Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Puhakka
Antti Puhakka avaa MM-hiihtojen ajaksi Pop-Up Mössön talviterasseineen Aleksille. Suosittu musaklubi jatkaa toistaiseksi toimintaansa vanhassa paikassa Viipurintiellä

Möysän musaklubi jatkaa toistaiseksi Viipurintiellä
Puhakka: Uusien tilojen etsintä jatkuu

Sen jälkeen kun niin muusikoiden kuin yleisönkin suosikkiklubiksi noussut Möysän musaklubi eli tuttavallisemmin Mössö ajautui konkurssiin, on kaupungilla kuiskittu mitä kummallisempia huhuja Mössön tulevaisuudesta ja yrittäjä Antti Puhakan uusista kuvioista. Lisää vettä myllyyn kaadettiin vielä tällä viikolla, kun Puhakka paljasti uuden virityksensä: Pop-Up Möysän, joka toimii MM-hiihtojen ajan vanhassa Rosson tilassa Aleksanterinkadulla. Tavoitimme kiireisen Mr. Möysän keskeltä Pop-Up Mössön remonttia. Missä mennään Antti Puhakka?

- Tällä hetkellä kiirettä pukkaa. Tämä vanha Rosson ravintola pitäisi saada muutettua toimivaksi ravintola- ja esiintymistilaksi, niin että viimeistään jo ensi viikolla saisimme ovet auki. Idea tähän ei tullut minulta, vaan meille tarjottiin tätä mahdollisuutta. Ja mikä ettei. Kyllähän kisojen ajaksi pitää saada pöhinää Lahden yöelämään. Näyttäisi kisaturisteistakin oudolta, jos pääkadun varressa olisi tyhjillään olevia liikekiinteistöjä. Pop-up Mössössä soi live-musiikki kisailtoina yhdeksästä puoleenyöhön ja ulos saadaan vielä talviterassi lupaa Puhakka.

Puhakka on etsinyt uusia, vakituisia tiloja Möysän musaklubille ja vielä jokin aika sitten näytti todennäköiseltä, että uusi paikka olisi löytynyt Onnelantien vanhasta lestadiolaisten rukoushuoneesta. Puhakka yhteistyökumppaneineen kuitenkin hävisi hieman yllättäen tarjouskilpailun ja näin uuden Mössön aloitus siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Mikä on nyt tilanne uusien tilojen suhteen?

- Tiloja kartoitetaan koko ajan ja muutama aika mielenkintoinenkin vaihtoehto on jo löytynyt. Otan koko ajan tarjouksia ja ehdotuksia vastaan eli mitään ei ole vielä päätetty. Toisaalta olemme sopineet, että toukokuuhun asti keikat järjestetään vanhalla Mössöllä Viipurintiellä, joten suurta hätää tai kiirettä uusien tilojen löytämiselle ei ole. Uudelta tilalta vaadimme ainakin sen, että asiakaspaikkoja olisi enemmän kuin nyt ja sen että akustiikka ja tekniikka olisi helppo saada toimivaksi. Ihan mitä tahansa tilaa ei voi hätäpäissään ottaa, sillä Möysällä on niin hyvä maine musiikkipiireissä ja yleisön silmissä, ettei sitä voi lähteä pilaamaan huonoilla olosuhteilla. Ja on uuden Mössön sijainti sitten aikanaan missä päin Lahtea tahansa, nimi säilyy edelleen samana, Möysän brändi on jo niin vahva, ettei siihen voi kajota linjaa Puhakka.

Möysän konkurssi ja Puhakan pysyminen alan kuvioissa on kirvoittanut myös jonkin verran negatiivisia kommentteja netin keskustelu- ja kommentointipalstoilla. Puhakka itse ihmettelee sitä, että konkurssin kokenut yrittäjä ei saisi joidenkin mielestä jatkaa enää alalla.
- Tuo on vähän sama asia kuin avioeron kokenut ei saisi mennä uusiin naimisiin. Valitettavasti elämään kuuluvat aina silloin tällöin epäonnistumiset, eikä siitä voi ihmistä häpeäpaaluun loppuelämäkseen laittaa. Oppirahat on yleensä tällä alalla jossain vaiheessa maksettava. Suurin häviäjä rahallisesti tässä sopassa olen tietenkin ollut minä itse. Me haluamme tarjota ihmisille myös jatkossa, vaikeuksista huolimatta, näitä viihdemaailman nautintoja ja ne jotka haluavat siitä nillittää, voivat vapaasti niin tehdä naurahtaa Puhakka.

Antti Puhakka on mies, joka ei todellakaan jää lepäämään laakereillaan. Uuden ravintolatilan etsimisen ohella mies suunnittelee jo kovaa vauhtia seuraavaa Mössö XXL -tapahtumaa marraskuulle messuhalliin sekä lupaa lisää yllättäviä Pop-Up Mössöjä, ties vaikka jopa pääkaupunkiseudulle asti. Vierivä kivi ei todellakaan sammaloidu.

Pete Salomaa


Ajankohtaista -arkisto