Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Oppaaksi matkalle

Yksi inhottavimmista ja ahdistavimmista tilanteista on, kun on eksyksissä ja pelkää myöhästyvänsä jostain sovitusta ajasta ja paikasta. Siinä hetkessä olo on yleensä tuskan hikinen ja nolo. Tämä tilanne onneksi yleensä laukeaa siinä hetkessä, kun oikean paikan löytää ja voi huokaista, että ei tässä kuinkaan käynyt.

Joskus kuitenkin elämässä voi tuntea olevansa eksyksissä, vailla suuntaa. Näitä tunteita saattaa aiheuttaa erilaiset elämän tilanteet esimerkiksi työttömyys, pulma siitä mitä lähteä opiskelemaan, sairastuminen, ero ja niin edelleen.

Me emme kuitenkaan koskaan ole täysin yksin, täysin eksyksissä, vaikka meistä siltä saattaisi tuntua. Saatamme vain tuntea olevamme umpikujassa, mutta meille on luvattu että emme koskaan ole yksin. Kolmiyhteinen Jumala on varmistanut, että me emme koskaan jää yksin.

Ensimmäisenä helluntaina Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen, Jeesus vuodatti Pyhän Hengen maailmaan. Pyhä Henki on meidän oppaamme, tukemme ja turvamme jokaisessa hetkessä. Isä ja Poika ovat kanssamme Pyhän Hengen kautta, koko ajan. Me ihmiset vaan emme aina muista tai huomaa sitä elämän kiireissä ja arjessa. Saatamme vaipua epätoivoon, kun koemme jäävämme yksin kulkemaan tiettömälle tielle. Niissä tilanteissa me emme vai kykene tai muista sitä, että meidän rinnallamme kulkee auttaja.

Pyhällä Hengellä on monta tehtävää, Hän synnyttää meissä uskoa, lohduttaa ja pelastaa. Pyhä Henki on myös antanut meille jokaiselle omia vahvuuksia ja lahjoja. Hän on siis kanssamme aina ja kaikkialla. Niinä hetkinä kuin oikein mielemme on umpikujassa voimmekin laittaa kädet ristiin ja rukoilla, että Henki valaisisi jälleen tietämme ja luottaa siihen, että sen Hän myös tekee.
Siunattua helluntaita kaikille!

AK
Anna Kuru
Launeen srk

 


Kolumnistin muut kolumnit