Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Salattu, mutta lähellä

Helluntain jälkeinen aika alkaa Pyhän kolminaisuuden päivällä. Jeesuksen elämänvaiheet on nyt käyty kirkkovuodessa läpi syntymästä kuolemaan, haudasta nousemiseen ja taivaaseen astumiseen asti. Pyhä Henki on annettu ihmisten oppaaksi. Nyt on aika koota kaikki yhteen.
Kolminaisuudessa ytimenä on se, että meillä on yksi Jumala, joka lähestyy meitä kolmen persoonan kautta Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

Tämä oppi on kaunis ja ehjä, mutta samalla vaikea, käsittämätönkin. Rippikoulussa koitan avata vaikeaa asiaa vaikka niin, että vesi H2O voi olla höyryä, nestettä tai kiinteää jäätä, mutta silti se on koko ajan samaa ainetta eli vettä. Jumalakin on samalla Luoja ja Taivaallinen isä. Mutta hän on erityisesti ilmestynyt meille Pojassaan Jeesuksessa. Jeesus on historiallinen henkilö, hänen sanansa ja tekonsa löytyvät Raamatusta - Jeesus on kolminaisuuden persoonista ehkä helpoin ymmärtää. Kolmantena tulee Pyhä Henki. Hengen kautta Jumala nyt toimii maailmassa.

Vaikka opiskelisimme päämme puhki, emme voisi oppien kautta tajuta Jumalaa. Hänen kuuluukin olla meidän yläpuolellamme, kaikkivaltiaana, äärettömänä, salattuna. Hän ei olisi tosi Jumala, jos pystyisin vangitsemaan hänet hyppysiini.
Mutta Jumala tulee myös lähelle. Hän on Isi, jota voimme rukoilla. Hän välittää jokaisesta luodustaan. Jumalan suurin rakkaus näkyy siinä, että Jumala tahtoi tehdä kaikkensa pelastaakseen ihmiset. Jumala antoi ainoa Poikansa meidän syntiemme sovittajaksi. Ristinkuolemassa Pyhä Jumala osoittaa, että olemme hänelle näin suuren uhrauksen arvoisia. Hän tulee lähelle ja sanoo: kaikki on täytetty, ota vastaan armo ja rauha!

RS
Riitta Särkiö

 


Kolumnistin muut kolumnit