Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Jussi  MELASTELUA


Suomi on paska! Vai onko sittenkään?

Otsikon kirjan kirjoittanut Heikki Pursiainen on entisen punapapin Terho Pursiaisen poika, joka on vinksahtanut aivan äärioikealle SKDL:n perintöä vaalivasta isästään ja julistaa nyt uusoikeistolaista agendaansa kaikille suomalaisille estotta. Hän haistattaa presidentti Niinistölle sananmukaisesti pitkät paskat ja nimeää itsensä ylimmäksi tiedon valtiaaksi juuri sillä pätevyydellä, jonka vain täydellinen narsismi ja itsetehostus voi antaa! Hän heiluu kukkona tunkiolla ja esittelee ideoitaan tai siis muiden ideoita joka kinkereissä ja blogeissa. Hän muistuttaa elävästi Pohjois- Korean Kimiä ja entisen Romanian diktaattoria Ceausescua eli Balkanin järjen jättiläistä, joka toisin uskoi kommunismiin ja salaiseen Secutiakseen enemmän.

Tämä ajatushautomo Liberan johtaja on kuplien kupla! "Vasemmisto hukkasi älyn, oikeisto on kuohittu, keskusta muistuttaa kulttia" Jos tällä argumentoinnilla Suomessa pärjää, tämä "Järjen Valo" on oikeassa paikassa, sillä missään muualla häntä ei päästettäisi ihmisten ilmoille filosofiansa vakuuttelemaan. Mutta pakkohan tällekin pellelle on yrittää vastata, vaikka se meneekin ohi pahasti hänen älyllisen kapasiteettinsa!

Meillä on Suomessa moni asia häkellyttävän hyvin verrattuna Heikki-pojan ihannevaltioon USA:n Trumplandiaan! Suomessa on perheen yhteisiä vuosilomia, perhevapaita ja maksutonta koulutusta.Meillä on lakisääteinen sosiaalivakuutusjärjestelmä, joka rahoitetaan työnteosta ja siihen perustuvilla maksuilla. Me emme maksa päivähoidosta hunajaa ja julkinen loistava sairaanhoitojärjestelmämme pitää meidät kaikki varsin tasa-arvoisina millä mittapuulla tahansa tätä verrataan. Meillä on toki verot ja sosiaalimaksut korkeita, mutta elämän kaaremme ei sisälly niin paljon riskejä, kun tätä pohjoismaista ulottuvuutta rinnastetaan moniin muihin maihin!

Ongelmamme on se, että järjestelmämme on kallis ja vaatii varsin korkeaa työllisyyttä kantaakseen kaikkien yhteisön jäsenten "huolet ja murheet" läpi elämän. Pursiainen hyväksyy keinottelun ja riiston osana sosiaalidarwinismiaan, mutta useimmat suomalaiset eivät tätä hyväksy, sillä he näkevät elämän kunnioittamisen paljon laajemmin. Monet ovat mukana vammaisille tarkoitettujen tukien edistämisessä ja heille itse "hyvä elämä" on itseisarvo jo sinänsä.

Työpaikkaa on Suomessa helpompi vaihtaa Suomessa kuin USA:ssa, sillä siellä yksityiset vakuutukset ovat kohtuuttomat kalliita nimenomaan perheille, joilla ei ole työnantajan ostamaa vakuutusta ja suojaa koko perheelle. Me itse viime kädessä Suomessa, ojennammeko kätemme täysin vapaalle markkinataloudelle ja Chicagon koulukunnan rippi-isän opeille, että osakkeenomistajan etu on kaikkien etu! Ei ole! MOT!

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit