Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Uimahalli
Tätä Launeelle halutaan: Havainnekuva talvisesta Launeen uimahallista  (Arkkitehtitoimisto Ilkka Ridanpää Oy)

50 metrin allas:
Laune vai Ranta-Kartano?

Konserni- ja tilajaosto käsittelee ensi maanantaina 50 metrin uima-altaan rakentamista Lahteen. Kaupungille saapuneessa kuntalaisaloitteessa asialle toivotaan pikaista ratkaisua ja esitetään uuden uimahallin sijoittumispaikaksi Launetta.

Uuden uimahallin rakentaminen on kaupungin nykyinvestointien paineessa merkittävä hanke. Taloussuunnitelmassa on 50 metrin altaalle varaus ja kaupungin omana hankkeena rakennusinvestointi ajoittuisi vuoden 2021 jälkeen. Arvion mukaan Launeen uusi uintikeskus 50 metrin altaalla kustantaisi kaupungin työnä noin 24 milj. euroa. Uuden uintikeskuksen sijainnista ei ole tehty päätöstä.

Lahden Tilakeskus on tehnyt 50 metrin altaasta useita selvityksiä, mutta rakentamispäätöstä ei ole tehty. Edellinen, vuoden 2011, esitys Kivimaan uimahallin laajentamisesta kariutui päätöksentekovaiheessa. Kaupunki on saanut aiheesta kaksi kuntalaisaloitetta ja kannanoton Suomen Uimaliitolta.

Nyt tavoitteena on arvioida 50 metrin altaan sijoittumispaikkoja ja rahoitusmalleja. Yhtenä vaihtoehtona on Ranta-Kartanon alue. Mahdollisen hotellirakentamisen yhteydessä voisi pitkä allas toteutua kaupungin ja yksityisen toimijan yhteistyöprojektina.

Konserni- ja tilajaoston esityksenä on, että uimakeskuksen sijainniksi on vuoden 2017 aikana tutkittava Launeen rinnalla Ranta-Kartanon vaihtoehtoa.


Ajankohtaista -arkisto