Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


EA
Eveliina Aaltosesta tuli kaupunginvaltuutettu ensiyrittämällä.

Eveliina Aaltonen:
Valtuustopaikka oli positiivinen yllätys

Etelälahtelainen Eveliina Aaltonen pääsi ensimmäisellä yrittämällä kaupunginvaltuustoon. Vihreiden listalta valtuustopaikan sai kuusi naista ja yksi mies. Kuntavaalien myötä vihreät on kolmanneksi suurin puolue Lahdessa.
- Äänimäärä eli 279 ääntä oli iso yllätys. En ehtinyt töiden ohella kunnolla mukaan vaalityöhön, niin tuollainen äänisaalis on mahtavan paljon.

Vielä viime kesänä Aaltonen empi ehdokkuuttaan, mutta suostui kuitenkin ehdokkaaksi, koska oma vihreä ehdokas ei ollut koskaan menestynyt kuntavaaleissa.
- Yksi tarkoitus oli kerätä puolueelle ääniä, mutta läpimeno oli kyllä yllätys.

Aaltonen on miettinyt omaa äänisaalistaan monelta kantilta.
- Ehkä työ Ekokahvila MeaMannassa on sen verran julkista, että ihmiset ovat tutustuneet minuun sitä kautta. Toisaalta myös Lahden ruokaosuuskunnassa on paljon ekologisesti ajattelevia ihmisiä. Kohtaan ihmisiä työssäni paljon. Siitä on ollut paljon hyötyä.

Lahdesta entistä vihreämpi kaupunki

- Suoritin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon pari vuotta sitten ja opiskelujen myötä kiinnostuin myös politiikasta.

Vihreillä on Aaltosen mukaan paljon annettavaa kaupunkikehitykseen Lahdessa.
- Meillä on vihdoinkin hyvin toimiva joukkoliikenne kaupungissa. Sitä ei saa heikentää ja sen kattavuudesta on pidettävä huolta.

Vanhuksille ja kehitysvammaisille ihmisille tuore kaupunginvaltuutettu antaisi mahdollisuuden käyttää julkista liikennettä muita huokeammin.
- Tosin senioreille on tulossa jonkinlainen lippukokeilu jo tämän vuoden aikana
.
Aaltonen haluaisi, että lahtelaiset koulut ja päiväkodit käyttäisivät lähiruokaa mahdollisimman paljon.
- Erityisesti ruoka-asioihin aion kiinnittää huomiota päättäjänä. Olisi hyvä, jos saisimme esimerkiksi hyödynnettyä Vesijärven kalaa ruokatuotannossamme.

Sosiaalialan osaamista valtuustoon

- Olen tehnyt päiväntyötä kehitysvammaisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa varsin pitkään. Heidän hyvinvointiin liittyvät sosiaalialan kysymykset kiinnostavat minua.

Uutena kaupunginvaltuutettuna Aaltonen ei lähde kuitenkaan vaatimaan mitään erityisiä lautakuntapaikkoja, mutta myöntää, että sosiaali- ja terveydenalan asiat kiinnostavat.
- Uudet valtuutetut perehdytetään toukokuun aikana uuteen työhön. Kesäkuun alussa kokoontuu ensimmäistä kertaa uusi kaupunginvaltuusto. Siihen mennessä tulee opittua aika monta uutta asiaa paikallisesta päätöksenteosta.

Sen verran Aaltonen myöntää vetävänsä kotiinpäin, että hän haluaa uimahallin ehdottomasti Launeelle.
- Sille on sopiva tontti Launeella hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Kestävän kehityksen asioiden perusteella uimahalli tulisi rakentaa sinne.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto