Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Jussi  MELASTELUA

Tässä säästökuurit valtiolle ja konkurssi-Lahdelle

Sote-uudistus maksaa meille suomalaisille maltaita, kukaan ei tiedä lopullista summaa, onko se miljardi euroa vai enemmän? Varmaa on, että tämä uudistus tulee nielemään rahaa todella paljon eikä aivan varmasti vielä takaa suomalaisille parempaa ja tasapuolisempaa terveyden hoitoa.
Suomen jako maakuntiin ja maakuntauudistus samalla koettelee valtion pussia. Kaikki tämä huseeraaminen voitaisiin välttää, jos Kela korvauksia nostettaisiin 40 prosenttiin. Tällöin asiakas voisi hyvin perustein valita joko yksityisen puolen tai perinteisen sairaanhoidon välillä. Jonot vähenisivät eikä raskasta maakuntahallintoa enää jäisi kaipaamaan enää kukaan! Kaiken lisäksi järjestelmä säätelisi itseään.

Valtion hölmöimpiä hankkeita on maksaa yritystukia suunnilleen miljardin. Nämä kohdistuvat erittäin väärin ja vääristävät kilpailua suuresti eikä niitä tarvitsisi antaa lainkaan, koska koko yrityselämä perustuu kilpailulle. Viime vuonna eniten yritystukia saivat Tuuliwatti (25,8 miljoonaa euroa), Tallinik Silja (14,2), Viking Line(24,8),Nokia(10,3), Fortum (9,8), Neste Shipping (6,5) ja Rajakiiri (5,8). Jokainen voi listasta todeta, että esim. Nokialle ja Fortumille näiden tukien jakaminen on sulaa hulluutta. Mitä valtion tukea tarvitsee viihdematkailu? Tyhmyyttä konsanaan.

Suomi antaa kehitystyötukea yli 1100 miljoonaa euroa! Tämä voitaisiin poistaa välittömästi sillä suurin osa siitä rahasta menee näiden autettavien valtioiden sisäiseen korruptioon. Wahlroosin blogeissa ja tv-ohjelma MOT:ssa näitä asioita on pohdittu ja havaittu, miten automaattinen raha suorastaan haittaa näiden maiden kehitystä. Kaivoja voidaan kaivaa ja neuvoa, kuinka uudella ongella kalastetaan, mutta muuten tällaiset tuet ovat kuin Kankkulan kaivoon rahan heittäminen.

Jo näillä toimilla, olisin auttanut Suomen valtiotavähentämään menojaan kolme miljardia euroa. Tästä minut voitaisiin palkita Suomen ritarikunnan papukaijamerkillä kultaisten lehvien kanssa.

Lahdessa jaetaan rahaa kahmalokaupalla tyhmään korjaamisrakentamiseen, koska lahtelaiset eivät osaa huolehtia tilaajina työn laadun tarkastamista ja antavat käsien välistä mennä hometyöt kuin Jepulis Benjami paskan tunkiolle.

Lahti on käyttänyt konsulttipalkkioihin rahaa uskomattomat määrät, koska Tilakeskuksen ja muiden omien instanssien kompetenssi ei riitä oman tuotannon tekemiseen, vaikka ohjeet tästä löytyvätkin Lahden omista papereista. Useimmat Lahden uudet investoinnit, kuten toriparkki, matkakeskus ja monet muut eivät ole toimineet parhaalla mahdollisella tavalla.

Johdannaislainoja tehneet virkamiehet eivät ole joutuneet minkäänlaisen kritiikin kohteiksi, vaikka ovat aiheuttaneet Lahdelle 40 miljoonan euron tappiot!
"Lahen antaa mennä" mennä politiikka jatkuu, koska täältä puuttuu aitoa johtamista ja vastuun ottamista.
Que vadis? Minne menet Lahti?

Juhani Melanen


Kolumnistin muut kolumnit