Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Jussi  MELASTELUA

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

Mukavinta tässä toimittajan työssä on palaute; siis myönteinen! Tuntuu mukavalta, kun tutut kehuvat juttujani ja sanovat, että hyvin kirjoitit tai soittavat ja kertovat epäkohdista, virkamiesten laiminlyönneistä ja rakenteellisesta korruptioista. Ikävintä taas on se, että Lahden kaupungin johto ei tee mitään kirjoittamieni asioiden korjaamiseksi, vaikka pystyisin esittämään laiminlyönneistä selkeää faktaa ja osoittamaan, että lahtelaiset veronmaksajat ovat kärsineet miljoonien menetyksiä rakennuskohteiden valvonnan laiminlyöntien takia.

Uskomattominta on se, että tämän toiminnan annetaan jatkua vuodesta toiseen siksi, että kukaan ei ota asioista selvää. Selvistä vastuuasioista vaietaan niin visusti ja totaalisesti vain siksi, ettei myönnetä sitä, että kaikki johtuu yksinkertaisesti rakennusvalvonnan kompetenssin puutteesta, johdon salaamishalusta ja Lahden kaupungin johdon halusta kitkeä tai mitenkään puuttua tähän rikolliseen toimintaan. Kun joku yrittää siihen puuttua, häntä uhkaillaan ja hänet vaiennetaan aidon mafian tyyliin omertan lailla.

Kaksi vuotta olen kirjoittanut tästä kaikkiin Lahdessa oleviin sanomalehtiin ja tuskaillut asiantilaa, mutta mikään ei ole muuttunut tai mitään ei ole tapahtunut, vaikka Lahden tarkastuslautakuntakin on yrittänyt omalta osaltaan puuttua valvonnan ongelmiin. Mitkään huomautukset tai oikeuskanslerin huomautukset eivät vaikuta tilakeskuksen luupäihin millään tavalla. He noudattavat sitä hyvää tsaarin aikaista ohjetta, että ellei virkamies tee mitään, hän ei tee virkavirhettäkään! Kyllä kansa maksaa!

Epäilen suuresti, että Lahden tilakeskuksen johtaja vastaavine päällikköineen ovat pätemättömyydellään aiheuttaneet Lahden kaupungille miljoonien vahingot siksi, etteivät ole huolehtineet tilaajan rakennuttamisvastuusta, vaan ovat hyväksyneet sellaisia laskuja töistä, joita ei ole tehty asianmukaisesti tai on valvottu huonosti tai ollenkaan. Päättäjille tiedoksi Suomen laki ei kiellä epäilemistä! Toiseksi " melastelua" on pakina!

Erityisen pettynyt olen Lahden kaupunginvaltuutettujen ymmärrykseen ja kiinnostukseen näitä yhteisistä rahoista, joita vuosien ajan on kylvetty huitsin Nevadaan ja aiheutettu veronmaksajille sellaisia kustannuksia, joilta olisi voitu välttyä asianmukaisella rakennusvalvonnalla ja sisäisillä tarkastuksilla.

Kaikkein hurjinta asiassa on se, että mitä enemmän näitä Tilakeskuksen asioita rakennuttamisvastuista pöyhii, sitä enemmän se alkaa haista! Tutkivalla journalismilla ei Lahdessa ole ollut jalansijaa, koska Lahdessa vaikeneminen on ollut tabu ja tietoja on piilotettu niin taitavasti, että lasten flunssasta ja leikkikenttien tarpeellisuuksista kirjoittavista lahtelaisista rivitoimittajista ei yksinkertaisesti ole löytämään ja käsittelemään näitä asioita. Toisaalta myös monesti toimituksen johto ei uskalla tarkistettujakaan tietoja julkaista!

Pakko yrittää nyt kuitenkin poliisille tehdyn tutkintapyynnön avulla yrittää selvitellä, miksi kustannukset ovat karanneet ja homekouluja on rakennettu Lahdessa ilman suunnitelmia " mutu"-tuntumalla! Vapaa tiedonvälitys on demokratian paras kulmakivi!

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit