Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Rauha teille

Vietin viime viikonlopun Haminassa, jossa järjestettiin kansainvälinen nuorten Taizé-tapahtuma. Osallistujia tapahtumassa oli n. 350 henkilöä. Osa nuorista ja nuorista aikuisista oli saapunut eri puolilta Eurooppaa. Kokoontuminen olikin hieno mahdollisuus harjaannuttaa englanninkielen taitoja. Tapahtuma oli osa Suomi 100-juhlavuotta.

Taizé-päivien teemana oli Rauha teille. Taizé-yhteisö pyrkii edistämään luottamusta, rauhaa ja solidaarisuutta ihmisten sekä yhteisöjen kesken. Joka vuosi Taizé-yhteisössä, joka sijaitsee pienessä kylässä Ranskan maaseudulla, vierailee kymmeniä tuhansia nuoria ympäri maailmaa. Nuoret voivat jakaa omasta elämästään ja ymmärtää, minkälaisista on asua toisessa kulttuurissa.

Haminan historia ja Taizé-yhteisön sanoma solidaarisuudesta yhdistyivät mielenkiintoisesti toisiinsa. Osa tapahtuman tilaisuuksista järjestettiin kaupungin historiallisten puolustusvallien sisällä. Sanomaa rauhasta ja sovinnosta kuultiin siis paikassa, jota miehet asein ja tykein olivat puolustaneet. Suojavallit toimivat tällä kertaa rukouksen tyyssijana. Hamina on tunnettu myös joka toinen vuosi järjestettävästä kansainvälisestä sotilasmusiikkifestivaalista Hamina Tattoosta. Tuossa tapahtumassa eri maiden armeijat kohtaavat rauhanomaisissa merkeissä, aseina toimivat ainoastaan soittimet.

Rauha on meille kristityille äärimmäisen tärkeä asia. Kristuksen lupaama rauha kutsuu meitä rakentamaan rauhaa yhteisessä maailmassa mutta myös kokemaan sydämen rauhaa, jonka vain usko ja luottamus Jumalaan voi antaa. Maailman melskeidenkin keskellä voi siis olla luottavaisin mielin. Jokainen voi yhdessä rukoilla rauhaa, mutta myös toimia ja edesauttaa sen syntymistä.

Asukoon sydämissänne enkelien viestimä rauha "Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita Hän rakastaa".

Ville Hakulinen
Seurakuntapastori ​

 


Kolumnistin muut kolumnit