Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Lahti by night

Wilkodisco
Wilko Johnson Möysässä 18.2. ja Disco Ensemble Finlandia Klubilla 25.2.

LiveLahti:
Helmikuussa laatu korvaa määrän

Tervetuloa ensimmäisen Lahti By Night-palstan syövereihin! Palstan ideana on kerran kuussa sukeltaa Lahden yöelämän sekaan ja selvittää mitä kaikkea Lahden ykkösliveklubeilla on tarjottavanaan. Helmikuu on yleisesti vielä kovin hiljainen kuukausi livemarkkinoilla, sillä monen artistin keikkabussi on vielä tässä vaiheessa vuotta umpijäässä, eivätkä herkkähipiäiset tähdet halua jäädyttää persuksiaan istumalla jääkaapissa.

Jotain on kuitenkin helmikuussakin tarjolla, siis muutakin kuin hiihtoa ja mäkihyppyä. Tässä kuussa nimenomaan laatu korvaa määrän. Finlandia-klubi tarjoaa helmikuussa vain yhden keikan, mutta kyseessä onkin sitten varsinainen huippuvierailu, kun Disco Ensemble saapuu 25.päivä Lahteen. Bändi on erittäin tunnettu nimenomaan Keski-Euroopassa, jopa tunnetumpi kuin kotimaassaan. Muutama vuosi sitten satuin näkemään bändin Berliinissä keikalla ja meno oli vallan messevä. Suosittelen, eikä vähiten sen takia, että yhtye julkaisi juuri tammikuun lopussa mainion uuden albumin Afterlife.

Möysän musaklubi jatkaa tutussa paikassa Viipurintiellä ja tutulla kaavalla. Vain huippuartisteja. Vuoden 2017 korkkaa perjantaina 17.2. Mössön lavalla Kaarle Viikatteen ja Marko Haaviston bändiprojekti, josta ei iskelmällistä kaihomieltä, rautalankaa ja karismaa puutu. Karisma ei muuten lopu keulakuvana toimiviin Kaarleen ja Markoon, vaan bändin kitaristina toimii Francine-kitaristi/laulaja Antti Kukkola ja rumpujen takaa löytyy Agentsissa nykyään kapuloiva, aina tyylikäs Kepa Kettunen. Seuraavana päivänä Mössön lavan valtaa Rock'n'Rollin todellinen Madman Wilko Johnson, joka muistetaan parhaiten ikisuosikki Dr. Feelgoodin alkuperäisenä kitaristina. Edellisen kerran Wilko kävi hakkaamassa kitarastaan rujoja riffejä Lahdessa muistaakseni vuonna 1984, paikkana taisi silloin olla Galaxy, joten ihan jokapäiväistä herkkua Wilkon keikat eivät Lahdessa ole. Hiljattain syövän selättänyt Wilko on keikkaraporttien mukaan kovassa iskussa ja kyllähän herra on pakko nähdä ilmielävänä, sillä miehen live-esiintyminen on suoraan sanoen ainutlaatuista.

Ikisuosikista puheenollen, torstaina 23.päivä Möysän lavalle kapuaa J.Karjalainen yhtyeineen, joka ei esittelyjä kaivanne, sillä useimmat miehen laulut ovat jo muodostuneet osaksi suomalaista geeniperintöä. Karjalainen aloittaa kevätkiertueensa Lahdesta ja liput menevät kaupaksi kuulemma kuin ilmaiset ämpärit Lahden torilla, joten ole nopea, ettet jää ilman.

Seuraavan kerran paneudumme Lahden livemaailmaan 3.3. jolloin ruoditaan maaliskuun keikat ja noukitaan sieltäkin rusinat pullista. Ja muistathan, että musiikki on parasta Livenä!
 

MössöFinlandia

 


Ajankohtaista -arkisto