Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Historiikki
Eläköön Anttilanmäki-historian uunituoretta kirjaa ihailemassa vas Jari Helminen,  toimittaja Merja Åkerlind,  taittaja Tuija Leppänen ja istumassa Erkki Rope ja Ulla Tuominen.

Eläköön, Anttilanmäki sai upean historiateoksen

He tekivät sen, Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry:n aktiivien ryhmä. Historiateos Anttilanmäki elää, Eläköön Anttilanmäki valmistui toimittaja Merja Åkerlindin kirjoittamana ja taittajana graafikko Tuija Leppänen.

Historiateos julkaistiin viime tiistaina, siinä on yli 300 sivua ja 700 valokuvaa. Yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Tuominen ja johtokunnan jäsenet ovat kahden vuoden ajan olleet keräämässä valokuvia ja hakemassa vanhoja anttilanmäkeläisiä haastatteluihin.

-Anttilanmäki on arkeologeille vielä tutkimaton aarreaitta, totesi toimittaja Merja Åkerlind kertoessaan mäen historiasta julkaisutilaisuudessa.

Sen asutushistoriasta on vaikea löytää dokumentteja 1800-luvulta, koska junaradan etelänpuoleiset alueet kuuluivat Hollolan pitäjään ja se oli syrjäseutua. Lahden kauppalan keskustan palon jälkeen nykyisen Uudenmaankadun länsi- ja itäpuolelle rakensivat tilalliset talojaan. Samaan aikaan muodostui myös Anttilanmäen pienet asumukset, mutta asemakaavoja ei sinne laadittu.

Kun Lahti vaurastui, syntyi Anttilanmäki-Kittelän alueelle yllättävän runsaasti pienteollisuutta, mistä on jäljellä vielä muutamia vanhoja kiinteistöjä. Asukasyhdistys on 60 vuotias. Sen toiminta on ollut aktiivista, sen asukkaat ovat taistelleet alueensa omakotiyhdyskunnan säilyttämisen puolesta. Tämän vuosituhannen alussa se ajoi läpi kaupungin ja valtion määräämänä alueelle säilyttävän kaavan. Nykyaika näkyy Pyöräkadun pohjoispuolen ja Moisionkadun eteläpuolen uusissa rakennuksissa.

Omalähiö-lehti palaa Eläköön Anttilanmäki-teokseen seuraavissa numeroissa.

Marja-Liisa Niuranen

Historiikki2


Ajankohtaista -arkisto