä rakennuskulttuurista Suomessa.
- Liika kiire painaa päälle koko ajan rakennustyömailla tänä päivänä. Otetaan työmaalle halvimmat mahdolliset työmiehet, jotka saattavat olla jopa ammattitaidottomia. Tiukat kontrollit puuttuvat työmailta ja hinta on ainoa asia, joka ratkaisee sen kenelle urakka annetaan. Sitten rakennetaan talo hutiloiden ja nopeasti mahdollisimman suuren voiton toivossa. Sen jälkeen näitä taloja joudutaan nopeastikin saneeraamaan, kun homehaitat ynnä muut rakennusvirheet niin vaativat manaa vanhempi Lehtinen rakentamisen nykymenoa.

Isänsä jalanjälkiä seuraava Jarkko Lehtinen kertookin usein kuuntelevansa isän neuvoja rakennusasioissa.
- Kyllä näitä vanhoja partoja kannattaa kuunnella, sillä niin paljon siellä on sitä kokemusta ja tietoa rakentamisesta myöntää Jarkko
Itseään hän kouluttaa kokoajan alan koulutuksissa, jotta viimeisin rakentamisen tieto ja osaaminen olisi jatkuvasti hanskassa.
Jarkon kevät ja kesäkin näyttää työn puolesta hyvältä, sillä varauksia on jo heinäkuussa asti.
- Kovaa hommaahan tämä on, mutta kokonaisuus kyllä palkitsee, kun työn saa valmiiksi motivoi itseään Jarkko Lehtinen.

 

- Petri Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto