Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


ile  ILEN HAJATELMAT
 

Merkillisiä merkkipäiviä

Meillä ja maailmalla vietetään kieli poskella keksittyjä merkkipäiviä, joiden juhlistamisessa ei ole välttämättä päätä eikä häntää. Joillakin päivillä on jopa kaksi tai kolme erilaista teemaa. Asia tuli hieman epäkorrektilla tavalla ilmi, kun kuntavaalien alla kokoomuksen listoilta Turun kaupunginvaltuustoon pyrkinyt kiinteistövälittäjä ja tv-julkkis Jethro Rostedt toivotti parille vasemmistoliiton aktiiville hyvää suihinottopäivää.

Keräsin tällä kertaa juttuuni lehtemme tuoreen numeron ilmestymisajankohtaan osuvat tärpit. Kukin voi itse tykönään miettiä, ovatko teemat juhlan arvoisia. Yritin myös pohtia omakohtaista suhdettani kyseisiin aiheisiin.

Perjantai 2.6. Lähde töistä kotiin etuajassa -päivä

Olen aina kannattanut tätä ajatusta ja harrastanut sitä jokaisessa työpaikassani. Freelancerina olon ja vakituisen työsuhteen välillä huomasin nopeasti sen eron, että yksikseen töitä tehdessä aikaa ei tuhraannu turhanpäiväisiin kahvitaukoihin ja juoruiluhetkiin. Nobelin kirjallisuuspalkinnon kestoehdokas, Graham Greene paljasti kerran toimittajille tehokkuutensa salaisuuden: "Pyrin kirjoittamaan päivän tekstin ennen ensimmäistä ryyppyäni."

Lauantai 3.6. Chimborazo-päivä

Mikä ihme on Chimborazo? Ai, maakunta Ecuadorissa ja saman maan korkein vuori. Aina kunnioituksen arvoinen!

Lauantai 3.6. Piirtämisen päivä

Tämän voi liittää myös perjantaihin, jos et pääse lähtemään töistä etuajassa.

Lauantai 3.6. Toiston päivä

Ei mitenkään ihmeellinen valinta teemaksi. Mene lauantai-iltana lähikapakkaasi kuuntelemaan kavereidesi henkeviä juttuja, moneen kertaan toistettuna. Ajankohtainen siltä osin myös maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja sunnuntaina.

Sunnuntai 4.6. Halaa kissaasi -päivä

Pirun hyvä idea! Kissa tosin päättää, kuka halaa ketä vai halaako ollenkaan.

Sunnuntai 4.6. Räätälien päivä

Ikävä kyllä kuihtuva ammattikunta. Räätäli tuskin tekee töitä sunnuntaisin, joten hyvä juttu hänelle, että voi juhlia pitämättä rokulipäivää.

Maanantai 5.6. Kuumailmapallojen päivä

Hyvä ystäväni Hämeenlinnassa innostui vanhoilla päivillään tästä harrastuksesta. Olen aika varma siitä, missä hän viettää juhlapäivää.

Maanantai 5.6. Luojan kiitos, että on maanantai -päivä

Tämä on paha. Paitsi tiedän, että lukuisat ihmiset kärsivät niin sanotusta sunnuntaimasennuksesta. Maanantain työpäivä tuo heille viimein helpotuksen, ja yön valvoneita kohtalotovereita riittää ympärillä, jos ei pilvin pimein, niin ainakin jonkin verran.

Tiistai 6.6. Jojo-päivä

Niille, joilla maanantai ei mennyt putkeen, tämä tarkoittaa jojon ostamista. Ei sitä toista vaihtoehtoa.

Keskiviikko 7.6. Juoksemispäivä

En tiedä, juostaanko koulussa enää Cooperin testiä. Nykynuorisolle on ainakin kehitelty oma, modernimpi versio siitä: pitäisi olla 12 minuuttia räpläämättä kännykkää.

Keskiviikko 7.6. Suklaajäätelön päivä

Tiedän oikeasti ihmisen Nastolassa, joka ei voi sietää suklaajäätelöä! Hänelle on onneksi kaksi vaihtoehtoista teemaa tälle päivälle.

Keskiviikko 7.6. Videonauhureiden päivä

En ole tähän päivään mennessä oppinut ajastamaan kyseistä vehjettä. Enkä aio opetella jatkossakaan, vaan syön mieluummin suklaajäätelöä. Pojan kanssa teimme aikanaan sopimuksen, kun hän oli viisivuotias. Minä opetin hänelle kengännauhojen solmimisen, ja hän hoitaa kaikki elektroniikkaan liittyvät hommat.

Torstai 8.6. Hymy huuleen -päivä

Joo - naurattaa jo valmiiksi... Tuli mieleen Hymy pyllyyn -tv-sarja.

Torstai 8.6. Parhaiden ystävien päivä

Terveisiä vaan pojalle! Toivottavasti hymysi ei hyydy heinäkuussa, kun lähdet Vekaranjärvelle armeijaan!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit