Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Ettei ketään jätetä yksin

Olin viime viikolla Renkomäen ekaluokkalaisten kanssa Upilassa. Vietimme siellä mukavan retkipäivän yhdessä touhuten ja toisiimme tutustuen. Kisailun ja leikin ohessa mietimme myös toiveita ja unelmia koulutielle.

Toiveita oli koululaisilla monia: enemmän välitunteja, vähemmän läksyjä, uusien asioiden oppimista, herkkuruokia ja pelipäiviä. Lähes jokaisessa ryhmässä yhtenä toiveena oli myös hyvä yhteishenki ja se, ettei ketään jätetä yksin.

Koulutie on pitkä ja siihen liittyy monia uusia asioita. Opitaan lukemaan ja laskemaan, luistelemaan ja piirtämään. Mutta opitaan myös monia muita tärkeitä asioita elämää varten: olemaan porukassa, kuuntelemaan toisia ja toimimaan yhdessä. Ja kaikkein tärkein asia on juuri se, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin. Että jokaiselle löytyisi oma paikka ja koulussa olisi turvallista ja hyvä olla.

Raamatusta löytyy yksi ohje, joka opitaan myös koulussa: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." (Matt. 7:12). Tämä kultainen sääntö koskee meitä kaikkia. Ja tähän Jeesus meitä kutsuu: olemaan toisiamme kohtaan lempeitä, ottamaan mukaan porukkaan ja huolehtimaan siitä, ettei ketään jätetä yksin. Tähän saamme pyytää viisautta virren 509 sanoin:

"Herra, elämääni,
valvo, etten harhaan,
vaeltaisi täällä,
ohi ihmisten."

PH
Pauliina Hatakka
Seurakuntapastori

 


Kolumnistin muut kolumnit