Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Saksala-Liipola
Liipola-Saksala-Mölkkyottelu oli tasaväkisempi kuin koskaan. Vasta viides erä ratkaisi kiertopalkinnon voittajan, Saksalassa se nyt kovan kisan jälkeen pysyy. Liipolan joukkueessa pelasivat Jouni, Heikki ja Tuomo, Saksalan joukkueessa taas Mara, Anja ja Veikko.

Saksalan syystapahtuma onnistui hyvin

Sunnuntaina 27.8. Saksalassa järjestettiin perinteeksi muodostunut syystapahtuma. Pilvinen sää kirkastui vähitellen aurinkoiseksi, joten leikkikentälle kokoontui runsaasti alueen asukkaita - niin lapsiperheitä kuin varttuneempia ihmisiä. Saksala-Seura tarjosi osallistujille mehua, kahvia ja teetä sekä erilaisia leivonnaisia ja makeisia maksutta. Mehua meni noin 10 litraa, kahviakin noin 40 kupillista. Tertun grillaamat makkarat maistuivat myös hyvin - ja arvat kävivät kaupaksi. Ainoa kirpputorimyyjäkin sai kaupaksi ainakin jonkun kauniista matoistaan.

Saksalassa on pelattu läpi kesän taas mölkkyä aina maanantai-iltaisin. Vaikutti siltä, että myös Liipolan Lähiöseuran "pojat" olivat harjoitelleet kovasti. Mölkkyturnaus oli nimittäin tasaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Neljän pelin jälkeen molemmat joukkueet olivat voittaneet kahdesti - myös pisteet menivät tasan eli molemmat joukkueet olivat saaneet siihen mennessä 182 pistettä! Viides erä oli myös tasainen, mutta lopulta Saksalan joukkue (Mara, Anja, Veikko) saavuttivat ensin 50 pistettä, Liipolan joukkue (Jouni, Heikki, Tuomo) jäivät 42 pisteeseen - joten kiertopalkintona ollut pokaali jäi Saksalaan. Jännittävää kilpailua seurasi aidan takana joukko kiinnostuneita mölkyn harrastajia. Tällaista on kyllä ilo seurata! Kiitos vierailijoille ja tervetuloa taas ensi vuonna!

Saksalan syystapahtuma
Tapahtuma keräsi kaiken ikäisiä osallistujia

Mölkkyä ja petanquea oli mahdollisuus kokeilla myös omalla porukalla. Tilaisuuteen tarttuivatkin muutamat tapahtuman aikana. Esimerkiksi pieni tyttöporukka opetteli vuosi sitten aikuisen kanssa pelin. Nyt samat tytöt osasivatkin pelata jo hyvin keskenään.

Saksalassa muuten jatketaan maanantaisin mölkyn pelaamista vielä syyskuun puolella, jos sää pysyy suosiollisena. Viime viikkoina meillä on ollut useita rollaattorin kanssa liikkuvia ikäihmisiä pelaamassa. On ollut hauska katsella, kun yli 90-vuotiaskin voi "päihittää" nuoremmat mennen tullen näissä omissa yksilökisoissa. Laji on siitä hyvä, että se sopii monen ikäiselle ja -kuntoiselle, kun on vain rohkeutta tulla kokeilemaan.

Sunnuntain tapahtuma onnistui osittain hyvän sään ja runsaan osallistujamäärän ansiosta. Pieni koleus ei haittaa, kun sade ei ole pilaamassa yhteistä ulkoiluhetkeä. Puheenjohtajan haave tällaisista kaiken ikäisten yhteistapahtumista toteutui tällä kertaa hyvin. Näitä jatketaan mieluusti, kun sopiva määrä tapahtumien järjestäjiä ilmoittautuu vain mukaan. Ideoita otetaan vastaan ja toteutetaan mahdollisuuksien puitteissa. Hyvää syksyä, kaiken ikäiset asukkaat!

Vuokko Kautto


Ajankohtaista -arkisto