Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sauna- ja pesuhuoneremonttia ammattitaidolla

Jarkko Lehtinen JL-palveluista konttaa omakotitalon pesuhuoneen lattialla. Teon alla on 80-luvulla rakennetun talon sauna- ja pesutilojen täydellinen saneeraus.
Kaikki pannaan uusiksi. Aluksi piti seiniä hieman oikoa, mutta nyt on päästy jo laatoittamaan lattiaa. Tällaisen kokonaisvaltaisen sauna- pesuhuoneremontin aikataulu on yksin tehtynä noin 4-5 viikkoa ja luvatusta aikataulusta pidetään kiinni lupaa mies leikatessaan samalla laattoja leikkurilla.
Pesuhuoneen seinään pannaan isompaa laattaa, joka on Lehtisen mukaan nyt muodissa. Väreistä suositaan edelleen ajattomia värejä kuten valkoinen, musta ja harmaa.
- Räikeisiin väreihin usein kyllästytään nopeammin ja kun talon laittaa myyntiin, ne voivat joskus olla jopa esteenä myynnille tietää Lehtinen.
Lehtinen on ollut rakennusalalla vuodesta 2004 ja yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007.
- Koulutukseltani olen alunperin putki- ja ilmastointiasentaja. Olen erikoistunut pääasiassa sauna- ja pesuhuone remontteihin, mutta jatkossa on mahdollista suorittaa muitakin isompia remonttikokonaisuuksia ja laajennuksia. Minulta löytyy mm. VTT:n myöntämä märkätilojen vedeneristys-sertifikaatti, joka on käytännössä pakko olla, jotta pesuhuoneita pystyy remontoimaan oikealla tavalla. Väärintehty vedeneristys on usein melkoinen aikapommi talolle. Hinnat pystyn räätälöimään kohteen mukaan aika tarkasti jo etukäteen ja hinta pitää myös loppuun asti, jollei asiakas sitten halua jotain extraa kesken remontin lupaa Lehtinen.

lehtinen
Päivä menee kontatessa naureskelee Jarkko Lehtinen ja leikkaa laattoja oikean kokoisiksi leikkurilla

Tällä kertaa Jarkko Lehtisellä on remontissa mukana jo eläkkeellä oleva isänsä Reijo Lehtinen.

- Tulin auttelemaan poikaa, kun tämä remontti on sen verran iso. Itse olen keskittynyt enemmän saunaan, joten Jarkolle jää tuo pesuhuonepuoli kertoo Reijo Lehtinen, joka ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Takana on nimittäin pitkä 40 vuoden ura rakentajana. Mies kertoo rakentaneensa noin 200 saunaa, joten osaamista ja kokemusta ainakin löytyy.
Reijo Lehtisellä on oma näkemys nykyisestä rakennuskulttuurista Suomessa.
- Liika kiire painaa päälle koko ajan rakennustyömailla tänä päivänä. Otetaan työmaalle halvimmat mahdolliset työmiehet, jotka saattavat olla jopa ammattitaidottomia. Tiukat kontrollit puuttuvat työmailta ja hinta on ainoa asia, joka ratkaisee sen kenelle urakka annetaan. Sitten rakennetaan talo hutiloiden ja nopeasti mahdollisimman suuren voiton toivossa. Sen jälkeen näitä taloja joudutaan nopeastikin saneeraamaan, kun homehaitat ynnä muut rakennusvirheet niin vaativat manaa vanhempi Lehtinen rakentamisen nykymenoa.

Isänsä jalanjälkiä seuraava Jarkko Lehtinen kertookin usein kuuntelevansa isän neuvoja rakennusasioissa.
- Kyllä näitä vanhoja partoja kannattaa kuunnella, sillä niin paljon siellä on sitä kokemusta ja tietoa rakentamisesta myöntää Jarkko
Itseään hän kouluttaa kokoajan alan koulutuksissa, jotta viimeisin rakentamisen tieto ja osaaminen olisi jatkuvasti hanskassa.
Jarkon kevät ja kesäkin näyttää työn puolesta hyvältä, sillä varauksia on jo heinäkuussa asti.
- Kovaa hommaahan tämä on, mutta kokonaisuus kyllä palkitsee, kun työn saa valmiiksi motivoi itseään Jarkko Lehtinen.

 

- Petri Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto