Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Minni
Kaupunginvaltuutettu Minni Salminen on tyytyväinen siihen, että Pro Lahti -liike sai kevään kuntavaaleissa kaksi kaupunginvaltuutetun paikkaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi. -Tarjosimme vaihtoehdon maalaisjärjen käyttöön ja avoimempaan päätöksentekoon. Onnistuimme siinä hyvin, Salminen toteaa.

Minni Salminen:
Tuomme maalaisjärkeä päätöksentekoon

Etelälahtelainen Minni Salminen on toinen Pro Lahti -ryhmän kaupunginvaltuutetuista. Salminen on tullut tutuksi varsinkin launeelaisille, koska hän oli aktiivisesti selvittämässä Launeen homekoulujupakkaa.
- Näin samassa yhteydessä paljon välinpitämättömyyttä ja vastuunvälttelyä niin virkamiestaholta kuin päättäjienkin puolelta.

Uusi kaupunginvaltuutettu Salminen muistuttaa, että lasten tai kenenkään muunkaan hätää ei tulisi koskaan ohittaa olankohautuksella.
- Varsinkin lasten terveydestä ja tulevaisuudesta huolehtiminen on meidän aikuisten vastuulla.

Salminen kertoo, että hän heräsi poliittisesti nimenomaan vuonna 2013, kun hän sai jatkuvasti kummastella asioiden toimimattomuutta.
- Valitettavasti päätöksenteosta unohtuu monesti tavallinen ihminen. Perusasioiden tulisi olla kunnossa ennen kuin panostetaan muihin asioihin.

Lahdessa on iloa ja särmää

- Lahti on kotikaupunkini ja tykkään asua täällä. Kaupungissa on iloa, kotoisuutta ja särmää.

Pro Lahti -ryhmä pyrkii tuomaan päätöksentekoon Salmisen mukaan lisää maalaisjärkeä.
- Kortit pitäisi näyttää päätöksenteossa avoimemmin kaupunkilaisille, joita tulisi myös kuunnella aidosti.

Päätöksenteko on jatkuvasti täynnä arvovalintoja ja Salmisen mukaan jokaisen päättäjän ja virkamiehen tulisi toimia niin, että omatunto ei kolkuttelisi nyt eikä tulevaisuudessakaan.
- Poliittista ryhmäkuria toivoisin myös höllennettävän kaupunginvaltuustossa.

Kaikki kaupungin alueet yhtä tärkeitä

- Ei minulla ole sellaista kiikaria, jolla voisi kurkistaa tulevaisuuteen ja näkisi neljän vuoden päähän.

Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa toimintansa kesäkuussa ja parhaillaan eri ryhmien välillä käydään neuvotteluja sekä sovitaan linjauksista.
- Nyt tehtävillä arvovalinnoillahan ratkaistaan se, miltä Lahti neljän vuoden päästä näyttää.

Itse Salminen pyrkii tuomaan tietoa ja avoimuutta päätöksentekokoneistosta kaupunkilaisille parhaansa mukaan.
- Koitan leikellä kurkistusaukkoja päätöksentekoon kaupunkilaisille, mutta melkoisen vahva on kyllä peitto vielä tällä hetkellä päättäjien ja kaupunkilaisten välillä.

Salminen ei aja erikseen yhdenkään kaupunginosan asiaa.
- Kaikki alueet ovat yhtä tärkeitä.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto