Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Oppaaksi matkalle

Yksi inhottavimmista ja ahdistavimmista tilanteista on, kun on eksyksissä ja pelkää myöhästyvänsä jostain sovitusta ajasta ja paikasta. Siinä hetkessä olo on yleensä tuskan hikinen ja nolo. Tämä tilanne onneksi yleensä laukeaa siinä hetkessä, kun oikean paikan löytää ja voi huokaista, että ei tässä kuinkaan käynyt.

Joskus kuitenkin elämässä voi tuntea olevansa eksyksissä, vailla suuntaa. Näitä tunteita saattaa aiheuttaa erilaiset elämän tilanteet esimerkiksi työttömyys, pulma siitä mitä lähteä opiskelemaan, sairastuminen, ero ja niin edelleen.

Me emme kuitenkaan koskaan ole täysin yksin, täysin eksyksissä, vaikka meistä siltä saattaisi tuntua. Saatamme vain tuntea olevamme umpikujassa, mutta meille on luvattu että emme koskaan ole yksin. Kolmiyhteinen Jumala on varmistanut, että me emme koskaan jää yksin.

Ensimmäisenä helluntaina Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen, Jeesus vuodatti Pyhän Hengen maailmaan. Pyhä Henki on meidän oppaamme, tukemme ja turvamme jokaisessa hetkessä. Isä ja Poika ovat kanssamme Pyhän Hengen kautta, koko ajan. Me ihmiset vaan emme aina muista tai huomaa sitä elämän kiireissä ja arjessa. Saatamme vaipua epätoivoon, kun koemme jäävämme yksin kulkemaan tiettömälle tielle. Niissä tilanteissa me emme vai kykene tai muista sitä, että meidän rinnallamme kulkee auttaja.

Pyhällä Hengellä on monta tehtävää, Hän synnyttää meissä uskoa, lohduttaa ja pelastaa. Pyhä Henki on myös antanut meille jokaiselle omia vahvuuksia ja lahjoja. Hän on siis kanssamme aina ja kaikkialla. Niinä hetkinä kuin oikein mielemme on umpikujassa voimmekin laittaa kädet ristiin ja rukoilla, että Henki valaisisi jälleen tietämme ja luottaa siihen, että sen Hän myös tekee.
Siunattua helluntaita kaikille!

AK
Anna Kuru
Launeen srk

 


Kolumnistin muut kolumnit