Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Lähde
Lahti Aqua aloittaa pohjavedenpumppauksen Launeen vedenottamolla syksyllä. Siellä on tehty jo 10 vuoden ajan suojapumppauksia, mutta tuotantokäyttö alkaa syksyllä pitkän tauon jälkeen.

Syksyllä saadaan taas raikasta Launeen lähteen vettä

- Launeen vedenottamolle on rakennettu kaksi 50 metriä syvää pohjavesikaivoa saneerausprojektin yhteydessä. Vanhat matalat rengaskaivot on korvattu uusilla tämän päivän vaatimustason mukaisesti, Lahti Aqua Oy:n toimitusjohtaja Martti Lipponen kertoo.

Lahden vanhin vedenottamo otettiin koekäyttöön vuosi sitten.
- Vuoden ajan olemme seuranneet prosessin etenemistä ja tehneet jonkin verran myös muutoksia siihen.

Pohjaveden puhdistusprosessi on rakennettu toimitusjohtajan mukaan viimeisen päälle laadukkaasti.
- Aktiivihiilisuodatuksella vedenkäsittelyn yhteydessä poistetaan kaikki pienetkin haitta-aineet vedestä. Samanlaiset puhdistusmenetelmät on käytössä myös kaikilla muilla Lahden alueen vedenottamoilla.

Pohjaveden syöttöpisteet ovat myös uudessa paikassa.
- Kun kaikki vesijohtoverkostoon tehdyt toimenpiteet ovat valmiina, niin käynnistämme Launeen vedenottamon uudelleen lomien jälkeen syksyllä.

Viidennes Lahden vedentarpeesta

- Launeelta voi pumpata pohjavettä vuorokaudessa 4500 kuutiota ja tämän määrän voi tuplata poikkeusolosuhteissa 9000 kuutioon.

Lahdessa vedenottotarve on 20000 kuutiota vuorokaudessa ja Launeen vedenottamo tuottaa siitä syksyllä viidenneksen.
- Olemme osallistuneet kehätien suunnittelu- ja tutkimustyöhän. Tien sijainti ei häiritse vedentuotantoamme. Kehätie sijaitsee pohjaveden valuma-alueen ulkopuolella.

Vedenottamon käyttöönotto on ollut merkittävä projekti.
- Olemme sijoittaneet vanhaan vedenottamoon koko vedenkäsittelyprosessin. Vanha rakennus oli haastava kohde, mutta lopputulos on hyvä.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto