Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


ile  ILEN HAJATELMAT
 

Merkillisiä merkkipäiviä

Meillä ja maailmalla vietetään kieli poskella keksittyjä merkkipäiviä, joiden juhlistamisessa ei ole välttämättä päätä eikä häntää. Joillakin päivillä on jopa kaksi tai kolme erilaista teemaa. Asia tuli hieman epäkorrektilla tavalla ilmi, kun kuntavaalien alla kokoomuksen listoilta Turun kaupunginvaltuustoon pyrkinyt kiinteistövälittäjä ja tv-julkkis Jethro Rostedt toivotti parille vasemmistoliiton aktiiville hyvää suihinottopäivää.

Keräsin tällä kertaa juttuuni lehtemme tuoreen numeron ilmestymisajankohtaan osuvat tärpit. Kukin voi itse tykönään miettiä, ovatko teemat juhlan arvoisia. Yritin myös pohtia omakohtaista suhdettani kyseisiin aiheisiin.

Perjantai 2.6. Lähde töistä kotiin etuajassa -päivä

Olen aina kannattanut tätä ajatusta ja harrastanut sitä jokaisessa työpaikassani. Freelancerina olon ja vakituisen työsuhteen välillä huomasin nopeasti sen eron, että yksikseen töitä tehdessä aikaa ei tuhraannu turhanpäiväisiin kahvitaukoihin ja juoruiluhetkiin. Nobelin kirjallisuuspalkinnon kestoehdokas, Graham Greene paljasti kerran toimittajille tehokkuutensa salaisuuden: "Pyrin kirjoittamaan päivän tekstin ennen ensimmäistä ryyppyäni."

Lauantai 3.6. Chimborazo-päivä

Mikä ihme on Chimborazo? Ai, maakunta Ecuadorissa ja saman maan korkein vuori. Aina kunnioituksen arvoinen!

Lauantai 3.6. Piirtämisen päivä

Tämän voi liittää myös perjantaihin, jos et pääse lähtemään töistä etuajassa.

Lauantai 3.6. Toiston päivä

Ei mitenkään ihmeellinen valinta teemaksi. Mene lauantai-iltana lähikapakkaasi kuuntelemaan kavereidesi henkeviä juttuja, moneen kertaan toistettuna. Ajankohtainen siltä osin myös maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja sunnuntaina.

Sunnuntai 4.6. Halaa kissaasi -päivä

Pirun hyvä idea! Kissa tosin päättää, kuka halaa ketä vai halaako ollenkaan.

Sunnuntai 4.6. Räätälien päivä

Ikävä kyllä kuihtuva ammattikunta. Räätäli tuskin tekee töitä sunnuntaisin, joten hyvä juttu hänelle, että voi juhlia pitämättä rokulipäivää.

Maanantai 5.6. Kuumailmapallojen päivä

Hyvä ystäväni Hämeenlinnassa innostui vanhoilla päivillään tästä harrastuksesta. Olen aika varma siitä, missä hän viettää juhlapäivää.

Maanantai 5.6. Luojan kiitos, että on maanantai -päivä

Tämä on paha. Paitsi tiedän, että lukuisat ihmiset kärsivät niin sanotusta sunnuntaimasennuksesta. Maanantain työpäivä tuo heille viimein helpotuksen, ja yön valvoneita kohtalotovereita riittää ympärillä, jos ei pilvin pimein, niin ainakin jonkin verran.

Tiistai 6.6. Jojo-päivä

Niille, joilla maanantai ei mennyt putkeen, tämä tarkoittaa jojon ostamista. Ei sitä toista vaihtoehtoa.

Keskiviikko 7.6. Juoksemispäivä

En tiedä, juostaanko koulussa enää Cooperin testiä. Nykynuorisolle on ainakin kehitelty oma, modernimpi versio siitä: pitäisi olla 12 minuuttia räpläämättä kännykkää.

Keskiviikko 7.6. Suklaajäätelön päivä

Tiedän oikeasti ihmisen Nastolassa, joka ei voi sietää suklaajäätelöä! Hänelle on onneksi kaksi vaihtoehtoista teemaa tälle päivälle.

Keskiviikko 7.6. Videonauhureiden päivä

En ole tähän päivään mennessä oppinut ajastamaan kyseistä vehjettä. Enkä aio opetella jatkossakaan, vaan syön mieluummin suklaajäätelöä. Pojan kanssa teimme aikanaan sopimuksen, kun hän oli viisivuotias. Minä opetin hänelle kengännauhojen solmimisen, ja hän hoitaa kaikki elektroniikkaan liittyvät hommat.

Torstai 8.6. Hymy huuleen -päivä

Joo - naurattaa jo valmiiksi... Tuli mieleen Hymy pyllyyn -tv-sarja.

Torstai 8.6. Parhaiden ystävien päivä

Terveisiä vaan pojalle! Toivottavasti hymysi ei hyydy heinäkuussa, kun lähdet Vekaranjärvelle armeijaan!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit